Netanyahu prijeti Iranu “dugom rukom” Izraela

Benjamin Netanyahu
14 komentara

Izraelsko ubojstvo vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha u Libanonu pokazuje da nijedna lokacija na Bliskom istoku nije izvan domašaja židovske države, upozorio je regionalne rivale i neprijatelje premijer Benjamin Netanyahu u televizijskom obraćanju u subotu.

Izraelske oružane snage (IDF) ubile su vođu libanonske militantne grupe u bombardiranju podzemnog objekta u Bejrutu. Hezbolah je potvrdio Nasralahovu smrt u subotu.

Netanyahu je upozorio Iran – referirajući se na njega kao “režim ajatolaha” – da će Izrael uzvrátiti svakoj državi koja ga ugrožava.

“Oni koji nas napadaju, mi ćemo njih napasti. Nema nigdje u Iranu ili na Bliskom istoku izvan domašaja dugačke ruke Izraela, a danas znate koliko je to istinito.” Rusija osuđuje izraelske napade na Libanon PROČITAJTE VIŠE: Rusija osuđuje izraelske napade na Libanon

Ubojstvo Nasralaha služi i kao dodatna poruka Hamasu, rekao je Netanyahu. “Što više politički šef Hamasa Jahja Sinvar shvati da mu Hezbolah više neće priskočiti u pomoć, to su veće šanse za povratak naših talaca”, izjavio je.

Netanyahu je nadalje upozorio Izraelce da će nadolazeći dani biti teški. “Suočit ćemo se sa značajnim izazovima u nadolazećim danima i susresti ćemo ih”, rekao je, opisujući ovo razdoblje kao “povijesnu prekretnu točku”.

Prema izvorima iz ABC Newsa, IDF možda planira kopnenu operaciju protiv Hezbolaha u Libanonu.

Hezbolah i Izrael su u posljednje vrijeme sve češće razmjenjivali prekogranične napade, što podiže zabrinutost od punog sukoba od početka rata Izraela i Hamasa prošlog oktobra. Tenzije su eskalírale ranije u septembru kada su hiljade pejdžera i ručnih radio-uređaja detonirali širom Libanona, što je rezultiralo desetinama mrtvih i hiljadama povrijeđenih. UN su osudili eksplozije elektronike kao “neprihvatljive”, a šef odjela za ljudska prava organizacije Folker Turk pozvao je na temeljitu istragu.

Dok Izrael nije ni potvrdio ni demantirao svoje učešće, široko se vjeruje da je tajni napad provela izraelska obavještajna služba.

Benjamin NetanyahuiranIZRAELLiban
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
5 sati prije

Također prijetnje na indexu, a povodom ruskog komentara na napad na Liban:

“Xi, Putin i Kim te još poneki sličan sada znaju da dišu zrak samo zato što im je za sada to “netko” dozvolio a ne zato jer ih netko štiti. Nema više, iscurilo je, miran san je privilegija a treba osam sati spavati.”

“Rusima je ostala navika iz nekih drugih vremena da imaju “težinu” kada komentiraju zbivanja u svijetu. Simpatično, mora se priznat a ujedno i smiješno.

P.S. Židovi vam pamte te stvari, pa savjetujem da im se ne zamjerate

….. odgovor:

PS.Židovi trebaju pamtiti tko ih je oslobodio iz Aušvica a tko ih je tamo strpao, jer i Rusi pamte tko ne cijeni spasitelje”

aniki
4 sati prije

Zapad žele rat sa islamom, a Izrael je samo alat. Treba jim, ili će ekonomija propasti.

4 sati prije

I pre nego što je počeo rat na BI bilo je jasno da će doći do sukoba Izraela i Irana… jer sve ovo sada je samo uvertira za taj sukob. Ali ako je Izrael tako moćan zašto već nije napao Iran? Istorija tog neprijateljstva je vrlo duga. Odavno je Bibi skakao kao majmun u UN sa slikom bombe tvrdeći da je Iran na korak do formiranja nuklearnog arsenala i da se mora zaustaviti. Tada Bibi nije tražio dozvolu da napadne Iran već je tražio da to učine drugi (Amerika). Danas takođe ne napada direktno već kao hijena ujeda okolo nadajući se da će Iranci naterati svoju vlast da “reši to pitanje”. Da li Iran može da pobedi Izrael, ko je od njih u stvari jači? Izrael ima moćan raketni arsenal, Iran nema ništa slabiji ako nema jači. Međutim, Izrael ima preko 100 nuklearnih bojevih glava – taj podatak je gotovo… Čitaj više »

Warrior
2 sati prije

Rusija osuđuje napade na Libanon.👍😁

Subaru avatar
1 sat prije

Bahatost govori da sam vrag stoji iza nekih i daje im moč nad drugima

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI