Izraelski napad na školu u Gazi ubio 11, ostavio izbjeglice na cjedilu

Razorena Gaza nakon napada IDF-a
4 komentara

Izraelski zračni napad pogodio je u četvrtak školu u sjevernom pojasu Gaze, gdje su tisuće raseljenih Palestinaca potražile utočište, rezultirajući najmanje 11 smrtnih slučajeva i ranivši 22 drugih, uključujući žene i djecu.

Izraelska vojska potvrdila je napad na školu u izbjegličkom kampu Jabalia, tvrdeći da su bili usmjereni na pripadnike Hamasa.

Izraelska tvrdnja nije neovisno provjerena.

Snimka iz škole al-Falouja prikazuje spasioce kako evakuiraju žrtve s mjesta događaja, okruženi krhotinama i gomilom promatrača.

Jedan uznemirujući video prikazuje muškarce kako stavljaju odsječeni torzo u plastičnu foliju i transportiraju dijelove tijela u hladnjak.

Ministarstvo zdravstva Gaze nije odmah preciziralo koliko je žena i djece među žrtvama.

Izraelske snage opetovano su napadale škole, tvrdeći da ih članovi Hamasa koriste kao “zapovjedne centre” za planiranje napada.

Izraelska vojska tvrdi da koristi precizno oružje kako bi izbjegla civilne žrtve.

Udari su rezultirali velikim brojem mrtvih.

Deseci tisuća Palestinaca žive u prenapučenim školama diljem Gaze nakon što su pobjegli iz svojih domova usred izraelskog bombardiranja i ofenziva.

Više od 1,9 milijuna od 2,4 milijuna stanovnika Gaze raseljeno je u gotovo jednogodišnjem sukobu, prema podacima Ujedinjenih naroda.

U južnom gradu Khan Younis, vlasti su pokopale tijela 88 Palestinaca koje je Izrael dan ranije vratio u Pojas Gaze u masovnu grobnicu.

Buldožer je iskopao rov na jednom od gradskih groblja, a tijela su položena unutra u plavim plastičnim vrećama prije nego što ih je buldožer prekrio zemljom.

Ministarstvo zdravstva Gaze osudilo je “nehumano i nemoralno” postupanje s tijelima, rekavši da su poslana nazad nagomilana u kamionu bez ikakvih identifikacijskih podataka.

Tijekom izraelske ofenzive u Gazi, trupe su ekshumirale više groblja i improviziranih masovnih grobnica stvorenih u bolnicama u kojima se drže tijela Palestinaca ubijenih tijekom racija na objekte.

Vojska je odnijela nepoznat broj tijela u Izrael, navodeći da traga za potencijalnim tijelima izraelskih talaca.

Izraelska kampanja u Gazi ubila je više od 41.500 Palestinaca i ranila više od 96.000 drugih, prema najnovijim brojkama koje je u četvrtak objavilo Ministarstvo zdravstva, a više od polovice mrtvih navodno su žene i djeca, uključujući oko 1.300 djece mlađe od 2 godine.

Izrael je pokrenuo svoju genocidnu kampanju u Gazi, obećavajući da će uništiti Hamas nakon njegovog upada 7. listopada, tijekom kojeg je grupa ubila oko 1200 ljudi i uzela oko 250 drugih kao taoce.

gazaIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 dana prije

Neće stati dok ne satru palestinski narod.

FELIX
4 dana prije

MEDIJI SU ZABORAVILI SPOMENUTI DA JE SKOLA BILA I UTOCISTE HAMASOVIH BORACA . MEDIJI CUTO O TOME, BILO JE NAPADNUTIH JOS VISE SKOLA POGOTOVO ONIH POD POKROVITELSTVOM UN GDE JE VECINU CIVILNIH ZRTAVA POGINULO OD EKSPLOZIJE MUNICIJE I ORUZJA KOJE JE BILO TAMO USKLADISTENO ZA POTREBE HAMASOVIH BORACA .MORALO BI VAM BITI POZNATO I TO NIJE TAJNA DA JE HAMAS UPOTREBLJAVA CIVILE KAO ZIVE STITOVE, POSOJE CAK I SNIMCI DA PRIPADNICI HAMASA UBIJAJU CIVILE KOJI SU POKUSALI NAPUSTITI TAKVE OBJEKTE, KAKO GOD VI ZNATE I UVERENI STE DA SU ZA SVE OVE ZRTVE KRIVI ISKLUCIVO ZIDOVI KOJI NE RADE NISTA DRUGO NEGO UBIJAJU ZENE I DECU. VECINA VAS JE CAK I UBEDZENA DA ISRAEL HOCE RAT POGOTOVO SA HAMASOM,
GDE JE TU LOGIKA, ISRAEL SE SAMO BRANI PROTIV ONIH KOJI IMAJU JEDINI CIL DA UNISTE ISRAEL SA CELOM ZIDOVSKOM POPULACIJOM. ISRAEL IMA PRAVO, DA SE BRANI.

Miljenko Bartulović
4 dana prije

A šta drugo radi već 74 godine gubava, bolesna, nakaradna, smrdljiva polu rasa degeneričnih cio-hazara, sluge sinagoge zla. Bog će ih sve kazniti, pocrkali svi do zadnjeg.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI