Izrael poziva na etničko čišćenje “šijitske neprijateljske populacije” u južnom Libanonu

Libanon
47 komentara

Kako bi se Izrael i njegovo stanovništvo osjećali sigurno, izraelski ministar za poslove dijaspore Amichai Chikli poziva na etničko čišćenje južnog dijela Libanona od njegove “šijitske neprijateljske populacije”.

Na Twitteru / X-u, Chikli je napisao da bi želio vidjeti uspostavljanje tampon zone blizu libanonske granice s Izraelom – ali na libanonskoj strani, ne izraelskoj, jer Chikli smatra da se Libanon ne bi trebao čak ni smatrati pravom zemljom.

Iako “ima zastavu i iako ima političke institucije”, Libanon “ne zadovoljava definiciju zemlje”, napisao je Chikli ratoborno na Muskovoj platformi društvenih medija.

Osim tirade, Chikli je također podijelio slike karata koje dovode u pitanje trenutne granice i Libanona i Sirije, referirajući se na sporazum Sykes-Picot iz 1916. koji je podijelio Levant na dvije sfere utjecaja: britansku i francusku.

“Obnovljena tampon zona, bez neprijateljskog stanovništva je nužnost trenutka i to je ispravna i najpravednija stvar koju treba učiniti i sa sigurnosnog, i s političkog i moralnog gledišta”, dodao je Chikli.

Izrael ima mnogo neprijatelja

Izrael je godinama u sukobu s Libanonom. Počevši od 1982., Izrael je odlučio okupirati južni Libanon što je, tijekom sljedećih dvadesetak godina, rezultiralo stalnim sukobima.

Najnoviji sukob izbio je neposredno nakon napada Hamasa na južni Izrael 7. listopada 2023., što je Izrael gurnulo u ratni vrtlog kada je režim Benjamina Netanyahua odlučio da je vrijeme ući i preuzeti cijelu Gazu.

Hezbollah, koji djeluje u južnom Libanonu, pridružio se borbi protiv Izraela nakon što su Izraelske obrambene snage (IDF) poslane u sjeverni Izrael kao i u Gazu da ratuju protiv izraelskih neprijatelja.

Chiklijev komentar je uobičajen, on također ima veze s krajnje desnim europskim vođama uključujući Marine Le Pen. On i Netanyahu čine se usklađenima u podržavanju višestrukog rata protiv Hamasa, Hezbollaha i na kraju Irana.

Hezbollah je rekao da ne želi rat velikih razmjera s Izraelom, ali će nastaviti svoje raketne i artiljerijske napade dok se Izrael i Hamas ne dogovore o prekidu vatre u Pojasu Gaze.

Chikli nije jedini izraelski vođa koji poziva na više vojnih akcija u sjevernom Izraelu i južnom Libanonu. Izraelski ministar obrazovanja Yoav Kisch, na primjer, pojavio se ovaj tjedan na izraelskoj državnoj televiziji tvrdeći da nema razlike između Hezbollaha i Libanona i da se prema oboma treba odnositi kao prema jednom te istom.

“Libanon će biti uništen”, izjavio je Kisch. “Prestat će postojati.”

Do sada je Izrael ubio oko 41.000 Palestinaca u Gazi i nekoliko stotina više u Libanonu. Jordan, Egipat i Rusija su svi u proteklom tjednu rekli da izraelski napadi u Libanonu jasno ukazuju na to da Netanyahu želi uvući cijeli Bliski istok u veliki regionalni rat.

“Država je definirana granicama i zajedničkom vladavinom”, napisao je netko na Twitteru / X-u kao odgovor Chikliju. “Kriminalni apartheidski entitet od svog osnutka koji još uvijek nije definirao vlastite granice do danas, dok istovremeno odbija dati Palestincima zasebnu državu ili ih integrirati, ne može držati lekcije drugima o državnosti!”

Etničko čišćenjeIZRAELLibanon
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 dana prije

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant kada su krenuli osvojiti dvomilijunsku Gazu prije godinu dana.

“Nema struje, nema hrane, nema vode, nema goriva. Mi se borimo protiv ljudskih životinja i ponašamo se u skladu s tim.”

Srećko
3 dana prije

Izraelu se političari i Rabini natječu s raznim propagandom i propagiranjem rata kao način da dođu do”njihovog povijesnog biblijskog teritorija” ili bolje rečeno veliki Izrael . O tom pišu i njihove novine Jeruzalem post. Nedavna publikacija u Jerusalem Postu izazvala je ozbiljnu buru u javnosti, prisiljavajući medij da naknadno ukloni članak zbog njegovih kontroverznih stavova o “Velikom Izraelu”. U tekstu, rabin Shay Tahan iz Shaarei Ezra u Brooklynu postavlja prastaro pitanje o granicama biblijskog Eretz Izraela, koje je u izraelskoj javnosti ponovno postalo aktualno uslijed nedavnih sukoba u Libanonu. Tahan provocira čitatelje pitanjem: “Gdje je točno Hashem odredio granice i jesmo li dužni osvojiti ta područja?”, navodeći kako ova ideja o “ekspanzivnoj regiji”, navedena u Tori, “uključuje dijelove današnjeg Izraela, Zapadnu obalu, Gazu, Libanon, Siriju, Jordan i Irak”. Izraelski ministar dijaspore Amichai Chikli je danas ustvrdio da Libanon, Sirija i Irak nisu stvarne zemlje, tako poričući njihov suverenitet. Ovo je… Čitaj više »

Josip
3 dana prije

Interesantno kako sada ona ukrajinska kurva Ursula sa svojom EK šuti ko zalivena? Gdje su sada sankcije Izraelu i izraelskim fašistima? Hoće li sada i to zapadno leglo fašizma morati opet Rusi očistiti?

Dragačevac
3 dana prije

Bombarduju Liban Siriju Gazu Jemen, lepo su se razvukli.
Treba to iskoristiti.

Subaru avatar
3 dana prije

Хезболах и Насралах ослободили су Христову Малулу, а не Нетањахуов Израел и Запад

Kokoš Anel
3 dana prije

SVAKO NORMALAN VIDI DA SU OVO SJAJNE VIJESTI JER JE OVO POČETAK KRAJA CIONISTIČKE ZLOČINAČKE TVOREVINE I NJIHOVIH AUTORA !!!! ❤️❤️ SLOBODA SE BLIŽI

madam
3 dana prije

Ovi su ludi!
A nisu to postali danas več su danas samo pokazali kakvi uistini jesu.
A svi mi koji dopuštamo da naše države i naši vođe sve to dopuštaju pokvareni smo ljudi.

A čude se oni da jih niko ne voli. Pa valjda je nešto naopako sa svima nama po cilom svitu a nikako sa izabranima. Fuj!

3 dana prije

Bliže se dani velikih iskušenja. Samo oni koji su u Bogu moći će prebroditi ove teške dane.

Jeruzalem će biti okružen projektilima, a komunikacije će se zaustaviti.
Baš kad vidite da ovaj veliki znak dolazi iz Jeruzalema, znajte da je započelo istinsko čišćenje.
 
Moć Muhameda i njegovih nasljednika prestrašit će gotovo sve narode, a time će zahvatiti i cijelu Europu. Doći će vatra, krv, propast i gotovo potpuno uništenje. Bit će velike napetosti i bijes će rasti protiv djece nezahvalnosti. To će se dogoditi zbog odvratnosti onih koji grade Babilon, djeluju nepošteno, zlobno i grijehom.
 
To vam rekoh da u meni mir imate.
U svijetu imate muku, ali hrabri budite
ja sam pobijedio svijet! – Ivan 16,33

društvo ljutih pjesnika
3 dana prije

The Eastern world, it is explodin’ Violence flarin’, bullets loadin’ You’re old enough to kill but not for votin’ You don’t believe in war, but what’s that gun you’re totin’? And even the Jordan river has bodies floatin’ But you tell me Over and over and over again, my friend How you don’t believe We’re on the eve of destruction Don’t you understand what I’m trying to say Can’t you feel the fears I’m feeling today? If the button is pushed, there’s no runnin’ away There’ll be no one to save with the world in a grave Take a look around you boy, it’s bound to scare you, boy And you tell me Over and over and over again, my friend How you don’t believe We’re on the eve of destruction Yeah, my blood’s so mad, feels like coagulatin’ I’m sittin’ here just contemplatin’ I can’t twist the truth, it… Čitaj više »

3 dana prije

Priđite podnožju križa i uronite u zrake Mog Božanskog Milosrđa, jer Ja sam Kralj Milosrđa.
Sada idi naprijed jer ja sam Isus i budi u miru, jer će moje milosrđe i pravda prevladati.

borjana
3 dana prije

Da, sve je točno preslikano kao iz Gaze. Prvo su krenuli napadi, zatim retorika i u konačnici razaranje i progon domicilnog stanovništva.
Ako izuzmemo umjerenu kritiku izraelskog zločinačkog režima od strane međunarodne zajednice i kako su jednistavno svi (čast rijetkim izuzetcima) politikanti okrenuli glavu od svih zločina koja su počinjena nad bespomoćnim stanovništvom male Gaze, tom činjenicom ohrabreni zločinački režim ide dalje u njegovom pokolju nad nedužnim stanovništvom najvjerojatnije u cilju njegovog daljnjeg širenja koje tijekom svih prošlih desetljeća zadržao uvjek tu istu tendenciju.

Veoma teški i neizvjesni dani predstoje narodu Libanona. Neka im je Bog u pomoći.

Max
3 dana prije

Hazarska sotona i korvoločini vampir.

ljena bitanga
3 dana prije

Zanimljivo, baš šijitski, dok sva terorističko-muslimanska sr*nja posvuda su sunitska…

Tupko Glupko
3 dana prije

Koliko Iron Dome može izdržati projektila?

Ako se mogu lansirati jeftini projektili na Izrael koji troše značajno skuplje protuzračne rakete, onda je Izrael u ogromnim problemima.

Mislim da Hezbollah ovaj puta neće pristati na primirje sa Izraelom kao kada su ih Židovi napali 2006., i nakon mjesec dana bili prisiljeni na primirje zbog pat-pozicije.

FELIX
3 dana prije

NISTE DOSTA UPOZNATI SA SITUACIJOM U LIBANONU KAD JE LIBANON POSTAO DRZAVA U NJEMU JE ZIVELO VISE OD 75 % KRSCANA CATOLIKA I PRAVOSLAVACA U BEJRUTU I UZ ISRAELSKU GRANICU, KONCENTRIRANI SU BILI I NA SEVERU PREMA SYRIJI, MUSLIMANI SU BILI U MANJINI, NIJE PROSLO DOSTA VREMENA, DA SU POSTALI U SVOJOJ DRZAVI MANJINA KOJU DOSLOVNO UGNJETAVAJU I UNISTAVAJU MUSLIMANI ( SETITE SE NA CIVILNI RAT KOGA SU KRSCANI IZGUBILI IAKO SU SE HRABRO BORILI I ODUPIRALI NAJEZDI MUSLIMANA ,IMALI SU I SVOJU VOJSKU – FALANGU, ) MUSLIMANI SU JIH POTISNULI UZ IZRAELSKU GRANICU GDE SU POD KOMANDOM MAJORA HADADA PRUZALI ZESTOK ODPOR MUSLIMANIMA, POSLE UBOJSTVA VODZE MAJORA HADADA I OBUSTAVE POMOCI IZRAELA POBEDILI SU HAMASOVCI KOJE JE STVORIO I PODUPIRAO IRAN, HIZBALA I DANAS NASTAVLJA SA UNISTAVANJEM KRISCANA U LIBANONU, O TOME VECINA ONIH KOJI STOJE NA STRANI NEPRIJATELJA KRSCANSTVA NECE NI DA CUJU I CAK PODUPIRU TERORISTICKE ORGANIZACIJE… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI