Epic Games optužuje Samsung i Google za urotu

Fortnite
4 komentara

Proizvođač videoigre “Fortnite” Epic Games optužio je u ponedjeljak Google, grupaciju Alphabet, i Samsung, najvećeg svjetskog proizvođača Android telefona, za urotu u cilju zaštite Googleove trgovine Play od konkurencije.

Epic je izjavio da će podnijeti tužbu pred saveznim sudom u Kaliforniji, tvrdeći da je sigurnosna značajka na Samsungovim pametnim telefonima zvana Auto Blocker zapravo namijenjena odvraćanju korisnika od preuzimanja Android aplikacija iz izvora koji nisu Googleova trgovina Play ili Samsungova Galaxy trgovina, koju je korejska tvrtka odlučila staviti u stanje mirovanja.

Prema Epicu, Samsung i Google krše američki antimonopolski zakon smanjujući izbor potrošača i sprječavajući konkurenciju koja bi učinila aplikacije jeftinijima.

Tvrtka za igre izjavila je da je Samsungov Auto Blocker osmišljen kako bi ublažio utjecaj američke presude koju je Epic dobio protiv Googlea u prosincu 2023., a koja bi trebala prisiliti tvrtku da olakša dobivanje aplikacija iz drugih izvora.

Epic je izjavio da će također iznijeti svoje zabrinutosti vezane uz konkurenciju regulatornim tijelima Europske unije, koja već dugo ispituju Googleove poslovne prakse.

Tim Sweeney, izvršni direktor Epica, izjavio je da je ova pravna akcija dio “glavne globalne borbe” za zaštitu konkurencije i njenih prednosti za potrošače.

Samsung je uveo Auto Blocker na svoje pametne telefone krajem 2023. godine kao opcijsku značajku za zaštitu korisnika od preuzimanja aplikacija koje bi mogle sadržavati zlonamjerni softver. Prema Epicu, Samsung je u srpnju učinio automatsko blokiranje zadanom postavkom i namjerno ga učinio teškim za isključivanje ili zaobilaženje.

Tvrtka Epic Games sa sjedištem u Caryju, Sjeverna Karolina, tužila je Google 2020. godine, tvrdeći da guši konkurenciju kontroliranjem distribucije aplikacija i plaćanja.

U tom slučaju, sudac okruga San Francisco, James Donato, procjenjuje promjene koje tvrtka mora napraviti u svom poslovanju vezanom uz aplikacije nakon što je porota u prosincu zaključila da ima nezakoniti monopol.

Epic GamesFortniteGooglesamsung
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
16 dana prije

Nisu valjda.

Tupko Glupko
15 dana prije

Hajde, da Max ne bude usamljen u jedinom komentaru na ovaj tekst 😁

Ante
15 dana prije

Uvijek navode da žele zaštiti potrošača od zlonamjernog softvera. Pa onda tu definiciju zaštite prošire malo i počnu cenzurirati one koji im se ne sviđaju.

Realno
15 dana prije

Gnjurgl i Sranjsung.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI