Izrael započeo kopnene operacije u Libanonu

Izraelski tenkovi idu prema Gazi
83 komentara

Izraelska vojska objavila je u ponedjeljak navečer da je započela svoju kopnenu operaciju na jugu Libanona.

Izraelska vojska naredila je u ponedjeljak navečer stanovnicima tri četvrti u južnom predgrađu Bejruta, uporištu Hezbollaha, da evakuiraju svoje zgrade radi vlastite sigurnosti.

“Nalazite se u blizini interesa i objekata koji pripadaju terorističkoj skupini Hezbollah i, kao posljedica toga, (vojska) će djelovati snažno protiv njih. Za vašu sigurnost i sigurnost članova vaše obitelji, morate odmah evakuirati zgrade i udaljiti se najmanje 500 metara”, izjavio je glasnogovornik izraelske vojske, Avichay Adraee, u video snimci objavljenoj na društvenim mrežama, ne mareći da se radi o tuđoj zemlji, a ne Izraelu.

Ujedinjeno Kraljevstvo objavilo je u ponedjeljak navečer da je unajmilo komercijalni let za svoje državljane koji žele evakuirati iz Libanona, gdje je izraelska vojska pojačala svoje bombardiranje protiv Hezbollah i prijeti kopnenom invazijom. Ovaj let polazi u srijedu s međunarodne zračne luke Rafic Hariri u Bejrutu.

“Sigurnost britanskih državljana u Libanonu ostaje naš apsolutni prioritet”, napisao je ministar vanjskih poslova David Lammy, citiran u priopćenju svog ministarstva. “Zato britanska vlada unajmljuje let kako bi pomogla onima koji žele otići. Ključno je da odete sada jer kasnija evakuacija možda neće biti zajamčena”, nastavlja on. “Ranjivi” britanski državljani imat će prednost za ovaj let, navodi se u priopćenju. Prošlog tjedna, London je najavio raspoređivanje 700 vojnika na Cipru kako bi se pripremili za moguću evakuaciju svojih državljana iz Libanona, dok su mnoge zrakoplovne tvrtke obustavile svoje letove prema i iz Bejruta.

Brod francuske mornarice isplovio je u ponedjeljak iz jugoistočne Francuske kako bi se unaprijed pozicionirao uz obalu Libanona iz “predostrožnosti”, u slučaju potrebe za evakuacijom francuskih državljana, saznaje AFP od glavnog stožera Oružanih snaga.

Francuski amfibijski helikopterski nosač (PHA), koji će trebati “5 do 6 dana” da stigne do zone u istočnom Sredozemlju iz luke Toulon, prema ovom izvoru, opremljen je helikopterima i “ukrcanom taktičkom skupinom” koja se može mobilizirati u slučaju evakuacije francuskih državljana, ako bi ona bila odlučena.

“Pojačavamo naša sredstva kako bismo se suočili s pogoršanjem situacije”, izjavio je za AFP visoki časnik glavnog stožera oružanih snaga, precizirajući da u ovoj fazi “nije riječ o evakuaciji državljana”. Dužnosnik nije precizirao ime broda. Francuska raspolaže s tri amfibijska helikopterska nosača, Mistral, Dixmude i Tonnerre. Ovi brodovi od 21.500 tona i 199 metara dužine, svojevrsne “plutajuće luke”, opremljeni su bolnicom, teglenicama i mogu primiti nekoliko stotina ljudi u svom hangaru. U proljeće je Tonnerre korišten za evakuaciju francuskih državljana s Haitija. Oko 23.000 Francuza ili Francusko-Libanonaca nastanjeno je u Libanonu.

agresijaIZRAELLibanon
Pretplatiti se
Obavijesti o
83 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
4 dana prije

Već rečeno da jesen će ova biti vrlo posebna, a o zimi da se i ne govori,
vidit ćete tada kako će događaji govoriti sami za sebe…

Bliže se dani velikih iskušenja.
Samo oni koji su u Bogu moći
će prebroditi ove teške dane.

Schwarze Hunderte
4 dana prije

Nemre sa Hamasom što im pod prozorom a hoće sa Libanonom , posebice od kada im Hezbollah prije 72 sata , prvi puta u povijesti ⚡ , raketirao headquarters Mossad u Tel Aviv 😁 👍 🍹pa Netanyahu , odmah otkazao put u Washington 😁 … Sad’ . Kako će još sa novačenjem , budući im ZBRISALI , OKOLO MILJUN I POL VOJNO SPOSOBNIH IZRAELACA ŠTO BROJEM JEDINO NADMAŠUJU ONI IZ RAHMETLI 😁 UKRAINE ?? A sada im još i dolaze , desetine tisuća , Islamskih boraca u Libanon i ne samo Islamskih ⚡ !!! Računaju na pomoć Amerike i NATO ?! Grrrrdno se budu razočarali – realnošću …

FELIX
4 dana prije

TO JE JEDINI NACIN DA SE UNISTI NEPRIJATELJ KOJI IMA SAMO JEDAN CIL I RADI NA SPROVODZENJU TOGA TAJ CILJ JE POTPUNO UNISTENJE ISRAELA I SVIH ZIDOVA, ONI SAMO RADE PO UPUTSTVIMA IRANA KOJI JIH FINANCIRA NAORUZIJE I DAJE UPUTSTVA PREKO SVOJIHY INSTRUKTORA KAKO DA SPROVEDU UNISTENJE ZIDOVSKE DRZAVE, IDF NEMA NI DRUGE MOGUCNOSTI, JER KAKO SE MOZE PREGOVARATI SA NEKOM KOJI IMA U GLAVI SAMO JEDNU MISAO DA TE UNISTI, ZNACI NIKAKAV SPORAZUM NIJE MOGUC, BIO JE SPORAZUM RATIFICIRAN OD UN DA HIZBALA NE ULAZI U BAFER CONU UZDUZ IZRAELSKE GRANICE, HIZBALA SE TOGA NIJE DRZAO NEGO UPRKOST SPORAZUMA ZAUZEO POLOZAJE UZ SAMU ISRAELSKU GRANICU ODAKLE SU PRIPADNICI HIZBALE RAKETIRALI SEVERNI DEO ISRAELA BEZ IKAKVE PRAVOKACIJE, UN UOPSTE NA TO NIJE REAGIRAO. IZRAEL KAO I SVAKA DRUGA NAPADNUTA DRZAVA IMA PRAVO DA SE BRANI.

lole ribar
3 dana prije

Moremo ih voliti ili ne ali mora im se priznati da Izraelci imaju muda.
Reka je dosta teroru i omogućava povratak svojih raseljenih građana nakon konstantnog raketiranja od strane terorista.
Skidam kapu.

HRvoje
3 dana prije

Opet filteri indeksovi rade i propuštaju samo određeno

Bubo
3 dana prije

Koliko ce Izraelaca poginuti u ovoj operaciji ?
Za Ruse znamo kako prolaze u SVO.

AJeTo
3 dana prije

Evakuirati će naoružane francuske državljane na brod bolnicu, a engleske na Cipar.

Sam
3 dana prije

Ide tampon zona od 20 km,zatim je na redu Zapadna obala i Brdo hrama zajedno s rusenjem Al Aqse,a Jemen ce dobiti jednu atomsku bombu dok ce Iran biti udaren iz daljine i visine.
Asad takodjer nece biti postedjen i udarice poslije i na Siriju
Nazalost niko nece smjeti ni glavu podignuti.
Ovo izgleda kao upis @Zmaja i njegova “prorocanstva” ali je ustvari kompilacija trenutne analize i predskazanja.
Volio bih da sam u krivu,medjutim status quo ne dolazi u obzir i stavar ide ka svom vrhuncu.
Pred nama su dogadjaji za koje smo mislili da su samo religijski mitovi i legende.
Nazalost nisu.

Istina
3 dana prije

posto i onako gine velik broj libanskih civila, libanci treba sve anglosaksonske civile uzet kao taoce i Poslat na granici sa Izraelom. Jer ionako su te drzave saucesnici u genocid i ovaj rat nema pravila

Гавран
3 dana prije

Van teme: Skica iz života vođe Hezbolaha, mučenika Hasana Nasralaha. # Širom sveta poznato hrišćansko svetilište, u Maluli je ne samo jedan od najstarijih metoha – manastir Svete Tekle. Taj region je još poznatiji po tome što njegovi stanovnici govore aramejskim dijalektom na kojem je propovedao Isus Hrist. # Kad je počinjao sirijski sukob, u septembru 2013. godine, militanti iz terorističke organizacije Džebhat an-Nusra upali su u Malulu. Uzeli su monahinje za taoce, nemilosrdno streljali lokalno hrišćansko stanovništvo, a svaki pokušaj međunarodnih humanitarnih organizacija da se cenjkaju i pregovaraju sa teroristima je propao.        Skoro godinu dana trajao je pakao u Maluli i u manastiru Svete Tekle. Teroristi su u Maluli namerno uništavali ne samo civile, već i njenu jedinstvenu istorijsku i kulturnu baštinu. Palili su ikone i skrnavili crkve. Zahvaljujući Nasralahovoj političkoj volji i komandntskom talentu, Hezbolah je 2014. godine oslobodio Malulu (uz znatne gubitke) i tako sačuva ono što militanti… Čitaj više »

baraba
3 dana prije

Ne znam, ako ih nisu do sada uništili, imam sumnju da če im to i uspjeti. Mislim na sve koji se zovu čifutima, židovima, jevrejima, hazarima.Največu glupost koju sam slušao, kako su nacisti izgubili rat, a židovi nahebali. Koliko je to perfidna i proračunata sektaška organizacija, dokazuje da su svjesno žrtvovale tkz. sunarodnike, kažu 6 miliona ?. Konkretan dokaz, onaj šatro upad u najčuvaniju granicu na svijetu. Dosadno i zamara navijati istu ploču, koju si slušao godinama. Opšti je utisak, da ne znaš ko je s kim a ko protiv koga.Čitam da je u Nasralahovom najbližem okruženju, bio infiltrant. Pa tu se svako može infiltrirat, hajde probaj u neku šiptarsku organizaciju. Tu se zna ko je ko, do 10 koljena, ovdje mi još i danas raspravljamo o identitetu. Primjera radi, i belgijanci imaju državu, ali ni flamanci ni valonci se ne identifikuju kao belgijanci, mislim oficijelno da, ali lično ne.Dva… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
3 dana prije

Šef iranske obavještajne agencije za anti Mossad bio je Mossadov agent!
Iranske tajne službe stvorile su posebnu jedinicu za borbu protiv Mossada koji djeluje u Iranu.
Ispada da je šef ove jedinice bio i sam agent Mossada, zajedno s još 20 agenata, koji su bili odgovorni za višestruke operacije u Iranu, uključujući krađu nuklearnih dokumenata i atentat na nekoliko iranskih nuklearnih znanstvenika prije nego što su bježali u Izrael.

-Bivši iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad u intervjuu za CNN-Turk.

ante
3 dana prije

Gdje je arapski OIL EMBARGO?

Zvone
3 dana prije

Izrael je naredio stanovnicima Bejruta da se evakuiraju. Čekaj sada, kako može Izrael nešto narediti u tuđoj državi? Ne može ali oni su isti kao ameri koji ubijaju civile i kradu po celom svetu.

Biti-ili-ne-biti
3 dana prije

Studija koju je nedavno na društvenim mrežama objavio izvršni direktor BeyondBio John Catanzaro i ponovno objavio dr. Peter McCullough detaljno istražuje novu metodu otkrivanja za nanotehnologiju unutar egzotičnih Covid injekcija. “Ukratko, demonstrirali smo jednostavan i učinkovit plazmonično-magnetski nanorobotski test detekcije RNK SARS-CoV-2”, stoji u studiji u odjeljku “Zaključak”. Strateška sanacija i nada na vidiku @P_McCulloughMD @McCulloughFund COVID i mRNA Vaccine Spike; Nano-robotski signali: Molekularna analiza visoke razlučivosti i strategija čišćenja Mikro/nanoroboti su sićušni umjetni strojevi projektirani za obavljanje specifičnih zadataka od strane… pic.twitter.com/GZUmBq0g1M — BeyondBio / John Catanzaro (@Docjohnc) 30. rujna 2024. Istraživači su počeli objašnjavajući kako je nova pandemija dovela do injekcija egzotične tehnologije. “Koronavirusna bolest 2019. (COVID?19) potaknula je hitnu potražnju za nanotehnološkim rješenjima prema globalnoj zdravstvenoj krizi, posebno u području dijagnostike, cjepiva i terapije. Kao alat u nastajanju za nanoznanost i tehnologiju, mikro/nanoroboti su pokazali napredne performanse, kao što su samohodni, precizna upravljivost i daljinsko aktiviranje, stoga… Čitaj više »

burt
3 dana prije

sad je jasno da ta priča o 150000 raketa i velikom broju Scudova, Fateh-110, M600, Zelzal 2, Khalije Fars, Yakhont, C-802 nije bila realna i da je netko godinama u javnosti iznosio krive podatke, od 7.10 Hamas je na Izrael ispalio 10000 raketa a Hezbollah 8500 a navodno Hezbollah ima 10 puta više raketa od Hamasa, ne može se protiv tolike vojne sile SAD-Izrael a pogotovo jer Netanyahu kosi bez pardona sve od reda

gigi pinna
3 dana prije

Nadam se da su Iran i Rusija uložili diplomatske note, jer ako to ne zaustavi ove hazarske bijesne psine ne znam što hoće, LOL!.

Srećko
3 dana prije

U Izraelu se političari i Rabini natječu s raznim propagandom i propagiranjem rata kao način da dođu do”njihovog povijesnog biblijskog teritorija” ili bolje rečeno veliki Izrael . O tom pišu i njihove novine Jeruzalem post. Nedavna publikacija u Jerusalem Postu izazvala je ozbiljnu buru u javnosti, prisiljavajući medij da naknadno ukloni članak zbog njegovih kontroverznih stavova o “Velikom Izraelu”. U tekstu, rabin Shay Tahan iz Shaarei Ezra u Brooklynu postavlja prastaro pitanje o granicama biblijskog Eretz Izraela, koje je u izraelskoj javnosti ponovno postalo aktualno uslijed nedavnih sukoba u Libanonu. Tahan provocira čitatelje pitanjem: “Gdje je točno Hashem odredio granice i jesmo li dužni osvojiti ta područja?”, navodeći kako ova ideja o “ekspanzivnoj regiji”, navedena u Tori, “uključuje dijelove današnjeg Izraela, Zapadnu obalu, Gazu, Libanon, Siriju, Jordan i Irak”. Izraelski ministar dijaspore Amichai Chikli je danas ustvrdio da Libanon, Sirija i Irak nisu stvarne zemlje, tako poričući njihov suverenitet. Ovo… Čitaj više »

Josip
3 dana prije

Interesantno je kako sada ona ukrajinska kurva Ursula sa svojom EK šuti ko zalivena? Gdje su sada sankcije Izraelu i izraelskim fašistima? Hoće li sada i to zapadno leglo fašizma morati opet Rusi sami očistiti?

Zoran
3 dana prije

Gdje se dade Khamnei. Ja mislio da će on prvi krenuti u odbranu Hezollaha. Pitam za druga🤔

Ziv je Geza
3 dana prije

Eh kad se sjetim histerije kad je Putin odlucio ocistiti naciste iz donbasa…..vristanje, zapomaganje,arlaukanje,pjena na ustima,bolnicke sirene, opce opasnosti, atomski s leva i desna, te napao suverenu drzavu, te rat u europi, te orci, te barbari sa istoka,te diktator,te ubica, te monstrum, te hitler,te sankcije……

A sto sada , niko ni da prdne, evo napadaju vec 4.suvrenu drzavu i nikom nista i onda mi neko pocne pricati o zapadnim vrijednostima, demokraciji, empatiji a ja trk naprvu skolljku da se posteo olaksam i utomim smrad zapadnog licemjerja.

FELIX
3 dana prije

NEMA DRUGOG IZBORA NEGO DA SE HAMAS ISKORENI DO KRAJA BAREM IZ JUZNOG LIBANONA, CEGA CE BITI VESELI I TAMOSNJI LIBANONSKI KRSCANI KOJI ZIVE U POJASU UZ GRANICU SA ISRAELOM, VEROVATNO VAN NIJE POZNATO .DA JE U LIBANONU ZIVELO VISE OD 75 % KRSCANA, DANAS JIH IMA MANJE OD 25 %, ZATO MORAMO BITI ZAHVALNI U PRVOM REDU HIZBALI, KOJA OSVOBADZA LIBANON OD KRSCANA I TRUDI DA OCISTI ISRAEL OD ZIDOVA, POZANIMAJTE SE DALI SU OVI PODACI TACNI ILI JE TO SAMO PROPAGANDA PROTI MUSLIMANA. KAKO JE NA KOSOVU SA KRISCANIMA I TAMO JIH USPESNO CISTE SIPTARI I USKORO NECE BITI NIKAKVIH PROBLEMA NA KOSOVU BAREM STO SE TICE NEVERNIKA, VREME JE DA SE PROBUDITE I SHVATITE STA SE DOGADZA BAREM U VASEM SUSEDSTVU TO SE ODNOSI NA HRVATE – BAREM POSLUSAJTE BOSANSKU HIMNU MI SMO VOJSKA ALAHOVA NEKIMA CE BITI MOZDA CAK I BUDNICA.

Stari š-pijun
3 dana prije

Izrael je poceo okupaciju i aneksiju tudje teritorije pod izgovorom da to radi u interesu svoje zastite od neprijatelja. Cijeli svijet na to gleda bez nekog interesa i osude. Sutra mogu i na Balkan da umarsiraju pod izgovorom da su Beograd, Zagreb i Sarajevo glavne prijetnje Jeruzalemu i Velikom Izraelu, bez da navedu i jedan konkretan dokaz i razlog.

Max
3 dana prije

Počelo s sinoć oko ponoći upadom najprije specijalnih a potom redovnih snaga idfa za koji Hezbollah tvrdi da ga je odbio. U bombardiranju izbjegličkog logoru ubijeni civili oštećene ceste kuće. Hezbollah je gađao sjedište Mossada i sjever Izraela. Kodni naziv je Sjeverna Strijela,

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI