Plenković totalno prolupao – Laže o inflaciji, kritizira Rusiju, a zločine nad Palestincima nije ni spomenuo

Plenković gljiva

Sjednica vlade pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića započela je s više od pola sata zakašnjenja. Fokus sjednice bio je na rebalansu državnog proračuna i izmjenama Zakona o strancima. Premijer je pokušao predstaviti pozitivnu ekonomsku sliku, tvrdeći da je inflacija najniža u posljednje tri godine i hvaleći se prihodima od turizma. Međutim, ove tvrdnje zaslužuju kritički osvrt.

Stvarnost je daleko od premijerove optimistične retorike. Inflacija je, unatoč njegovim izjavama, dosegla rekordne razine, značajno utječući na standard života građana. Umjetno povećanje cijene rada dovelo je do ozbiljnih posljedica za domaću proizvodnju, ugrožavajući konkurentnost hrvatskih tvrtki na globalnom tržištu.

Plenković je velik dio svog govora posvetio kritici predsjednika Zorana Milanovića zbog njegovog stava o slanju hrvatskih vojnika u NATO-vu misiju u Ukrajini. Premijer je optužio Milanovića za širenje obmana i laži, inzistirajući na važnosti solidarnosti s Ukrajinom. Međutim, ova fokusiranost na ukrajinsko-ruski sukob otkriva zabrinjavajuću selektivnost u Plenkovićevom pristupu međunarodnim pitanjima kao što je pitanje genocida nad Palestincima.

Posebno je problematično što premijer, govoreći o razaranjima u Ukrajini, nije spomenuo ni riječi o trenutnoj krizi stoljeća u Palestini. Ova šutnja o jednom od najkritičnijih globalnih sukoba trenutno ukazuje na neuravnotežen pristup vanjskoj politici i nedostatak sveobuhvatne perspektive o međunarodnim zbivanjima.

Plenkovićev poziv saborskim zastupnicima da odbace Milanovićevu politiku, kao i apel medijima za “objektivno” izvještavanje, mogu se tumačiti kao pokušaj kontrole narativa i ograničavanja kritičkog diskursa. Ovakav pristup podiže pitanja o transparentnosti vladine politike i poštovanju različitih perspektiva u demokratskom društvu.

Ukupno gledano, sjednica vlade i Plenkovićeve izjave otkrivaju duboke kontraste između službene retorike i stvarnog stanja u zemlji, kao i selektivnost u pristupu međunarodnim pitanjima, što zahtijeva ozbiljno preispitivanje vladine politike i komunikacijske strategije.

Plenković je prolupao. Ne sluša svoj narod i pokušava Hrvatsku uvući u ukrajinsko-ruski sukob. Zašto? To samo on zna?

andrej plenković
Pretplatiti se
Obavijesti o
158 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dalmata
19 dana prije

Vrime je,da mu ,mama,napiše opravdanje,da je,slabokrvan,pa da ga pošalje do Pariza,na oporavak,isto,onako,kako je bilo,dok se,pucalo.

19 dana prije

Tata udbaš, a mama ‘lekarka’.
Ne triba ništa drugo. Sve rečeno.

Max
19 dana prije

Imam takvih i kod kuće i jutros su me zajebavali. Dao mu taj narod vlast ali ne vječnu

trolling queen
19 dana prije

Pa, mogli ste objaviti i Vučićev govor nedavno u UN-u….jedina razlika između Plenkovića i Vučića jest samo u tome što AP koristi pridjev “hrvatski”, dok AV koristi pridjev “srpski” – inače im je narativ isti, pisan od iste feničanske bagre…
No, opet vi, redakcijski londoneri i bija likovi – idete na bilo što hrvatsko, makar to bio i najgori hrvatski izdajnik — tako da se ovdje može naredati ekipa koja će gaditi moju lijepu zemlju. Samo sijete podjele, no nekako je nejasno za vas koju VI to stranu branite?!
Jbo vas Plenković, nosite si ga kući, kad ga toliko volite tu slikati…slugani sinagoge sotone – svi redom!!

Zeljko
19 dana prije

OFF TOPIC Da li će kada na ovom portalu biti makar jedan tekst protiv AV, protiv SR, protiv RF, protiv PRC, itd.!
Najčešći “tekstovi” na ovom “hrvatskom portalu” su protiv gle čuda Hrvatske!!

ime
19 dana prije

da nacrtamo:
šta nije potrovano cepivima ide na frontu da bi se stranci mogli pariti
šta nije ovršeno ide na porez da bude ovršeno da stranci imaju di živit

Raskoljnikov
19 dana prije

Ovo je samo pokazatelj koliko su nisko Hrvatska i Hrvati pali kad im ovakve spodobe kroje politiku i budućnost.
Ni ovi prije nisu bili nešto bolji,ali ovaj Plenković… to je užas, to je takva jedna feminizirana, bezlična kreatura, bez ikakvih ideja, samo po čistom služenju stranim centrima moći u Bruxellesu i Washingtonu.
I to je takva tragedija da on i njegova kamarila vladaju.

Sparkling
19 dana prije

Ideš raditi I banda ti uzme 50%—-ideš u trgovinu uzmu 25 %——ideš na benzinsku I harač 60%…….Kada se pitaš zašto nas haraće——onda su krivi Rusi i Putin. Pas mater. Banda lopova.
Ali ne krivim njih. Sudjelovali smo na prošlim izborima i izabrali. Dali sam nešto pogriješio?
A oni koji mu drže stolicu – DP utjerao nam ga do jaja.
Lp

borjana
19 dana prije

Ne vezano uz temu.

Došla mi moja lipa rodica iz osterajha i njen dragi, u stvari u povratku su pa će ovdi u nas do nedilje ostat.
Sidimo u jednom kafiću i odmah do našeg stola smisti se par od prilike u tridesetim, holandezi, belgijanci šta li su, sa dičinjim kolicima. Kolica sva ukrašena u nekakvim roza i lila, mašnicama, cvjetićima, trakicama… i u kolicima dva pasa…?!?
Sve mi nekakva muka došla u stomaku. Rodica veli da je to sasvim normalno, valjda se tamo privikla.

tihobl
19 dana prije

Грузијски парламент успео је да превазиђе председников вето и у Грузији је усвојен закон о забрани ЛГБТ пропаганде.

pas na lancu
19 dana prije

Traži kreten 2/3 glasačke potpore Sabora oko slanja HR vojnika u misiju (rat) u Ukrainu pa izbjegavatelj služenja vojske , kao anemičar, šalje upozorenja Saborskim zastupnicima (danas):
Plenković je zastupnike pozvao da ne pristaju na slijeđenje Milanovićeve politike koja je, naglasio je, suprotna hrvatskim nacionalnim interesima. (zamislite rat u Ukraini po njemu je hrvatski nacionalni interes???)

“SDP, Možemo i ostali, neka dobro razmisle kako će glasati kada ovo dođe u Sabor, to su ozbiljni tragovi koji ostavljaju upitnike jesmo li mi dio zapadnog kruga ili možda želimo ići pod ruske skute.
A uskrata suglasnosti se ne može nikako drugačije razumjeti. Apeliramo na zastupnike da misle svojom glavom, a ne da ju zabijaju u pijesak i služe kao nojevi u Milanovićevoj predsjedničkoj kampanji, a medije molimo da istinito i objektivno izvještavaju o ovoj temi”, zagrmeo je AP .

Subaru avatar
19 dana prije

Filipe, i Milanče i Plenki imaju istog mentora i direktora…..

Franjo Vinkovski
18 dana prije

Retardirani pavijan. Stavio cvikere pa se pravi pametan.

Ivan
18 dana prije

Znam i ja. Platili su mu za to.

Franjo Vinkovski
18 dana prije

Polako iz guzice dolazi u glavu: Europska unija, u pozadini neispravne strategije gospodarskog razvoja i postupnog zaostajanja za Kinom i Sjedinjenim Državama, “može umrijeti”. Francuski predsjednik Emmanuel Macron dao je ovu ocjenu izgleda Europske unije u razgovoru za Bloomberg. “EU može umrijeti, na pragu smo vrlo važnog trenutka”, naglasio je. Francuski predsjednik istaknuo je da ekonomski model razvoja Europske unije nije ispravan, budući da blok “pretjerano regulira i premalo ulaže”. U sljedeće dvije do tri godine, ako EU bude slijedio “klasičnu agendu” u gospodarstvu, dodao je Macron, blok će konačno izgubiti konkurenciju od Sjedinjenih Država i Kine. Macron je vjerovao da su Washington i Peking superiorniji od EU-a i u proizvodnji i ulaganjima, te da se Europa neće moći natjecati s drugim zemljama ako ne poduzme hitne mjere. Prethodno je bivši čelnik Europske središnje banke (ECB) Mario Draghi u izvješću “Konkurentnost EU: Pogled u budućnost” izjavio da je Europa postala… Čitaj više »

Tupko Glupko
18 dana prije

“Posebno je problematično što premijer, govoreći o razaranjima u Ukrajini, nije spomenuo ni riječi o trenutnoj krizi stoljeća u Palestini.” Kako nije? Upravo i jedino je HDZ sa njegovim koalicijskim partnerima glasao u Saboru prije 13 dana (20. rujna 2024.) da se Palestina ne prizna, kao niti za to da se provede odluka Međunarodnog suda pravde o nezakonitom naseljavanju i okupaciji palestinskih područja. Od 151 zastupnika, vladajućih 77 je glasalo protiv (HDZ sa prirepcima), 41 je bilo za, 2 suzdržana, 31 nije bilo prisutno. Do glasanja o ovome je došlo na inicijativu kluba zastupnika Možemo. O tome niste napisali niti riječ na portalu. “Premijer je optužio Milanovića za širenje obmana i laži, inzistirajući na važnosti solidarnosti s Ukrajinom.” Plenković je upravo potvrdio da će i Zelenski doći u Dubrovnik gdje je organizirao sastanak na vrhu jugoistočne Europe i Ukrajine u cilju pružanja pune podrške toj napadnutoj zemlji koji će se… Čitaj više »

teta pedofilija
18 dana prije

ukrajina mu u srcu?????

onaj najglu...Dalton
18 dana prije

”U našoj zemlji postoji čitava banda bitangi kojima je servilnost po vokaciji. Oni su stvoreni da se klanjaju drugima. I vjeruju da su sposobni, samo iz tog razloga, voditi državu.”

Charles de Gaulle 1963. god

P.S.
Iz rubrike: ”More bistrije od naroda…”

Suncobran na plaži mjesečno zaradi više nego prosječni stanovnik…

Ivo
18 dana prije

Koji je ovaj AP idiot majko moja.
On ili je zbilja retardiran ili misli da smo svi mi retardirani.
Crkni više govno jedno udbaški bojencu, crklo ti sve dabogda.
Dabogda završio kao đinđić, to bi bila jedina pravedna stvar koliko si štete nanio ovom narodu.

Realno
18 dana prije

Bitanga the anemični.

Panonicus
18 dana prije

Nije on uopće prolupao,nego piša po glavama sitnozubih kako i kada hoće.
Nije on nikada imao legitimitet u puku,instaliran je.
Dok sluša gazde,može raditi što hoće,kao i drugar mu,Musliu.
Usporedite primjer Vučićevig kuma Nikole i Baneta i vidite iste šprancu…ili Mališe i Kuščevića ili……

Darko 7
18 dana prije

“Plenković je prolupao. Ne sluša svoj narod i pokušava Hrvatsku uvući u ukrajinsko-ruski sukob. Zašto? To samo on zna?” -malo bih ovo analizirao. Plenković nije prolupao jer on cijelo vrijeme slijedi politiku poslušnosti spram EU-a i SAD-a. Odgovornost i ljubav prema hrvatskom narodu ravna je nuli. Također se trudi svim silama da nas uvuče u sukob s Rusijom. Prosječnim je ljudima teško shvatiti da je u pitanju psihopat kojemu je vlastiti narod potpuno bezvrijedan. Takvi karakteropati se naslađuju time što nas tjeraju u krize i ratne sukobe zato što se radi o umno poremećenim osobama. Naravno da centri moći paze koga će podržati na tzv. “demokratskim izborima” pa je potpuno besmisleno na ovom portalu postavljati pitanja zašto se Plenković ovako ponaša.

Dawor
18 dana prije

…. “nemoj da ideš mojom ulicooom”
🎼🎵🎶🎼🎵🎶🎼🎵🎶🎼🎵🎶
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

Darko
18 dana prije

Jebe Zelenskog ili obratno Zelenski jebe njega (vidjeli ste da se ne mogu otrgnuti iz vručih zagrljaja) pa sada ne može raskinuti pedersko bratstvo ma koliko to Hrvatsku koštalo.

Bruno
18 dana prije

Ukrajinska vojska i nacističke horde, napale Donbas. Četničke horde i JNA napale Hrvatsku.
Valjda bi Hrvatska trebala biti na strani Donbasa. U istom su položaju. Samo što naciste naoružava zapad, a Hrvatskoj su stavili embargo na uvoz oružija. Ameri postavili brodove u Otrantska vrata. Ni čamac da prođe. Zaplijenili boing 747 iz Argentine u Budimpešti, sa oružijem za Hrvatsku.Gdje god su mogli spriječiti nabavku naoružanja, spriječili su.. Pomoć dobili od Rusa (admiral Lošo, a on zna). Seljačić s Hvara ne zna za narodne poslovice :” Ne grizi ruku koja te hranila”

Josip
18 dana prije

Prokleta anemična ništarija, zavukao se u guzicu Amerikancima i židovima i ne može se nauživati njihovog fašističkog smrada iz njihovih dubokih šupaka.

Nekoime
18 dana prije

Ako toliko voli rat, zašto je od njega pobjegao?

Jedini Najpraviji Zmаj!
18 dana prije

Kakav narod, takav Plenković.

duki
18 dana prije

Do sada smo bili samo bečki konjušari ,ova spodoba nas čini globalnim slugama!
E,nećeš !! Milanoviću ne daj !!
A onom pizdovlezu Radmanu začepi klozetaru i daj mu sapuna da se opere -smrdi brate !!

Herc
18 dana prije

Dovodi vam Plenković jarana zelenskog u Dubrovnik,nabijem na chunu jednog i drugog,što ga ne dovede u zagreb da mu pokaže za koliko je metara dronom promašio studentski centar

Ziv je Geza
18 dana prije

Taj idiot vec dvije godine doslovno vristi Rusima na uho,mrzimo vas,napadnite nas.

Miroslav
18 dana prije

Nevjerojatno pametni kreten.Čudo prirode.

Antee
18 dana prije

Govno!
Podrżavatelj genocida, sluga stranih gospodara…niti mi se ne da pisat toliko uvreda….
Nek na front odu DEBELI ÐURO, HIBER i ostali ali nakon §ta se cijepe boosterom protiv kovida

goran
18 dana prije

ma laže i sere čim otvori usta onaj koji njemu vjeruje je totalni idiot

pticopteris_pticoseris
18 dana prije

sin KOSovca, dezerter, inicijat francuske masonerije, koalicijski partner srba, globalist, pritajeni neprijatelj hrvata.

stvarno su hrvati dobro izabrali prvog covjeka drzave, nema greske.

Josip
18 dana prije

Prokleta ništarija stala je na stranu NATO fašista i njihovih ukrajinskih izvršitelja, dovlaći ništariju i mas ubojicu Zrlenskog u Hrvatsku, guli hrvatske porezne obveznike da bi sipao milijune u ukrajinski bunar bez dna. I na kraju svrstao se uz genocidni Izrael, ubojice koje su raselile dva milijuna Palestinaca sa otete im zemlje i pobile 40.000 golorukih ljudi, pljačkaše koji teroriziraju sve zemlje oko sebe pod zaštitom prolupale i umobolne Amerike. Niti Ante Pavelić nas nije ovako osramotio kao ovaj globalističko fašistički sljedbenik i sluga cionista, Swaba i WEF-a, Bill Gatesa i drugih probisvijeta. I da mu ne zaboravimo koju je sve stetu napravio Hrvatskoj za svojih manda, koliko je samo nedužnih svinja pobio po nalogu EU luđaka, a tek kako je potrovao i potiho pobio Hrvatsku s cjepivima iz židovskih tvornica u dosluhu s najvećim zlom cijele EU – Ursulom V.D.L. I danas kada ljudi umiru ko muhe još glumi… Čitaj više »

Karma
18 dana prije

Gnjoj WEF Davosa, sotonska sekta

Dux
18 dana prije

Kakav narod, takva i vlast. Čemu se čudimo…vode nas djeca onih koji Hrvatsku kao samostalnu državu nisu htjeli i nikad je nisu kao takvu prihvatili…a mi hrvati ….idioti…velika većina se prodala i uhljebila..i sad imamo što imamo…

Cut The B.S.
18 dana prije

Nismo mi njegov narod, aloo!

Protiv Sistema
18 dana prije

Jednom rječju “prodani imbecil”

Ivek
18 dana prije

Toliko je ubrzao ove crne sirotinje da je to strašno, pobjeglo mu pola milijuna ljudi, da to nadoknadi ajmo uvest najgoru sirotinju ovog svijeta kojoj moraju plaćati smještaj, hranu, prijevoz, a Hrvatima to nisu htjeli plaćati robovlasnički HDZ poslodavci.

Borealis
18 dana prije

Nije NATO misija u Ukrajini nego u Njemačkoj.

Mrkomir I
17 dana prije

Bravo za Predsjednika Milanovića glas razuma, a ovi hrabri borci plenki, radman i ostali neka obuku uniforme i pravac istočni front pa ko koga. Ostavite našu vojsku i časnike u miru.

Filip
17 dana prije

Što očekivati od Briselskog plaćenika. Odavno je prodao i svoj narod i svoju dušu, pa poput lutke ponavlja što mu gospodari kažu.

Alex Keller
16 dana prije

“Mogu što hoću!” uživo na djelu. Spašavaju se tko može!

Hagi
13 dana prije

Lažov,lopov,i ljigavac

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI