Mračno podrijetlo Velikog reseta

Svjetski ekonomski forum - Klaus Schwab
117 komentara

Klaus Schwab nije ništa više od vještog PR agenta za globalnu tehnokratsku agendu, korporativno jedinstvo korporativne moći s vladom, uključujući UN, agendu čiji korijeni sežu do početka 1970-ih, pa čak i ranije. Davosovo Veliko resetiranje je samo ažurirani nacrt za globalnu distopijsku diktaturu pod kontrolom UN-a koja je desetljećima u razvoju. Ključni akteri bili su David Rockefeller i njegov štićenik, Maurice Strong.

Početkom 1970-ih, vjerojatno nije bilo utjecajnije osobe u svjetskoj politici od pokojnog Davida Rockefellera, tada uglavnom poznatog kao predsjednika Chase Manhattan Bank.

Stvaranje nove paradigme

Krajem 1960-ih i početkom 1970-ih, međunarodni krugovi izravno povezani s Davidom Rockefellerom pokrenuli su zadivljujući niz elitnih organizacija i think tankova. To je uključivalo:

  • Rimski klub; 1001
  • A Nature Trust, povezan sa Svjetskim fondom za prirodu (WWF)
  • Stockholmsku konferenciju Ujedinjenih naroda o Danu Zemlje;
  • MIT-ovu studiju, Granice rasta;
  • Trilateralnu komisiju Davida Rockefellera.

Rimski klub

1968. godine David Rockefeller osnovao je neo-malthuzijanski think tank, Rimski klub, zajedno s Aureliom Pecceijem i Alexanderom Kingom. Aurelio Peccei bio je viši menadžer automobilske tvrtke Fiat, u vlasništvu moćne talijanske obitelji Agnelli. Giannijev Agnelli iz Fiata bio je blizak prijatelj Davida Rockefellera i član Međunarodnog savjetodavnog odbora Rockefellerove Chase Manhattan Bank. Agnelli i David Rockefeller bili su bliski prijatelji od 1957. Agnelli je postao osnivački član Trilateralne komisije Davida Rockefellera 1973. Alexander King, voditelj OECD-ovog Znanstvenog programa također je bio savjetnik NATO-a. [i] To je bio početak onoga što će postati neo-malthuzijanski pokret “ljudi zagađuju”.
godine Rimski klub objavio je duboko manjkavo izvješće, Granice rasta, koje je predvidjelo kraj civilizacije kakvu poznajemo zbog brzog rasta populacije, u kombinaciji s fiksnim resursima poput nafte. Izvješće je zaključilo da bez značajnih promjena u potrošnji resursa, “najvjerojatniji rezultat bit će prilično iznenadan i nekontroliran pad i stanovništva i industrijskih kapaciteta.”
Temeljilo se na lažnim računalnim simulacijama grupe računalnih znanstvenika s MIT-a. Izjavilo je smjelo predviđanje: “Ako se sadašnji trendovi rasta svjetskog stanovništva, industrijalizacije, zagađenja, proizvodnje hrane i iscrpljivanja resursa nastave nepromijenjeni, granice rasta na ovom planetu bit će dosegnute negdje u sljedećih sto godina.” To je bilo 1971. godine. 1973. Klaus Schwab je na svom trećem godišnjem sastanku poslovnih lidera u Davosu pozvao Pecceija da predstavi Granice rasta okupljenim korporativnim direktorima.

1969. godine Rimski klub je smjelo izjavio: “Zemlja ima rak, a rak je Čovjek.” Zatim: “svijet se suočava s nezapamćenim skupom međusobno povezanih globalnih problema, kao što su prenapučenost, nestašice hrane, iscrpljivanje neobnovljivih resursa [nafta-w.e.], degradacija okoliša i loše upravljanje.” [iii] Tvrdili su da je,
‘potrebno horizontalno restrukturiranje svjetskog sustava… drastične promjene u stratumu normi – to jest, u vrijednosnom sustavu i ciljevima čovjeka – nužne su kako bi se riješile energetske, prehrambene i druge krize, tj. potrebne su društvene promjene i promjene u individualnim stavovima ako se treba dogoditi prijelaz na organski rast.’

U svom izvješću iz 1974., Čovječanstvo na prekretnici, Rimski klub je dalje tvrdio:

Povećana međuovisnost između nacija i regija mora se onda prevesti kao smanjenje neovisnosti. Nacije ne mogu biti međuovisne bez da svaka od njih ne odustane od nekih, ili barem prizna ograničenja, svoje vlastite neovisnosti. Sada je vrijeme za izradu glavnog plana za organski održivi rast i svjetski razvoj temeljen na globalnoj raspodjeli svih ograničenih resursa i novom globalnom ekonomskom sustavu. To je bila rana formulacija UN-ove Agende 21, Agende 2030 i Velikog resetiranja iz Davosa 2020. godine.

David Rockefeller i Maurice Strong

Daleko najutjecajniji organizator Rockefellerove agende ‘nultog rasta’ početkom 1970-ih bio je dugogodišnji prijatelj Davida Rockefellera, milijarder naftaš po imenu Maurice Strong.

Kanađanin Maurice Strong bio je jedan od ključnih ranih propagatora znanstveno manjkave teorije da emisije CO2 koje je stvorio čovjek iz prijevoznih vozila, termoelektrana na ugljen i poljoprivrede uzrokuju dramatičan i ubrzani rast globalne temperature koji prijeti “planetu”, takozvano Globalno zagrijavanje.

Kao predsjednik UN-ove konferencije u Stockholmu na Dan Zemlje 1972. godine, Strong je promovirao agendu smanjenja stanovništva i snižavanja životnog standarda diljem svijeta kako bi se “spasio okoliš.”

Strong je izjavio svoju radikalnu ekološku agendu:

“Nije li jedina nada za planet da industrijske civilizacije propadnu? Nije li naša odgovornost da to ostvarimo?” To je ono što se sada događa pod krinkom prenapuhane globalne pandemije.

Strong je bio čudan izbor za vođenje glavne UN-ove inicijative za mobilizaciju akcije za okoliš, budući da su njegova karijera i znatno bogatstvo bili izgrađeni na iskorištavanju nafte, poput neobičnog broja novih zagovornika ‘ekološke čistoće’, kao što su David Rockefeller ili Robert O. Anderson iz Instituta Aspen ili John Loudon iz Shella.

Strong je upoznao Davida Rockefellera 1947. kao mladi Kanađanin od osamnaest godina i od tog trenutka, njegova karijera postala je vezana za mrežu obitelji Rockefeller.[vii] Kroz svoje novo prijateljstvo s Davidom Rockefellerom, Strongu je, u dobi od 18 godina, dana ključna pozicija u UN-u pod blagajnikom UN-a, Noahom Monodom. Sredstvima UN-a prikladno je rukovao Rockefellerov Chase Bank. To je bilo tipično za model “javno-privatnog partnerstva” koji će Strong koristiti—privatna dobit iz javne vlade.

1960-ih Strong je postao predsjednik ogromnog montrealskog energetskog konglomerata i naftne tvrtke poznate kao Power Corporation, tada u vlasništvu utjecajnog Paula Desmaraisa. Power Corporation navodno je također korištena kao politički fond za financiranje kampanja odabranih kanadskih političara poput Pierrea Trudeaua, oca Davosovog štićenika Justina Trudeaua, prema kanadskoj istraživačkoj novinarki, Elaine Dewar. [ix]

Zemaljski summit I i Rio Zemaljski summit

Do 1971. Strong je imenovan podtajnikom Ujedinjenih naroda u New Yorku i glavnim tajnikom nadolazeće konferencije Dana Zemlje, Konferencije Ujedinjenih naroda o ljudskom okolišu (Zemaljski summit I) u Stockholmu, Švedska. Te godine također je imenovan povjerenikom Rockefellerove zaklade – koja je financirala njegovo pokretanje projekta Dana Zemlje u Stockholmu.[x] U Stockholmu je stvoren Program Ujedinjenih naroda za okoliš (UNEP) sa Strongom na čelu.

Do 1989. Strong je imenovan od strane glavnog tajnika UN-a da vodi Konferenciju UN-a o okolišu i razvoju 1992. godine ili UNCED (“Rio Zemaljski summit II”). Nadgledao je izradu ciljeva UN-a za “Održivi okoliš”, Agendu 21 za održivi razvoj koja čini temelj Velikog resetiranja Klausa Schwaba, kao i stvaranje Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC) UN-a. Strong, koji je također bio član odbora Davosovog WEF-a, dogovorio je da Schwab služi kao ključni savjetnik za Rio Zemaljski summit.

Kao glavni tajnik UN-ove konferencije u Riju, Strong je također naručio izvješće od Rimskog kluba, Prva globalna revolucija, koje je napisao Alexander King, koji je priznao da je tvrdnja o globalnom zagrijavanju zbog CO2 bila samo izmišljena varka za nametanje promjena: “Zajednički neprijatelj čovječanstva je čovjek. U potrazi za novim neprijateljem koji bi nas ujedinio, došli smo na ideju da bi zagađenje, prijetnja globalnog zagrijavanja, nestašice vode, glad i slično odgovarali. Sve ove opasnosti uzrokovane su ljudskom intervencijom, i samo se kroz promijenjene stavove i ponašanje mogu prevladati. Pravi neprijatelj je onda samo čovječanstvo.”

Clintonov delegat u Riju, Tim Wirth, priznao je isto, izjavivši: “Moramo iskoristiti pitanje globalnog zagrijavanja. Čak i ako je teorija globalnog zagrijavanja pogrešna, radit ćemo pravu stvar u smislu ekonomske politike i politike zaštite okoliša.”

U Riju je Strong prvi put uveo manipulativnu ideju “održivog društva” definiranu u odnosu na ovaj proizvoljni cilj eliminiranja CO2 i drugih takozvanih stakleničkih plinova. Agenda 21 postala je Agenda 2030 u rujnu 2015. u Rimu, s Papinim blagoslovom, sa 17 “održivih” ciljeva. Između ostalog, izjavljeno je:

“Zemlja, zbog svoje jedinstvene prirode i ključne uloge koju igra u ljudskom naseljavanju, ne može se tretirati kao obična imovina, kontrolirana od strane pojedinaca i podložna pritiscima i neučinkovitostima tržišta. Privatno vlasništvo nad zemljom također je glavni instrument akumulacije i koncentracije bogatstva i stoga doprinosi društvenoj nepravdi… Socijalna pravda, urbana obnova i razvoj, pružanje pristojnih stanova i zdravih uvjeta za ljude mogu se postići samo ako se zemlja koristi u interesu društva kao cjeline.”

Ukratko, privatno vlasništvo nad zemljom mora postati socijalizirano za “društvo kao cjelinu,” ideja dobro poznata iz dana Sovjetskog Saveza i ključni dio Davosovog Velikog resetiranja.

U Riju 1992. godine gdje je bio predsjednik i glavni tajnik, Strong je izjavio: “Jasno je da trenutni životni stilovi i obrasci potrošnje imućne srednje klase – koji uključuju visoki unos mesa, konzumaciju velikih količina smrznute i brze hrane, korištenje fosilnih goriva, uređaja, klimatizacije doma i radnog mjesta te prigradsko stanovanje – nisu održivi.”

Do tog vremena Strong je bio u samom središtu transformacije UN-a u vozilo za nametanje nove globalne tehnokratske “paradigme” pritajeno, koristeći strašna upozorenja o izumiranju planeta i globalnom zagrijavanju, spajajući vladine agencije s korporativnom moći u neizabranoj kontroli gotovo svega, pod krinkom “održivosti.” 1997. Strong je nadgledao stvaranje akcijskog plana nakon Zemaljskog summita, Globalne procjene raznolikosti, nacrta za pokretanje Četvrte industrijske revolucije, inventara svakog resursa na planetu, kako bi se kontrolirao i kako bi se ova revolucija postigla.

U to vrijeme Strong je bio supredsjedatelj Davosovog Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Schwaba. 2015. godine povodom Strongove smrti, osnivač Davosa Klaus Schwab napisao je: “Bio je moj mentor od stvaranja Foruma: veliki prijatelj; nezamjenjivi savjetnik; i, tijekom mnogih godina, član našeg Upravnog odbora Zaklade.”

Prije nego što je napustio UN zbog korupcijskog skandala vezanog za program “Nafta za hranu”, Strong je bio član Rimskog kluba, povjerenik Instituta Aspen, povjerenik Rockefellerove zaklade i Rotschild zaklade. Strong je također bio direktor Hrama razumijevanja Luciferovog povjerenja (poznatog i kao Lucis Trust) smještenog u Katedrali Sv. Ivana Božanskog u New York Cityju,

“gdje poganski rituali uključuju praćenje ovaca i stoke do oltara za blagoslov. Ovdje je potpredsjednik Al Gore održao propovijed, dok su vjernici marširali do oltara s posudama komposta i crvima…”

Ovo je mračno porijeklo Schwabove agende Velikog resetiranja gdje bismo trebali jesti crve i nemati privatno vlasništvo kako bismo “spasili planet.” Agenda je mračna, distopijska i namijenjena eliminaciji milijardi nas “običnih ljudi.”

Autor: William Engdahl

Klaus Schwab
Pretplatiti se
Obavijesti o
117 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šele
1 dan prije

Kratko,ja kad vidim prepun stadion,dvoranu ili neki drugi prostor za zabavu ,koncert,a traže i tražiće da budete potpuno cjepljeni,i kad neko,a ima sam to iskustvo, kaže, ja volim ići na utakmicu, e onda pomislim da stvarno ljudi ne mogu dobiti ovu bitku,bojim se da je suviše malo svjesno,bar u mom okruženju, od 100 poznati ,samo 2 ili3

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
1 dan prije

Nevjerojatna je opsjednutost redakcije tom agendom Klausa Švaba ,a pogledajte što im omiljeni ljubimac radi ,a stotine tisuća i milijuni ljudi plaćaju životima !!!
I NIKOME NIŠTA ,SVE BAŠ SUPER !!!😁😁😁🎃🎃

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
1 dan prije

Nego,van teme,koliko poginulih ili ranjenih u Iranskom napadu na Izrael ???
Zna li tko pouzdano ,bez ono rekla ,kazala ???😁😁🎃🎃

Čudan lik
1 dan prije

A kada ćete napraviti članak o gazdi svih gazdi???
Ovi fizički radnici, koje se spominje u članku, su samo šljakeri koji ne odlučuju o ničemu. Mene zanima da li išta pouzdano znamo o Gospodaru???

1 dan prije

Napredak je shvatiti da je Švab samo PR, sada je potrebno isto primeniti i na Soroša, Gejtsa… pa i na Rokfelere, Rotšilde. Svi su oni samo realizatori raznih agendi, široko su poznati jer su najbolje plaćeni za to a na najnižem nivou smo i mi učesnici dozvoljavanjem da agende zažive, ćuteći jer ne želimo da ugrozimo “svoj položaj u društvu, način života koga živimo”. Svi ti Švabovi, Rokfeleri, nisu ni približno pametni da smisle ovakve agende, njihov jedini “kvalitet” je pohlepa zbog koje njihove gazde mogu računati na apsolutnu poslušnost. I samo zbog toga su izabrani, takvih je u izobilju i vrlo ih je lako zameniti. Međutim, priča “da su Rokfeleri, masoni, ljudi-gušteri… krivi za sve” je samo dimna zavesa iza koje se krije pravo zlo i eliminacijom navedenih bi samo usporili agende. U stvari i to je pitanje jer garantovano postoje “rezerve” koje bi momentalno uskočile na upražnjeno mesto.… Čitaj više »

Aniki
1 dan prije

korporativno jedinstvo moći sa vladom ima i svoje ime. Ćuje na ime fašizam. A rat, diktatura, genocid su alati za njegove ciljeve.

Schwarze Hunderte
1 dan prije

Dobar tekst 👍 sve pojašnjava no na koncu veli – oni vas žele pomlatiti a vi šutite i nadalje ! Pa fino … Zapravo vam jasno kaže da spram sebe imate , grupacije sotonskih bandi u listerima i njihovih sluga ( bez listera ) – koji attackuju na VAŠE živote ! Što sa takvima ?! Uzvratna paljba i sasma je sve jedno ko su i na kakvim funkcijama te kakva odjela nose ! Živog u vatru pa ma gdje bili , dokle od njihovih kćeri napravite vaše konkubine a od njihovih sinova , vaše robove i dakako – UZMITE IM SVE 🔥 ! VAŠI PROTIVNICI , NISU NITI JEDAN NAROD PLANETA – 🔥 ONI SU 🔥 ! IMAJTE TO STALNO NA UMU !! Toliko .

Karma
1 dan prije

Simbioza boljsevizma i nacizma pod vodstvom cionistickih manijaka iz Davosa ce sigurno zeljeti porobiti goyime kako oni zovu ljude stoku…

Biti-ili-ne-biti
1 dan prije

davidicke. com/wp-content/uploads/2024/10/D1EH2xdWwAk6bjm.png

David Icke o Benjamin Netanyahu:

“Ovaj psihopatski demon je Kultovo vozilo za pokretanje Trećeg svjetskog rata i zato mu je dopušteno da cilja na više populacija i zemalja bez pritiska od strane globalnih ‘sila’ (Kultove lutke u rukavicama).
Čovjek kojega prezire veliki broj njegovih ljudi, vodi ih do konačnog uništenja, dok ubija ogroman broj drugih ljudi svojom jadnom, popustljivom vojskom koju financira SAD. Ali nekoliko psihopata ne može kontrolirati svijet, zar ne? Mislim, to nije moguće – zar ne?”

Josip
1 dan prije

U ovako pokvarenom svijetu u kojemu su institucije samo privid, u kojemu represivni aparat nema nikakovu funkciju osim tlacenja svekolikog pućanstva, gdje najveći mafijaši na vrhu politike i/ili bogatstva nekažnjeno pljačkaju i uništavaju ljudski rod, jedino rješenje je otpor i partizanski način ratovanja jer svijet je u ratu između dobra i zla.

Dovoljno je samo nekoliko vrhunskih dobro obućenih agenata da istrijebe i obezglave taj belosvjetski korov i ološ. To su mogli napraviti i sposobni pojedinci u njihovoj blizini i pitam se kako je moguće da Rockefelleri, Strongovi, Soroši, Swabovi, Gatesovi i ini dan danas troše neometano kisik ovog svijeta? Pa zar oni žive u čeličnim kavezima i nikada ne promole gubice u javnosti?

Srećko
1 dan prije

Te sotonske sluge dobro znaju da je planeta itekako održiva i u mogućnosti prehraniti stanovništvo , a da su njihove korporacije te koje najviše zagađuju planetu . Samo pogledaš od čega se proizvodi plastika koja je veliki zagađivač , otkud se truje zrak i da su to njihove korporacije , otkud se prsti idi na truje zemlja iako postoje prirodni resursi tj.biljke koje mogu zamjeniti pesticide , isti tako stoka nije nikakav zagađivač već korisna za prehranu , dizel motori i električni u konačnici stvaraju ista zagađenja , oružje i ratovi takođe , a plin je itekako čista energija i bolja od solarnih panela koje promiču . Električna energija ne itekako zagađivač i štetna za životinjski svijet . Zaključak; Ta održivost planeta i čišći zrak bi sa zemlje i prirode trebalo maknuti s planeta glavonje iz Davida i ugasiti njihove korporacije ,prekinuti proizvodnju oružja i ratove ,i ukinuti njihovo vlasništvo… Čitaj više »

Mačak
1 dan prije

Ne mozes tako brzo komentirati koliko brzo se komentari brinu
😀😃🙂🙃😊

Steve
1 dan prije

Sve sama legla pacova. Kuga. Što bi se kod nas reklo, od zla oca i još gore majke…

Mačak
1 dan prije

Svakom je jasno da 10 mlrd ljudi omogucava bolje medjuljudske Kontakte nego.1 mlrd ljudi

Warrior
1 dan prije

AI zvana Nermin je reciklirala članak odavdje star točno 2 godine👍😁

NOME
1 dan prije

….zelena transformacija ( co2 porez,ukidanje poljoprivrede i stočarstva, prometa, opčenito dosadašnjeg načina života) digitalizacija ( potpuna kontrola, digitalni novac, digitalni status građanina koji može biti isključen, socijalni kredit) , gender ideologija ( kontrola nataliteta), transhumanizam, AI, dronovi…..sve za uspostavu konc logora u kojem će “pogubljeno” čovječanstvo biti pogubljeno….da se ne zanosimo, njima trebaju tabule raze, a to mogu biti samo tek rođena djeca, a ovo što ima imalo nekog “starog” znanja treba biti izbrisano

trolling queen
1 dan prije

Neću za sebe govoriti kako sam prorok, jer nisam….ovo što je krenulo 01.10 je bilo jasno svima koji imaju još malo zrnce zdrave pameti (pa ću sada tu egoistično uključiti i sebe) i bez ikakvih pretjeranih znanja o ekonomiji – dakle, bilo je jasno kako će banke ukrasti štednju ljudi!! Evo dokaz, ukratko – ostalo potražite po netu i to najbolje na službenoj stranici samog BIS-a: “63 središnje banke provode Basel III koji uključuje široko rasprostranjenu praksu “bail-ina” za spašavanje propalih banaka….Jučer je Banka za međunarodna poravnanja (BIS) objavila da su njezine jurisdikcije članice postigle značajan napredak u provedbi završnih elemenata Basela III. Basel III uključuje široko prihvaćanje bail-in-a kao načina spašavanja propalih banaka. Za razliku od spašavanja, koje uključuje vanjsku pomoć (često od poreznih obveznika), spašavanje interno restrukturira obveze banke, što uključuje uzimanje novca koji imate na depozitima i na štednim računima, budući da oni čine dio obveza banke,… Čitaj više »

eks
23 sati prije

Evo potvrde da na Zapadu ima onih koji znaju suštinu uzroka ratova koje stvaraju USA-NATO psihopate , ali se njihov glas slabo čuje , zbog kontrole i cenzure koja je veoma jaka na Zapadu. Potpredsednik Šilerovog (nemačkog) instituta , Harli Šlanger , govori : ” Besmislice su tvrdnje da će Rusija napasti Evropu . Jedina pretnja Zapadu je protivljenje Rusije i Kine starom imperijalnom poretku , sistemu pljačke i eksploatacije koje sprovode zapadni bankari .”
A svi znamo da je pljačka i eksploatacija osnovni izvor bogatstva elite koja vlada Zapadom .

Гавран
22 sati prije

Čovek snuje a Bog odlučuje.
Taman kada su ugasili elektrane, čeličane, inženjere i počeli virusima i antivirusima da tamane stanovništvo-POČE RAT!
#
A zapad spuštenih hlača ko političar Čičak!

Red Dog
22 sati prije

Ako mogu ziveti 40 miljardi krava na zemlji, mogu i 10 milijardi ljudi. Nije pitanje u prenaseljenosti, vec u Mesijanskom kompleksu.
U Sci Fi se desava da vestacka inteligencija dobija zadatak da zastiti covecanstvo, i dolazi do zakljucka da je jedini nacin da se postize to da unisti covecanstvo, posto je najveca pretnja po covecanstvo covecanstvo, i da krece iz pocetka sa novim ljudima – sto je logican zakljucak.
U „bibliji“ neoliberala i libertarijanaca „Atlas Shrugged“ dolazi Galt do istog zakljucka; da bi nastupila Utopija mora ovo biti unisteno. I postoji pokret „akceleracionizam“: ne pokusava se spasiti sistem, vec se radi na ubrzanju pada. Ne zbog klime, ekonomije ili necega drugog, vec zbog Mesijanskog kompleksa i prezira prema masama. „Brdo mesa“.
To bi moglo objasniti naizgled glupe poteze politike.

Max
21 sati prije

Davno još od Malthusa i i Smitha.

barba
18 sati prije

čini se da su oni tj. njihovi djedovi i pretci resetirali i prijašnje tri industrijske “revolucije” kao i prethodno feudalizam.

eks
18 sati prije

Guverner Kalifornije , Gevin Njusom , potpisao je nacrt zakona kojim se zabranjuje lokalnim vlastima da donose propise kojima se od stanovnika zahteva da prilikom glasanja pokažu identifikacione dokumente (ličnu kartu , pasoš, … ) . Znači , Demokrate su pripremile teren za izbornu prevaru i kradju glasova. Ilegalni imigranti su plaćeni glasači Kamalče Haris . Američka demokratija je običan kupleraj i cirkus , a oni drže svima u svetu “predavanja” o demokratiji . Užas .

Za mir
17 sati prije

Novi komesar za obranu Europe Andrius Kubilius (iz jedne čiuaua države) poručuje:
Eu se treba pripremiti na rat sa Rusijom.
“Moramo biti spremni na rat sa Rusijom za 6 – 8 godina” kaže Kubilius.
I još svašta u tom smislu, povećati proizvodnju oružja, vježbe …

EU dućan je sasvim poludio, a ovaj ishlapjeli starkelja od 70ak godina, sličan Švabu kao da mu je brat, doveden za ratnog huškača.

OGO
16 sati prije

Jaki se obogatio prodavajuci milione galona nafte pa kad se zasitio svih zemaljskih dobrota
sjetio se da bi mogao piti krv drugim ljudima to mu se ucinilo uzbudljivim.

frk
15 sati prije

Klause magnuse, Povedi svoje ovcice.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI