Mjesto Sjedinjenih Država i Izraela u vladama EU-a

Medijska cenzura i manipulacija
66 komentara

Europsku uniju nisu osnovali Europljani, već Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi ih bolje kontrolirali. Europska komisija (nekada zvana Visoko povjerenstvo) je neizabrana administracija zadužena za nametanje njihove volje državama članicama. Posljednjih godina uspjela je proširiti ovlasti Komisije nauštrb suvereniteta država članica bez ikakvih promjena u ugovorima.

U Europskoj uniji, mjesto i odgovornost država postupno se dovode u pitanje. Bez ikakvih izmjena europskih ugovora, mnoge nadležnosti država članica tiho su prenesene na Europsku komisiju tijekom posljednjih pet godina.

Podrijetlo Europske komisije

Podsjetimo najprije da je Europska unija rezultat procesa koji su osmislili Anglosaksonci krajem 1942. godine. Admiral William Leahy, načelnik stožera oružanih snaga SAD-a, uspostavio je Savezničku vojnu upravu okupiranih teritorija (Allied Military Government of Occupied Territories – AMGOT).

U svjetlu neuspjeha AMGOT-a u nekim zemljama, Anglosaksonci su tražili oblik upravljanja kako bi mogli kontrolirati cijeli svijet, u skladu s njihovom zajedničkom voljom izraženom na konferenciji Atlantika.

Na kraju Drugog svjetskog rata, Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo podijelili su svijet. Churchill je zamislio okupljanje Zapadne Njemačke, Belgije, Francuske, Italije, Luksemburga i Nizozemske u nadnacionalnu organizaciju, Europsku ekonomsku zajednicu (EEZ). Trebala je zamijeniti AMGOT kako bi provela načelo slobodnog kretanja osoba, usluga i kapitala, u skladu s anglosaksonskom strategijom slobodne trgovine. Sjedinjene Države su vezale zajmove iz Marshallovog plana uz obvezu ovih zemalja da uđu u EEZ.

Britanski MI6 stvara Europsku ligu za gospodarsku suradnju (European League for European Cooperation – ELEC), dok CIA financira Europsku uniju federalista (UEF) i stvara Američki odbor za ujedinjenu Europu (American Committee on United Europe – ACUE).

Tijekom cijele svoje povijesti, Visoko povjerenstvo, a zatim Europska komisija, bili su samo civilna sučelja između NATO-a (koji je zamijenio AMGOT) s jedne strane i država članica s druge. Njezini prvi dužnosnici potjecali su iz AMGOT-a u Njemačkoj i Italiji. Tijekom rata, bili su obučeni za civilno-vojne poslove na desetak američkih sveučilišta.

Ove (neizabrane) administracije imaju, umjesto Europskog parlamenta (izabranog), ovlast iniciranja pravila u prostoru Unije. Ova točka je izuzetno važna: Visoko povjerenstvo, a zatim Komisija, nemaju drugi cilj osim unošenja svih NATO standarda u zakone država članica. Europski parlament je samo registracijska komora odluka anglosaksonskog imperijalizma.

Danas je Komisija nametnula standarde kako za proizvodnju čokolade (koji su točno oni koje je NATO prethodno odredio za čokoladnu pločicu u vojničkoj porciji) tako i za izgradnju određenih cesta (kako bi se njima mogli kretati tenkovi Saveza).

Ono što treba zapamtiti:

Europska komisija je nasljednica Visokog povjerenstva EEZ-a, koje je samo nasljednik AMGOT-a, odnosno anglosaksonske vojne okupacijske vlasti.
Europska komisija stoga nije izabrana, već sastavljena na poticaj Anglosaksona. Njezina jedina funkcija je da države članice usvoje NATO standarde.

Svi balkanski političari koji slijede ili sjede Europsku komisiju, strani su agenti koji rade protiv svog naroda. Slično je i sa europarlamentarcima. Sve je to dio iste podmićene skupine uključujući i one koji izgledaju da se bore protiv globalističke agende. Ako mislite da su Rusi, Turci, Kinezi… bolji, varate se. I oni koji rade za ove zemlje, također su strani agenti.

Biti neovisan je gotovo nemoguć posao. Samo rijetki su iskreni.

euEuropska komisijaNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
5 sati prije

Zemlja Orla ulazi u politički prevrat, tlo joj se snažno trese.

eks
5 sati prije

Izraelski mediji govore da se izraelska vojska priprema za veliki napad na Iran. Komandant centralne komande USA , Majkl Kurila dolazi u Izrael da bi se dogovorio o koordinaciji operacija izraelske vojske sa američkim snagama .

Zeljko
5 sati prije

USA najjača država u povijesti planete Zemlje!! Bila, sada je i biti će!!

Warrior
5 sati prije

Nema sumnje da će Amerika i Izrael zajedničkim snagama napasti iran.pa da vidimo je li Iran usamljen ili če ipak netko stajati uz njega.i tu ne mislim na hutije!

hiber
5 sati prije

U osnovi radi se o trilemi između globalističkih tendecija, nacionalnih država i masovne politike. Ta trilema je uglavnom rjesena na stetu nacionalnih država. Iz toga proizlazi da ne postoji nikakav utjecaj Sjedinjenih drzava ili Izraela na EU, već je to utjecaj globalističkih tendecija, koji utječu i na Sjedinjene drzave i na Kinu, a Rusija je samo kolateralna država globalističkog agenta. Izrael je posebna priča jer je to očito poslijednja nacionalna država koja jos daje znakove života. Ostale su davno odapele.

Netko
4 sati prije

Nakon svih ovih godina i istina što su izišle i dalje se ” mlatara” o nekakvim državama koje ” stoje” iz a ovoga ili onoga….nema nikakvih država. One su samo paravan. Pa zar nije više to jasno …..nemamo šanse ako na ” alternativnim” medijima laprdamo o nepostojećim državama…nikakve.

Max
4 sati prije

Točno mislim da je ovo stari članak Ludaća me meltretira već danima Danas je najgori dan u tjednu. Dok ovo pišem sjedim vruć nakon dolaska iz zagrijane kupaonice pod otvorenim prozorom u majici kratkih rukava!

Гавран
3 sati prije

Svi su isti, sve je isto.
Samo se ti teši.

eks
3 sati prije

Portugalski general koji je službovao na Kosovu i Metohiji u okviru UNMIK , Raul Kunjo , predstavio je knjigu ” Kosovo – nečuveno otimanje nezavisnosti ” . Dao je izjavu : ” Želeo sam da razotkrijem istinu koja je potpuno iskrivljena u medijima . Srbija je ta koja je pretrpela nepravdu i od Zapada i od albanskih separatista. Iza otcepljena Kosova stajali su politički i ekonomski interesi zapadnih sila .”
Ko je zbog ove iskrenosti portugalskog generala iritiran može uputiti protest dotičnom generalu , svedoku dogadjaja na KiM .

Kornel
3 sati prije

Idejni začetnik EU bio je habsburški plemić Nicolas Caudenhove Kalergi, poznat po “Kalergi planu” koji je među osnovnim utemeljenjima imao naseljavanje Europe Afrikancima, Arapima i Azijcima. Od početka 1920-ih do početka 1950-ih Kalergijev Europski pokret kai projekt fonancirali su Rockefelleri. Kalergi je izabrao i himnu EU te se još i danas dijele Kalergi nagrade koju je s balkanskog prostora dobio kosovski Albanac Ibrahim Rugova. Euro je osmislio Kanađanin koji je živio u SAD-u kao važan instrument stvaranja superdržave u koju bi se trebali rastaliti svi europski narodi i nacionalne države. Planovi su odavno stvoreni, a sad možemo pratiti ostvarenje tih planova u stvarnom vremenu. Više od sto godina je sve rađeno javno šta nebi moglo biti ni u tragovima ostvareno bez da nisu postojali i postoje tajni planovi koji djeluju iz ezoterijskih područja odnosno upotrebom magije. Sve to šta je javno dostupno i poznato prolazi bez problema jer su ljudi… Čitaj više »

SFRJ
3 sati prije

Sve je odavno (na)strano

trolling queen
1 sat prije

Ovakvi tekst, mada ovo nije dovoljno — ste isto trebali napisati i za NATO!!
EU je kao i SAD, kao i Five Eyes – preteča i probni idioti globalističke jedne svjetske vlade……Države korporacije ulaze pod zajedničku upravu.
Ako niste primjetili – UN se samoprozvao globalnim upravljačem….no, nekako se rijetko o tome piše.

Srećko
1 sat prije

I što sad reći na to ? Znamo i vidimo da nas vode političari bez kičme koji su Amerima i Englezima lutke na koncu koje plešu kako oni žele . Znamo da se sa svima vlada s jednog centra moći i izazivaju ratovi u koji nas sada guraju u rat i na vlasti se nalaze političari koji su poslušni klimavci , a koji nisu omraženi ko Orban ili Fico na kojeg je izvršen atentat ali je na sreću preživio . Kad pogledaš EU nas bi samo spasila pobjeda Rusije nad Ukrajinom i spajanje EU i Rusije u ekonmsku uniju Euroazije s resetom društvenih , ekonomskim i humanističkih vrijednosti . Najgore je to što se EU ne razvija u samostalnu uniju u ekonomskom i vojnom smislom sa državama koje zadržavaju svoj suverenitet bez utjecaja nekog drugog bloka ili neke velike vojne sile .

Kornel
1 sat prije

Svijet se nije podjelio 1942 godine nego davno prije, a 1945 odrađena je podjela na ideološkoj osnovi jer je nemoguće zanemarit sve sudionike podjele u kojoj su uz anglosaksonce i tkz demokratski svijet sudjelovali i komunistički dionici, SSSR i Kina sa svojim inkorporiranim i pridruženim sljedbenicima iz ostatka svijeta. Tvorci ideološke podjele bile su iste vladajuće skupine koje danas imaju desetak naziva u opticaju. Danas su najpopularniji cionisti i khazari, ali ni jezuiti odnosno vatikanci, plavokrvne kraljevske loze i drugi nisu izgubili uticaj. Samo od Krista carstva su se uzdizala i padala te preoblikovala po potrebi. Najvažniji instrument implementacije močć od otkrića novog svijeta bio je novac kojim su upravljali najprije Portugalci, Španjolci, Nizozemci, Francuzi, Englezi do prije stotinjak godina kad su upravljanje novcem preuzeli Amerikanci, a sa svima njima opet su upravljali isti. U posljednjih 100 godina dogodio se veliki tehnološki skok koji danas omogućava nastojanje primjene digitalnog novca.… Čitaj više »

Buahahaha
2 minuta prije

„Europski parlament je samo registracijska komora odluka anglosaksonskog imperijalizma.„ ovo je kljucna recenica, ali cije teks, koji je historijski tocan i moze se procitati u svakoj iole ozbiljnijoj knjizi o nastanku EU, napisan je samo zbog ove recenice: „ Ako mislite da su Rusi, Turci, Kinezi… bolji, varate se. I oni koji rade za ove zemlje, također su strani agenti“ i zato je tipican manipulatorski pamflet koji zeli umanjiti „zlog“ tako da ga izjednacuje sa „dobrim“. Prozirno i jeftino.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI