Američki korporativni mediji otpuštaju stotine novinara i zaposlenika

US mediji
49 komentara

Stotine novinara i zaposlenika već su otpuštene ove godine od strane korporativnih medijskih tvrtki.

Washington Post, Los Angeles Times, Time, Conde Nast, Sports Illustrated, Business Insider, New York Daily News, National Geographic i Baltimore Sun svi su bili u vijestima iz pogrešnih razloga – otpuštanja, rezanje troškova, radnički štrajkovi ili tmurna predviđanja.

Značajna smanjenja viđena su u Los Angeles Timesu, koji je smanjio osoblje svoje redakcije za više od 20 posto u siječnju. Časopis Time također je otpustio 15 posto svoje radne snage. U posljednjih 12 mjeseci, procjenjuje se da je eliminirano 500 novinarskih pozicija.

Patty Stonesifer, izvršna direktorica Washington Posta, objavila je da je 120 zaposlenika u liberalnim novinama prihvatilo otkup, što je dobrovoljni prekid radnog odnosa. Korporativni medijski outlet u vlasništvu Bezosa obavijestio je osoblje da će im trebati još 120 zaposlenika da prihvate otkup u sljedeća dva tjedna, inače će se provesti otpuštanja. Vjeruje se da novine imaju ukupno oko 2.500 zaposlenika.

“Želimo da svi razumiju da nam treba 240 prihvaćanja otkupa kako bismo pomogli obnoviti financijsko zdravlje Posta,” napisala je Stonesifer u dopisu.

“Donijeli smo odluku, ako ne dostignemo ovaj cilj, da provedemo prisilna otpuštanja u onim područjima gdje smo već identificirali da pozicije ne treba zamijeniti, gdje se posao može učinkovitije preraspodijeliti ili gdje inače možemo postići uštede troškova.”

U međuvremenu, otkako je preuzeo korporativnu informativnu mrežu krajem prošle godine, izvršni direktor Mark Thompson kretao se između mjera rezanja troškova i shema prihoda koje naizgled imaju za cilj ubrzati CNN-ov silazak u irelevantnost.

The National Pulse je u siječnju izvijestio da mreža razmatra načine kako natjerati ljude da plaćaju gledanje vijesti na svojim mobitelima dok se ljudi sve više okreću od kabelskih vijesti. Sektor online medija također je žrtva krize. Kritičari su primijetili pad čitanosti na webu kod mnogih velikih izdavača u protekloj godini, dok tehnološki divovi pokušavaju zadržati potrošače na svojim platformama.

Medijska tvrtka Paramount Global također je najavila otpuštanja, ciljajući na smanjenje od tri posto svoje globalne radne snage. U kolovozu je otpustila 15 posto svog osoblja u SAD-u i zatvorila Paramount Television Studios. Disney Entertainment također je najavio 140 otpuštanja, što je utjecalo na odjele poput National Geographica. Štoviše, Fox Entertainment je u srpnju ukinuo 30 pozicija, utječući na razne odjele.

Mnogi Amerikanci ne vjeruju masovnim medijima U 2023. godini, izvješteno je da samo 32 posto Amerikanaca vjeruje masovnim medijima “u velikoj mjeri” ili “u dobroj mjeri” da izvještavaju vijesti na potpun, pošten i točan način. To je izjednačilo najniže povijesno čitanje Gallupa, prethodno zabilježeno 2016. godine.

Brojke u prethodne dvije godine nisu bile mnogo bolje, 36 posto u 2021. i 34 posto u 2022. Još gore, 39 posto Amerikanaca anketiranih u 2023. reklo je da uopće ne vjeruje masovnim medijima. To označava najviši zabilježeni postotak za jedan postotni bod i 12 bodova više od očitanja iz 2016. To znači da je najnovija procjena masovnih medija najsumornije u Gallupovoj povijesti. CNN-ov Thompson sažeo je to u pismu koje je 17. siječnja napisao osoblju: “Tradicionalni TV svemir se postojano smanjuje.

Pomak s linearnog emitiranja na digitalno znači da se publika za sve informativne kanale na američkom kabelu smanjila za otprilike petinu u samo posljednje dvije godine.”

KrizaMainstream medijiOtkaziSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
8 dana prije

Zamjebit će ih programi.

Tupko Glupko
8 dana prije

Nije da ih žalim.

Sjetimo se što i kako su pisali za svoje korporativne gazde.
Izvještavanja o Covidu, cjepivima, Izraelu, Ukrajini…

Sada ih korporacije šutaju nogom u dupe iz šinteraja za njihovu servilnost i lizanje guzice.
Pada čitanost, pada povjerenje u mainstream medije, a ove će zamijeniti umjetna inteligencija.

Vidimo iz članka i da je došlo do toga da trećina izuzetne nacije uopće ne vjeruje mainstream medijima, a jedna trećina tek djelomično.

I što im to vrijedi kada na izborima imaju samo dvije opcije – Demokrate i Republikance koji su isto pod kontrolom korporacija, kapitala i okultne oligarhije.

Demokracija je tamo mrtva.
Tonu u korporativni fašizam.

Gost
8 dana prije

Mediji u rukama bogatih pojedinaca koji zastupaju interese manjine gube kredibilitet u EU i SAD. Plaćanje bezveznih piskarala po nalogu nema više smisla ni potrebe. Logičan slijed događaja. Vrijeme velikih korporativnih medija je prošlo svršeno vrijeme.

Jedini Najpraviji Zmаj!
8 dana prije

Samo će ih zamjeniti AI propaganda. Ti novinari ionako nisu novinari već propagandisti u službi kapitalista.

Faust
8 dana prije

Gnj.de(novinari) su odradile što je se od njih očekivalo i sad postaju suvišni i nepotrebni pod naletom AI.Povjerenje u MSM je u nestajanju i više se ne će vratiti.

Srećko
8 dana prije

Lakše je s umjetnom inteligencijom . Tako ne može biti zviždala i iskorak izvan kontrole !

Schwarze Hunderte
8 dana prije

Pa koji će im ,🤔 ? Imaju AI . 😁

eks
8 dana prije

Black Rock kontroliše imovinu ukupne vrednosti veće od 10 biliona dolara (10.000.000.000.000) . To je tri puta više od BDP Francuske . Medju akcionarima kompanije su najbogatije porodice u USA i u Evropi (Rokfeleri, Rotšildi , Meloni , Dupon , … ) . Njihovi preci su osnovali FED , a Black Rock sada upravlja FED-ovim programima kupovine obveznica korporacija. Drugim rečima , oni su gospodari mnogih političara koji vode USA i Evropu . A mi ćemo ovde raspravljati o suverenosti zemalja .

tatamata
8 dana prije

prosao je hurvin pir …..iskoristeni i odbaceni ko iskoristeni wc papir …. slijede sad ove nase nisko moralne prodane ljige sto se ovlaze cim se spomene usa

tatamata
8 dana prije

Djuro , jel ti chiko shvab poslao pismo od kojeg dana ti prestaje najamnicki ugovor?

vanja
8 dana prije

Gazda pušta kerove u šumu,nek se sami snalaze.Svi ti novinarčići su ujedali za gazdu,neka nađu posla u poljoprivredi,a mogu i da krepaju po meni.

tihobl
8 dana prije

Svi ste pogrijesili – nece ih zamjeniti AI.

Pogledajte MSM i vidjecete da tekst napise britanski obavjestajac ili neko iz CIA, a da onda stotine novinara objavi taj tekst pod svojim imenom. Sto bi placali stvarnog novinara, kad mogu izmisliti stotine identiteta, izdati im pasos, vozacku i diplomu iz zurnalistike. Onda obavjestajac objavljuje jednim klikom u stotinama novina umjesto da tekst salje na stotinu mejlova.
U redakciji ostace lokalni reporter da izvjestava o lokalnim pucnjavama, saobracajnim nesrecama i sl, i jos jedan koji ce pokrivati sport, kulturu i vremensku prognozu.

Za zamjenu novinara MSM ne treba AI, dovoljan je program kojeg moze napisati srednjoskolac. AI ce zamjeniti hibera. Treba se raspravljati po forumima, a tu treba vise pameti nego sto se parizerom moze platiti.

Ante
8 dana prije

Ako su to oni novinari koji su podržavali korona agendu onda su zaslužili otkaz. To im je kao šećer na kraju za sve zasluge, sada će ih zamijeniti umjetna inteligencija.

Subaru avatar
8 dana prije

Pojava čatgpt-a ne korelila njegovim rođenjem, to je bilo u uporabi prije deset godina samo nas nisu obavijestili. Binarni kod i roboti upravljani umjetnom učinit će ljude nepotrebnim. Ovi koji su radili za zlo sad vide za koga su radili, uskoro će i ostali koji su mlatili, kokali itd. za zlo osjetiti istu sudbinu.

nepoželjni
8 dana prije

Ipak, nije umjetna inteligencija uludo izmišljena.
Danas nema vijesti ili bilo kakve komunikacije a da ide mimo internetske veze. Dakle, ako sve ide preko interneta treba samo sve te informacije učiniti dostupne UI i ona će generirati vijesti i izvješćivati (beskorisno i sve manje potrebno) roblje o događajima, ali najveća i najbitnija zadaća UI je programiranje svijesti roblja a to inače, više nije efikasno ako je u igri prenošenja informacija ljudska pamet i ljudska ruka. Za globalno upravljanje robljem Bogovi sada imaju UI…………

Drago
8 dana prije

Uopce ih ne zalim.Motiku u ruke i kopajte

Ivek
8 dana prije

Prodali se za judine škude, oni i factcheckovci.

tihobl
8 dana prije

Da ponovim: AI ce zamjeniti slozenija zanimanja kao sto su npr. salterski radnici ili portiri. Za novinare ne treba im tako slozen program.

goran
8 dana prije

neka su dobili otkaze djubrad lažljiva od tih takozvanih novinara,kud sreće da se to hoče prelit i na europske mainstream medije

Aniki
8 dana prije

tekste, fotografije i videe radi umjetna inteligencija. Zato je i stvaraju.

Bruno
8 dana prije

Pa gledanost bi se povećala da plasiraju ISTINITE informacije. To se zove demokracija, svi otpušteni se imaju PRAVO zaposliti gdje hoće, to su ljudska prava i pravo na objektivno informiranje. A što je objektivno informiranje? Pa sve ono što je u suprotnosti s Karlsonom i Asanžom. Kao i RH. Pa ona voditeljica svršava na ekranu što može podijeliti točne i provjerene informacije koje izgovori Poglavnik i uzurpator vlasti u Ukrajini. Pa MIlanović je pametan čovjek, gospodin i obrazovan. Što se ima sastajati s jednim uzurpatorom vlasti, teroristom, prosjakom, koji za tri godine rata se nije udostojio uzeti pušku u ruke i biti na frontu bar mjesec dana. Naš kršitelj Ustava, rasipnik i spaljivač državnog novca za rat u Ukrajini, šupljoglavac, zna brojati čak do 5, čovjek koji nije u stanju odrediti ni pravu stranu povijesti PoglavnikPlijenković, kontrolira sve vijesti na svim kanalima. Pa admiral Lošo je za 10 dana imao… Čitaj više »

No name
8 dana prije

Ide novi kurikulum.

tihobl
8 dana prije

Медији су, позивајући се на Der Spiegel, известили о отказивању састанка контакт групе о Украјини, који је планирано да се одржи у бази Рамштајн 12. октобра. Како наводи издање, позивајући се на представника Пентагона, догађај је одложен због урагана на Флориди.

Zar je Ramstajn na Floridi?

Lucija, prva
8 dana prije

“2023. godini, izvješteno je da samo 32 posto Amerikanaca vjeruje masovnim medijima “u velikoj mjeri”

Još pred desetak godina sam čitala da 64% ne vjeruje medijima.

Sad, samo zbog korone, npr i Tuckera Carlsona , Ukrajine, i još ohoho toga, broj je sigurno veći.
Teško da i 10-15% vjeruje

8 dana prije

prodavaci novina ostali bez posla. proizvodjaci papira ostali bez posla.
kocijasi ostali bez posla. cobani (cowboys po americki) ostali bez posla.
youtube nadmasio holiwood. igrice nadmasile holiwood.
samo se ceka ultimativno sveopsjedavajuca igrica da zaronimo u nju i ne zelimo izaci.
jedemo kupus, zamisljamo da jedemo meso.

8 dana prije zadnji put uredio Brainstorm
Zoro
8 dana prije

kaže čovik “demokracija je tamo mrtva” ma nikakve demokracije tamo nikad nije ni bilo od osnutka te tvorevine od strane zapadnih elita tog vremena i temelj te države je istrebljenje pravih vlasnika zemlje, nastalo na zločinu a pričat o demokraciji, potomci istrebljivača su dobri jedino u prikrivanju istine i glumi tako naivčine padaju na bajke o demokraciji
a glupi građani te zemlje Indijanaca pod okupacijom i dalje u većini vjeruju medijima
ni prosječno inteligentni više ne otvaraju ništa od tih medija, ko čita majnstmedije ili televizije je ispod prosjeka inteligencije
šta se tiče fašizma na tim prostorima još je ajzenhauer njiov posliratni prisidnik vojnik naivčina upozorio na opasnost od vojnoindustrijskog kompleksa, a od tad je prošlo šezdeset godina stvar je eskalirala

ForSale
7 dana prije

Evo im prilike da postanu Novinari.

Nije to nikakva šteta
7 dana prije

Nisu to nikakvi novinari. Novinari su ljudi koji se bave istraživanjem, intervjuisanjem, sagledavanjem, provjeravanjem činjenica, propitivanjem. Takvih je malo ili ih više i nema. Ovo su medijski sljedbenici tj.lešinari i glasnici serviranih informacija. Također su i medijski egzekutori svih onih koji se usprotive njihovom finansijeru/poslodavcu i direktno/indirektno/interesno. Oni su zlo društva, predvodnici dekadencije.

ime
7 dana prije

danas vidio najavu* videa na tritweru staviš samo fotku nekoga ubaciš tekst i imaš sienen žensku koja pročita tekst na pozadini koju očeš… a to je tek početak…

ko je pametan neče više ni yt gledat…

*ne radi player pa ne mogu reč da je 100%

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI