Panika u Izraelu – 4 mrtva i 60 ranjenih – Hezbollah probio linije izraelske zračne obrane

Napad na IDF
36 komentara

Izraelske obrambene snage potvrdile su najmanje četiri smrtna slučaja i sedam “teško ozlijeđenih” među svojim osobljem u Hezbollahovu napadu bespilotnom letjelicom na vojnu bazu u Binyamini u nedjelju.

Slika s mjesta napada
Slika s mjesta napada

Izraelski mediji prethodno su izvijestili o više od 60 ozlijeđenih u tom području, ali su se suzdržali od otkrivanja mete napada.

Naoružana skupina ranije je u nedjelju objavila napad na kamp brigade Golani u Binyamini s “rojem dronova”. To se područje nalazi južno od Haife, koja je posljednjih tjedana bila česta meta Hezbollahovih napada. “Bespilotna letjelica koju je lansirala teroristička organizacija Hezbollah pogodila je vojnu bazu u blizini Binyamine,” potvrdio je IDF rano u ponedjeljak. “Četiri vojnika IDF-a poginula su u incidentu, a dodatnih sedam je teško ozlijeđeno.”

Dron je prošao izraelsku protuzračnu obranu i pogodio bazu oko sedam sati navečer, rekao je u izjavi glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari. Vojska istražuje kako je bespilotna letjelica mogla proći zračnu obranu neotkrivena, dodao je.

Početna izvješća izraelskih medija govorila su o 67 ranjenih u Hezbollahovu napadu dronom u području Binyamine u nedjelju. Izraelska vojna cenzura zabranjuje dijeljenje slika ili videozapisa rezultata ovakvih napada.

Međutim, nepotvrđeni videozapisi koji kruže društvenim mrežama čini se da prikazuju kantinu s oštećenim krovom i višestrukim mrljama krvi na podu.

Prošlog tjedna, američki novinar Jeremy Loffredo uhićen je na Zapadnoj obali zbog izvještavanja o posljedicama nedavnog iranskog napada na Izrael. Loffredo se navodno suočava sa sudom zbog “pomaganja neprijatelju tijekom ratnog vremena i pružanja informacija neprijatelju.”

Iako su Hezbollah i Izrael rutinski razmjenjivali napade tijekom protekle godine, židovska je država prošlog mjeseca pojačala svoju vojnu kampanju protiv libanonske naoružane skupine.

Zapadni Jeruzalem pokrenuo je masovno bombardiranje i ograničenu kopnenu kampanju protiv Libanona, nakon niza eksplozija ručnih elektroničkih uređaja koje su ubile desetke i ranile tisuće ljudi diljem zemlje u napadu za koji se široko vjeruje da ga je orkestrirao Izrael.

Dok je IDF javno priznao da je oko dva desetka njegovih vojnika ubijeno u Libanonu, Hezbollah tvrdi da je stvarni razmjer izraelskih žrtava daleko veći. Fotografije i video to potvrđuju.

Daniel HagariHezbollahIDFNapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
4 dana prije

Ta oni mogu sve i znaju sve !!! Oni su … Izabrani 😅 !!! Sad’ …. Kada osokoljena elita NATO iz Njemačka Bundeswehr  i Turske Armije 🤣 , silovito krenu u obranu ŽIDOVSKE državice …. Dok im združene snage US & British Army budu davali LOGISTIČKO – SATELITSKU podršku … Ma pobjeda je tu !!! Samo što nije !!! 😁 🍹

Dux
4 dana prije

Bit će i gore ne smiri li se Izrael…ne možeš se hebat, da ti ne uđe..

Гавран
4 dana prije

Vojni vrh i vojna industrija imaju snažnu inerciju i nisu u stanju da brzo izvode zaključke i da ih brzo primenjuju.
Ili ono što dobro i brzo urade ne vidimo a promašaji su groteskni i upadljivi.
To smo videli na početku rata u Ukrajini.
Sada posle toliko vremena ništa ne uraditi je zločin.
#
U doba pametnih bombi i dronova masovno sedeti u kantini na marendi ili se svečano postrojavati, liči na konjicu koja juriša na mitraljeze.
#
U ostalom propale su “udarne grupe nosača aviona” a i krstarica Moskva.
Tenkovi liče na pilićarnike al nema mnogo vajde.
Huti ojade i oteraju nepobedivu armadu.

Gost
4 dana prije

Tko se mača laća od mača će poginuti.

ady
4 dana prije

sta su onda izraelci ako su Hezbolah teroristi ?

sitnica
4 dana prije

❤️🇮🇷 Hizbollah ❤️🇮🇷 je u napadu PRVI U SVIJETU U BORBENIM ZADACIMA koristio dronove samoubojice koji najprije raketom pohode a potom se zabijaju u metu. Dronovi su bili lansirani prema Sredozemlju a kada su bili uočeni spustili su se jaaako nisko pa iako ih je vražije pleme tražilo i helikopterima i zrakoplovima (neke su sigurno i uspjeli oboriti) i nije ih mogao vidjeti a kako ih ni radar nije mogao više detektirati okupatori Palestine su računali da je opasnost prošla ….

NOME
4 dana prije

….usa službeno potvrdila nazočnost svojih vojnika u izraelu…..bili su oni tamo i prije ali sad je zvanično….ovo diže uloge na blisistoku….tko je sumnjao da ameri stišču iran na reakciju, više nemaju razloga za sumnju…..nažalost blisistok će gorjeti, a i šira regija, tak da posljedično možemo očekivati rast cijena ugljikovodika u nebo, i naravno nestašice, što će opet, gle slučajno ići na ruku zelenoj agendi….

Srećko
4 dana prije

Eto ni Libanonci ne žele predati svoj teritorij i postati njihove sluge nego se odlučili boriti i zadaju “nebeskom narodu” koje to nije teške udarce !

sitnica
3 dana prije

🔥Iako naizgled a i tako je javno predstavljen pravog kopnenog napada cionista na Libanon ustvari nije ni bilo odnosno isti još nije ni započeo. 🔥Da bi se neka ovakva operacija izmedju ovakvih protivnika smatrala kopnenom operacijom morali bi u istoj osim pješaštva učestvovati i oklopna vozila što nije slučaj. Najprije su cionisti na teren poslali specijalne (kao policija) jedinice da izvide teren. Iste su doživjele debakl. Potom su u pokušaje da napreduju bez oklopa slane elitne (kao vojska) postrojbe ali bez oklopnih vozila uz novi debakl. 🔥Pitate se zašto je vražije leglo slalo “ljude” u napade bez oklopa (bez veze i bez mozga 😂) i dolazimo do zaključka. 🔥1. Da su slali oklope imali bi puuuno više mrtvih s obzirom da od ratnika 🇮🇷🇱🇧Hizbollaha nema boljih ratnika na svijetu, zbog motivranosti jer vode pravednu bitku, vode bitku zbog koje im cijeli dosadašnji život dobija smisao, zbog ratnog iskustva, zbog najsuvremenijeg… Čitaj više »

borjana
3 dana prije

Nema govora da se veselim ičijem stradanju, ali ovoga puta sve šta mogu reći, naistrag.
Da se i njih naistrag raketira i bombardira. Trebaju biti i više nego zadovoljni da se probiru legitimni vojni ciljevi.
Ujedno obavijestiti izraelski narod da se radi osobne sigurnosti povuče iz zone ratnih djelovanja pa im sa zemljom poravnati sva njihova naselja i infrastrukturu kao šta su oni bjesomučno, pod izlikom borbe protiv hamasa, cijelu Gazu srušili, pobili i prognali njeno stanovništvo. Jedino u tom slučaju doći će do naglog buđenja usrane međunarodne zajednice, ne zato koliko im je stalo do mira, nego da sačuvaju izrael od pogibelji. Dok je izraelski zločinački režim kao neuporedivo jači, u vojnoj tehnici nadmoćniji i sa nesrazmjernom silom nad Palestincima sprovodio zločin, ne da nisu ni prstom mrdnuli da zaštite bespomoćni palestinski narod, nego su čak isporučivali vojnu opremu i naoružanje za izrael.

Naistrag…

Nekoime
3 dana prije

Hezbollah je čista teroristička organizacija, napadaju vojne baze umjesto da, kao Izraelci, tuku po civilima, ženama i djeci.

FATIH
3 dana prije

13.PLEME,SINOVI GOGA I MAGOGA USRALI SE U GAĆE ZBOG 4.MRTVI HAZARA. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Max
3 dana prije

Napadi Hezbollaha su sve učinkovitiji precizniji i razorniji.

Mujo
3 dana prije

Dabogda jim se sjeme zatrlo cionističko prokleto.

sitnica
3 dana prije

Okupacioni mediji se danas raspisali kako Hizbollah koristi informacije sa Iranskih satelita i da je to razlog kako može pogoditi blagovaonicu elitna brigade nakon što je dron letio 95 km.
Inače Iran je u Rusiju poslao dva moderna satelita pa će ih Rusi za potrebe Irana poslati u orbitu. Znamo da je Iran u orbitu poslao desetak satelita ujedno vršeći raketne probe ali vjerovatno ova 2 satalita nije bio u mogućnosti poslati u orbitu pa će to Rusi sa zadovoljstvom učiniti !!! 🇮🇷🇷🇺

sitnica
3 dana prije

Hizbollah upravo tukao po Jaffi tzv Tel Avivu🇮🇷🇸🇩🇱🇧

FELIX
3 dana prije

MOZDA JE BIO DRON SRBSKE PROIZVODNJE ISTOG TIPA KAO I ONI KOJE UKRAINCI UPOTREBLJAVAJU PROTIV RUSKE ARMIJE I PRAVE RUSIMA GLAVOBOLJE. PORED TOGA NI JEDNA VAZDUSNA OBRANA NIJE U STANJU DA OBORI SVE RAKETE POGOTOVO AKO SU ISPALJENE U ROJEVIMA. ISRAELSKI PROBLEM I U TOME DA SE CESTO LANSIRAJU DRONOVI I RAKETE IZ NEPOSREDNE BLIZIN UN OVIH SNAGA. UN JE BIO POSLAN U ISRAEL KAD JE BILO SKLOPLJENO PRIMIRJE U LIBANONU, 2006 KADA SU IZRAELSKE SNAGE NAPUSTILE LIBANON UN BI MORAO TO PODRUCJE KONTROLIRATI I NEBI SMEO DOZVOLITI HIZBALINIM BORCIMA DA UDZU NA TO PODRUCJE ( POJAS OKO 20 KM OD ISRAELSKE GRANICE ), UN UOPSTE NIJE REAGIRAO NKAD SU TAJ POJAS ZAPOSELI BORCI HIZBALE I PRIPREMALI SVE ZA BUDUCI NAPAD NA ISRAEL, ( KOPANJE TUNELA UTVRDI LANSIRNIH NAPRAVA TIPA KATJUSA I SLICNO ) NIKO NEMOZE VEROVATI DA ZA TOVRTNE DELATNOSTI UN NIJE ZNAO, POZNATO JE I NIJE DOSTA KRITIKOVANO… Čitaj više »

Hogar strasni
1 dan prije

Pobjegli su od faraona ali ce ih ovi stici. Karma je sranje ekipa….

Miro
1 dan prije

Teško je definirati tko je u tom ratu terorist po meni onaj tko namjerno ubija nemoćne. Ubijati vojnike to je cilj rata. Izrael na papiru stvarnu izgleda sjajno. Neodoljivo me asociraju na krstaši u pohodu na isusov grob ali naglasak na izgledali.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI