SAD tjednima nije uspio zaustaviti tajanstvene dronove iznad svojih baza

Vojni dron
37 komentara

Neidentificirana flota dronova prodrla je u ograničeni zračni prostor i potencijalno špijunirala američku vojnu zračnu bazu u Virginiji tijekom 17 dana prošlog prosinca, pri čemu je Pentagon bio nemoćan da ih zaustavi, otkrio je Wall Street Journal.

Krajem prošle godine, rojevi dronova otkriveni su kako lete iznad zračne baze Langley na obali Virginije – jedne od odabranih američkih baza koja ugošćuje stealth lovce F-22 Raptor – izvijestio je WSJ u subotu, citirajući desetke američkih dužnosnika, policijskih izvješća i sudskih dokumenata.

Bivši general Američkog ratnog zrakoplovstva Mark Kelly, obaviješten o upadima u prosincu, procijenio je da je vodeća bespilotna letjelica (UAV) “dugačka otprilike 20 stopa, leti brzinom većom od 100 milja na sat, na visini od približno 3.000 do 4.000 stopa,” s drugim dronovima koji su slijedili. Dronovi su letjeli u uzorku od jedne ili dvije jedinice s fiksnim krilima u pratnji manjih kvadkoptera, otprilike veličine komercijalnih dronova od 20 funti, koji su često djelovali na nižoj visini, navodi se u izvješću.

Deseci dronova kretali su se južno preko zaljeva Chesapeake prema Norfolku i bazi koja je dom specijalnoj jedinici SEAL Team Six američke mornarice, kao i prema Mornaričkoj postaji Norfolk – velikoj mornaričkoj luci, primijetio je Kelly.

Kada je vijest stigla do Bijele kuće, dužnosnici su navodno pokušali smisliti odgovor.

Vojni radari – podešeni da otkriju veće vojne zrakoplove i ignoriraju sve što nalikuje ptici – često nisu uspijevali otkriti dronove i trebali su rekalibraciju. Sporni kvadkopteri također su bili kontrolirani na radio frekvenciji nedostupnoj dronovima iz maloprodaje. Policija je pokušala pratiti dronove, prateći njihove kretnje, ali na kraju nije uspjela identificirati njihove vlasnike.

Vlasti su bile skeptične u vezi s obaranjem UAV-ova. Savezni zakon zabranjuje vojsci obaranje dronova u blizini vojnih baza osim ako ne predstavljaju neposrednu prijetnju – što ne uključuje zračno špijuniranje, napisao je WSJ. Ometanje dronova smatralo se riskantnim za lokalne hitne sustave 911 i Wi-Fi mreže. Korištenje oružja usmjerene energije za njihovo obaranje smatralo se prevelikim rizikom za komercijalne zrakoplove.

Dana 23. prosinca, letovi su prestali, a počinitelji su ostali misterij, prema izvješću. Vlasti nisu uspjele utvrditi tko je odgovoran za letove, ali su navodno bile uvjerene da je ovaj nezapamćeni upad bio previše složen da bi ga mogli orkestrirati hobisti.

Ovaj slučaj nije jedini primjer neidentificiranih dronova primijećenih iznad kritične američke infrastrukture. Dva mjeseca ranije, navodno je otkriveno pet dronova iznad Nacionalnog sigurnosnog lokaliteta u Nevadi, američkog nuklearnog testnog pogona izvan Las Vegasa. Dužnosnici još nisu identificirali one koji stoje iza tog upada.2.15.0.0

DronoviSADvojna baza
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
3 dana prije

To onaj kineski balon?…? Naj jače je bilo za vikend (7 dana poslje) kako pravdaju kako su rusi zijanuli ohotnika i kako je ogroman gubitak. Nitko nije od njih postavio pitanje (javno) šta rade su 57 i ohotnik (približne veličine kao i su 57) iza neprijateljske pvo (patriota, irisa, baba s dvocjevkom koja ruši kinđala, dvokrilaca koji razvaljuju sve u zraku,….)….

Subaru avatar
3 dana prije

Sad će sredstva programiranja goja drečati da su to bili iranci ili rusi pošto su kineze već odabrali za metu onim balonima.

Lucija, prva
3 dana prije

“Savezni zakon zabranjuje vojsci obaranje dronova u blizini vojnih baza osim ako ne predstavljaju neposrednu prijetnju – što ne uključuje zračno špijuniranje”

Je li ovo moguće? Da postoji takav zakon? Treba pogledati…

A i u ovo sumnjam:

“Korištenje oružja usmjerene energije za njihovo obaranje smatralo … ”

Koje oružje?

Gost
3 dana prije

The finest fighting force im history 🤣🤣🤣😭😭😭🥳
Buahahahaha 🥳🤩😍🥰

Schwarze Hunderte
3 dana prije

Pa ja vam sve vrijeme velim da je US Army u bijednu stanju !!!! Tek pojedine ” Units ” još opstoje ! Niti police force u pojedinim States nije u boljem ! Sve je to pokradeno ili derogirano do besmisla gdje političari na vlasti , jedino vode brigu o broju obojenih i ne – Kršćana u komandnoj strukturi i obveznim … lgbt ” komandirima 😂 ” … Ne bi oni , tako , lako , gubili ratove posvuda , sada , da su na iole zdravim osnovama … Ovako će im sljedit , poniženje za poniženjem dok k’ vragu ne odu – u cjelosti …

Гавран
3 dana prije

Kinezi upravo održavaju vojnu vežbu blokade glavnih luka i oslobođenja Tajvana od okupacije.
#
Velika šahovska tabla se upravo zatvorila a testisi Kabale su ostali u njoj!

Гавран
3 dana prije

Neposredno pred rizične izbore, Amerika oseća snažnu potrebu za vanrednim stanjem.

Max
3 dana prije

To su mogle učiniti samo dvije suparničke supersile Rusija i Kina. A i drugi su sve jači ali smatram nedovoljno za operacije ovakvog opsega.

Srećko
3 dana prije

Nešto slično tome imaju Rusi i na bojištu i mogu nositi 4 rakete kratkog dosega . Osim toga i Kina je u svemu otišla daleko i ne bi me čudilo da je ona u pitanju . Svakako je nesposobnost SAD-a za rušenje tih dronova za SAD štetna i pitanje je kako sve mogu prikupljati podatke s obzirom na HAARP tehnologiju za koju se taji već desetljećima kako je daleko otišla .

3 dana prije zadnji put uredio Srećko
abc
3 dana prije

Poruka tih akcija dronova je jasna;
Poštovani cionistički židovi i Amerikanci, mi vam možemo uvjek vratiti istom ili čak jačom silom. Vi niste više nedodirljivi i vaša zemlja može biti jednako spaljena kao sve ostale. A mi ostali vas se više ne bojimo, nego vas preziremo, pa čak i mrzimo.
U slučaju svetskog rata, vi prvi nestajete!

Гавран
3 dana prije

Potpredsjednički kandidat Walz: je 10. oktobra na svojim društvenim mrežama napisao da su uragan Milton izazvali… ruski naučnici koji “Nekako su savijali Zemljino gravitaciono polje.” Naravno, objava je ubrzo izbrisana, ali talog je definitivno ostao.
#
Možemo da zovemo Walz-a da nam se pridruži i obogati sadržaj na portalu Logično.

nessy
1 dan prije

Sramota! Pa tko se usudi spijunirati jednu tako empaticnu, humanu, demokratsku… tvorevinu. Prokleta bila.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI