UN mirovnjaci izvještavaju o još jednom ‘namjernom’ izraelskom napadu

Netanyahu - Unistenje Gaze
21 komentar

Tenk Izraelskih obrambenih snaga (IDF) ispalio je na promatračnicu UN-ovih mirovnih snaga u južnom Libanonu, oštetivši stražarsku kulu i uništivši nadzornu opremu, priopćile su u srijedu Privremene snage Ujedinjenih naroda u Libanonu (UNIFIL).

Mirovne snage opisale su incident kao ono što se čini još jednim “namjernim” napadom IDF-a, pozivajući izraelsku vojsku da “poštuje nepovredivost prostorija UN-a u svako doba.”

“Jutros su mirovnjaci na položaju blizu Kafer Kele promatrali kako tenk IDF-a Merkava puca na njihovu stražarsku kulu. Dvije kamere su uništene, a kula je oštećena,” navodi se u priopćenju.

UN-ovi mirovnjaci su opetovano optuživali Izrael za napade na njihove položaje u južnom Libanonu usred trenutne eskalacije između Zapadnog Jeruzalema i militantne skupine Hezbollah. Napadi su rezultirali oštećenjem nekoliko UNIFIL-ovih instalacija, pri čemu je nekoliko mirovnjaka ranjeno.

Snage su izvorno formirane 1978. godine kako bi promatrale povlačenje izraelskih snaga ispod takozvane Plave linije koja razdvaja Libanon od Izraela i izraelski okupirane sirijske Golanske visoravni. UNIFIL trenutno čini oko 10.000 vojnika iz oko 50 zemalja. Kontingent ima zadatak osigurati da ni Izrael niti Hezbollah ne održavaju vojnu prisutnost između Plave linije i rijeke Litani.

Izrael je izravno optužio mirovnjake da djeluju kao “ljudski štit” za teroriste Hezbollaha. U nedjelju je izraelski premijer Benjamin Netanyahu naredio glavnom tajniku UN-a Antoniju Guterresu da u potpunosti povuče UNIFIL-ove trupe iz južnog Libanona. Ako se snage ne evakuiraju, životi UN-ovih trupa bili bi “ugroženi”, upozorio je. Međutim, do sada su mirovnjaci odbili napustiti svoje položaje u regiji.

IZRAELLibanonNapadUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
23 sati prije

Još od uss liberty Izrael ima konstantan pristup prema backstaberima. Barem je na našim prostorima poznata svrha plavih šlemova.

The Marcion's Cavalry
22 sati prije

DA. Braća Irci se ne povlače … kuže i oni kako se na ovoj liniji ponovo brane od Engleza, i njihove cionističke bratije.
Zašto ovdje nema vijesti kako od 01.10. niti jedan komadić hrane nije ušao u Gazu? Do tada je bilo ograničeno i sitno – no, od tog dana – NIŠTA!! A zima dolazi….

Prof Francois Balloux @BallouxFrancois – 10:13 UTC · 16. listopada 2024.
Zdrave odrasle osobe mogu preživjeti 30 dana bez hrane. Djeca ne mogu i nakon dana gladovanja trpe nepovratna tjelesna i psihička oštećenja.
Ovo kašnjenje od 30 dana dodatno je otežano činjenicom da nikakva hrana nije stigla do sjeverne Gaze u listopadu, prema UN-u.

Srećko
21 sati prije

Pa naravno da su svi njihovi napadi bilo gdje namjerni kao što si i ovaj rat u Gazi namjerno izazvali ! Kako bi inaće došli do svog cilja ? Kako bi došli do velikog Izraela i cionističke rivijere u Gazi ? Taman je dobro došao i kako bi se i dio njihovog stanovništva počeo seliti u Ukrajinu. Mic po mic idu ka svom cilju i na naše oči rade zločine dok je SAD jako “zabrinut” za stradanje civila i šalje im svu moguću pomoć i u naoružanju i financijsku i vojnu . Tamo nema ništa humano i ako bilo što podsjeća na humanist , empatiju ili humanitarnu pomoć njima smeta .

Darko
19 sati prije

Jedino pravo rješenje je ubiti Neitanahua, kakav sud i procesi..

Zlovenac
19 sati prije

Ne bi to Jevreji. Pošten narod, kad jim je Amerika najbolji drug

Josip
18 sati prije

Izrael se mora sravniti sa zemljom. Pitam se ima li jos neka budaletina koja to ne vidi?

eks
18 sati prije

Kamala Haris je izjavila da je njen cilj sprečavanje Teherana da proizvede nuklearno oružje. A iranski brigadni general Ebrahim Rostami rekao je da Iran poseduje tajno oružje koje je superiornije od nuklearnog , ali nije precizirao koje su karakteristike tog oružja .

Max
18 sati prije

Drugi bi bili bombardirani.

sitnica
16 sati prije

🔥 Hassan Fadalkah član izvršnog odbora Hizbollaha izjavio danas da i nakon 15 dana kopnene agresije na Libanon okupator još uvijek ne kontrolira NITI JEDNO SELO- NASELJE ❤️🇱🇧🔥❤️🔥🇮🇷❤️
🔥 Jučer ubijeno najmanje 6 okuputarskih vojnika i više desetaka izbačeno iz stroja i to samo na području Libanona !!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI