Zelenski: Ukrajina mora imati nuklearno oružje

Zelenski
105 komentara

Ukrajina se može zaštititi ili tako da postane nuklearna država ili članica NATO-a, izjavio je u četvrtak Vladimir Zelenski, tvrdeći da je istu argumentaciju ponudio bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Govoreći na konferenciji za novinare nakon što je europskim dužnosnicima promovirao svoj ‘plan pobjede’ u sukobu s Rusijom, Zelenski je sugerirao da bi Ukrajini trebalo nuklearno oružje ako joj ne bude odobreno članstvo u NATO-u.

“Koja od velikih nacija, nuklearnih nacija, je patila? Sve? Ne, samo Ukrajina,” izjavio je, referirajući se na potpisnike Budimpeštanskog memoranduma iz 1994. Taj dokument je uključivao SAD, UK i Rusiju koje su pružile sigurnosna jamstva Kijevu u zamjenu za uklanjanje sovjetskog nuklearnog oružja iz Ukrajine.

“Razgovarajući s Donaldom Trumpom, rekao sam mu: ‘Koji je izlaz za nas?’ Ili će Ukrajina imati nuklearno oružje koje će služiti kao zaštita, ili moramo biti u nekoj vrsti saveza. Ne znamo ni za jedan učinkovit savez osim NATO-a,” dodao je Zelenski.

Zelenski je rekao da je izbor Ukrajine da postane članica NATO-a, tvrdeći da je Trump smatrao njegovo obrazloženje opravdanim.

Ukrajina nikada nije kontrolirala nuklearno oružje, ali tvrdi da je nekada bila među glavnim atomskim silama prije nego što je pristala odreći ga se. U veljači 2022., tjednima prije eskalacije ukrajinskog sukoba, Zelenski je u govoru na Međunarodnoj sigurnosnoj konferenciji u Münchenu izrazio žaljenje zbog te odluke, sugerirajući da njegova zemlja ima “svako pravo” da je poništi.

Zelenski se posljednji put sastao s Trumpom tijekom posjeta SAD-u krajem rujna. Ukrajinski čelnik obilazio je zemlju kako bi predsjedniku Joeu Bidenu i dvojici predsjedničkih kandidata glavnih stranaka, potpredsjednici Kamali Harris i Trumpu, predstavio svoj ‘plan pobjede’. Također se upleo u kontroverzu oko posjeta tvornici streljiva u ključnoj saveznoj državi Pennsylvaniji, za koji su Trumpovi pristaše tvrdili da je dokaz Zelenskovog kampanjiranja za demokratsku kandidatkinju Harris.

Zelenski je ovaj tjedan potvrdio da je trenutni poziv Ukrajini da se pridruži NATO-u na njegovom popisu zahtjeva zapadnim donatorima. Glavni tajnik saveza predvođenog SAD-om, Mark Rutte, rekao je u četvrtak da Ukrajina možda čak neće biti ni sljedeća nacija koja će postati članica.

NATONuklearno oružjeukrajinaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
105 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
4 sati prije

Zreo za stezulju.

Tupko Glupko
4 sati prije

Ukrajina je posredstvom svojih zapadnih savjetodavaca izgubila ovaj rat, tj. od istih onih koji su je gurnuli u rat sa Rusijom.

Jedino je pitanje tko će na Zapadu napokon uzviknuti “Car je gol!”

Zelenski svojim izjavama ulazi u sve veći svijet mašte, čijim bajkama izgleda još samo Ukri vjeruju.

Koga on zastupa? Ukrajinski narod više ne, istekao mu je mandat.
Koga vladajući ukrajinski zastupnici iz njegove stranke “Sluga naroda” predstavljaju? Ukrajinski narod više ne, jer im je istekao mandat.

Srećko
4 sati prije

Nadam se da se još nitko nije toliko pozdravio s mozgom da ga da Zelenskom ! Već davno je bilo jasno da ovaj čovjek nije normalan ko i njegovi nalogodavci . Normalan čovjek ne bi ni to radio što radi Zelensky ili Biden ili Ursula , pa šefovi NATO saveza bivši i sadašnji ! Samo iskorištavaju takve bolesne umove za svoje pokvarene ciljeve . Još samo fali sad izjava Ursule ili Bidena kako će mu ih dati i čak me to ne bi ni čudilo jer Ursula piše u isti rog !Trebalo bi uopće ukinuti nuklearno oružje i tu nuklearnu energiju u korisne svrhe .

Dax
3 sati prije

Nuklearno oružje nije za budale!

Dušan Silni
3 sati prije

A hoće onda Zelenski zajebavati Cukorovu i Medvjedova ???

Jednostavno receno
3 sati prije

Trebala bi u pravu je. Al u tom slučaju bi i svaka druga država trebala imati nuklearno oružje. Il svi ili niko…

Jadranka S.
3 sati prije

Čovjek koji nevjeruje vlastitoj životnoj energiji, nemože vjerovati nikome. On je neprijatelj čovjeku, trovač. Trovači su veoma rječiti – moraju biti, jer se moraju dokazivati i braniti i ovise o vlastitom umu.
Ti trovači su cjelom čovječanstvu napravili toliko štete, tolike rane, da je pravo čudo kako se čovječanstvo uspjelo izvući.

Nessuno
3 sati prije

“Pogled roba je nesklon vrlinama moćnih. Izvlače se i svjetlom obasipaju ona svojstva koja služe za to da onome tko trpi olakšaju postojanje. Tu se časte sažaljenje, uslužna ruka spremna na pomoć, toplo srce, strpljenje, marljivost, poniznost, ljubaznost – jer to su tu najkorisnija svojstva i gotovo jedina sredstva da se izdrži pritisak postojanja. Moral robova je bitno moral korisnosti. Kao zlo osjećaju se moć i opasnost, određena strahovitost, finoća i snaga koja ne dopušta da se pojavi prezir. Prema moralu robova dakle onaj tko je “zao” pobuđuje strah; a prema moralu gospodara “dobar” je upravo onaj koji budi i hoće pobuditi strah, dok se spram “lošeg” čovjeka osjeća prezir.”
(Nietzsche, S onu stranu dobra i zla)

sitnica
3 sati prije

Kako vas nije SRAMOTA moje objave držati satima na JEBENOJ VALIDACIJI STOKO POTKAPACITIRANA?!?

sitnica
3 sati prije

Kako vas nije SRAMOTA, STOKO POTKAPACITIRANA MOJE OBJAVE SATIMA držati na validaciji?!? Da vam jebem mrtvu mater imbecilnu 👿👿👿

Tupko Glupko
3 sati prije

Plan Zelenskoga u pet točaka svodi se sljedeće: na ulazak Ukrajine u NATO kao prva točka na jačanje obrane i paket odvraćanja kao druga i treća točka što znači nastavljanje rata godinama, tj. davanje još stotina milijardi eura/dolara za rat sa Rusijom kao četvrtu točku spominje strateški ekonomski potencijal Ukrajine nakon završetka rata, odnosno doslovce nudi poseban sporazum o zajedničkom ulaganju i korištenju ukrajinskih mineralnih resursa poput urana, titanija, litija grafita sa EU i SAD, a znamo da bi bio vrlo nepovoljan za Ukrajinu zbog njezinog enormnog duga i lako mogućeg bankrota, koji bi mogao doći već sljedeće godine (ove godine izbjegnut jer su ga zapadni kreditori reprogramirali) kao petu točku spominje jamstvo za sigurnost cijele Europe, odnosno da će Ukrajina nakon završetka rata imati jednu od najiskusnijih vojski na svijetu, tj. predlaže da će ukrajinske postrojbe zamijeniti pojedine kontingente američke vojske stacionirane u Europi Možemo misliti što se krije… Čitaj više »

Basinac
3 sati prije

Bolje je kapitulirati nego se druziti sa ovima na zapadu.

Subaru avatar
3 sati prije

Do sad sve što je spomenuo je dobio stvorov sin klorofilni antikrist. Nuks je već tamo, to sam Babiću napisao još prije dvije godine i zato Nosferatu trta za svoju rit pa ne smije nuks koristiti. Ovdje 2014 mene i i Ivu nazvaše nuklearcima, eto vam sad pravih nuklearaca što ih spominjem dva desetljeća. Inaće je kloroflini antikrist dao smjernice da natoSS poćne slati brigade u hazariju cvaj a on sve što pomisli ovi na ciozapadu ostvare a ne samo što izgovori, pokazuju pokornost tati stvoru. natoSS je započeo formiranje 49 novih borbeno sposobnih brigada sa po 5000 stvorovih soldata za judine škude tako da će imati 15 korpusa spremnih za rat a broj divizija povećati sa 24 na 38.

denis penis
3 sati prije

i u jednom i u drugom slučaju u konačnici nestaje ukrajina

Mark
3 sati prije

Našmrkani idiote treba te što prije u ludaru smjestiti zajedno s tvojim sponzorima.

hiber
3 sati prije

U diplomaciji i ratu morati znači imati. Dakle, ili se par megatonki “zagubilo” prilikom prenosa ili su ukrainci obnovili proizvodnju. U Sovjetskom Savezu je Ukraina bila kičma industrijske proizvodnje, posebno vojne. Također, večina nuklearnih komponenti proizvodila se i bila operativna u Ukraini. Sada dvije i pol godine rata potpuno je bilo dovoljno da se obnovi i učini operativnim nuklearni program. Putinova potpuna agresija i očigledno kršenje Budimpeštanskog memoranduma uvjerila je ukrainske penzionisane nuklearne stručnjake, pogotovo ako im je netko poginuo, da obnove nuklearni program. Dakle, imaju znanje, imaju nuklearke i nuklearni materijal i imaju tehnologiju. Rusija je sada toliko koncentrirana u dva grada: Moskvu i Petrograd da bi dvije megatonke bile dovoljne da ih operativno uništi. S ostatatkom KGBovaca ce se lokalci obračunati sjekirama. Zato je ocigledno da je kraj rata blizu, jer nuklearna batina ima dva kraja. Lijepo sam vam rekao da je Putin izgubio. Naprosto “velemajstoru” je isteklo… Čitaj više »

negenocidas
3 sati prije

dajte mu atomske bombe da ne kmeči više kao komadant aleksandar v.
neka ih pobaca po ukrajini(donbas,krim) a ne po rusiji. a za probu ih može testirat po beogradu,dedinje da budemo točni. koja bre beži otamo,da.

gigi pinna
3 sati prije

Da su vam Rusi ’91. ostavili nuklearno oružje ionako biste ga prodali prvoj bitangi koja bi naišla, LOL!

Crni Golf 4 vrata
3 sati prije

Naravno da treba, i ja trebam WARP pogon ugraditi, pa da putujem kroz vrijeme i dimenzije

Bruno
2 sati prije

Budala.

Miroslav
2 sati prije

Ti si ljudsko smeće.

Ante
2 sati prije

Znači netko tko je sa onom stvari svirao po klaviru sada želi nuklearno oružje. Kako takvog čovjeka ozbiljno shvatiti? Da njegovi pajdaši tajkuni malo manje kradu vojnu opremu i pare za obranu države imali bi šanse da se obrane od Rusa. On rađe trpa pare za obranu u đep i puškom tjera vlastite građane da se bore za njegov bankovni račun. Kako takvog vođu ozbiljno shvatit? Na kraj uda nisu tako loši prema vlastitoj državi i vlastitim građanima ne bi bilo rata.

Hogar strasni
2 sati prije

Nadrogirani hazarski klaun. Jos smrdi jer Putin zna da budaletina cica zapadni novac do kranjih granica

Ziv je Geza
2 sati prije

Pa dobit ce nuklearku od Rusa, zuri mu se kao da sutra ne postoji.

2 sati prije

Kome je ovo iznenadjenje?
Tenkovi pa rakete pa avioni i na kraju nuklearno oruzje – sve to smo znali istog momenta kad je postalo jasno da ce upotrebiti Ukrajinu kao oruzje protiv Rusije.
Naravno da ce Ukrajina dobiti nuklearno oruzje i da ce ga upotrebiti… kad to Fashingtonu bude odgovaralo.
Ukrajina, Izrael, Tajvan, Juzna Koreja – svi ce da se “aktiviraju” po “fashingtonskoj vremenskoj zoni”.

eks
2 sati prije

Maksimilijanka je pala pod kontrolu Ruskih snaga. To je poslednje utvrdjenje (mesto) na putu prema Kurahovu . Tako, polako padaju linije odbrane NATO-Ukro snaga , dok Zeleni kmeči i mašta o nuklearnim bombama. Meni to izgleda kao maska za upotrebu nuksa od strane NATO nacista, pa to pripisati Zelenskom. Svi porazi NATO-Ukro snaga pripisuju se Ukrima, iako sve vojne operacije planira i vodi štab NATO oficira , a učestvuju i vojnici NATO-a (“penzioneri”).

Josip
2 sati prije

Drogeras opet fantazira, takvom ludaku se ne moze dati bilo kakova igracka. Uostalom Ukrajina ide na preodboj Rusiji pa ce tako imati indirektno nuklearno oruzje.

SU-57 Felon
2 sati prije

A tko će ga proizvesti ?
10 miljona ukrajinaca koji su odselili radi bijede, korupcije, kriminala i nacizma.

Linda
2 sati prije

A tko bi ga razumio ako nebi Tramp,skoro u svakom obraćanju veliča Izrael kao da je njihov kandidat a ne americki

Yuxel
2 sati prije

Ako se nuklearni rat u Evropi planira za nekoliko godina zanima me kako će USA-đavo izvesti taj “poduhvat” ako ne davanjem nuklearki Ukrajini.
Moguća druga opcija; Njemačka (koja će biti prva na udaru) preventivno “pozdravlja” Rusiju

Ziv je Geza
1 sat prije

Ukrajinu moze spasiti samo feldmarshal von plenkovic i njegova hdz pjesacko motorizirana specijalna jedinica kojom zapovjeda grlic radman.

onaj najglu...Dalton
1 sat prije

U prošlosti se heroin koristio kao sredstvo za suzbijanje kašlja kod djece…

Nabaviti ću nuklearno oružje…
Netkoi, koje je kao mali, izgleda bio vrlo boležljivo dijete

P.S.
Iz udžbenika povijesti u budućnosti…

Ukrajina je mogla pobijediti, ali je NATO-u ponestalo oružja.

The Marcion's Cavalry
1 sat prije

Mislim kako je Operacija Mockingbird najuspješnija operacija koju je CIA ikada pokrenula…koliko vidim i danas postiže neviđene uspjehe u svim segmentima. Mogu reći: Bravo, CIA, majstori ste! Ovdje ima pametnih ljudi, ima i nepametnih ljudi, ovdje ima svakakvih ljudi…no, ono što mene izuzetno žalosti jest da gotovo svi ovdje piju sa istog izvora – CIA-ine ptice rugalice…Odlično ime!! Za sve vas koji govorite o nuklearkama, imam jedno vrlo ozbiljno pitanje: govori se kako tzv. izrael ima nekih 100-tinjak nuksa, jer to je kofol jamac njihovoj sigurnosti. Kažite mi zašto ovaj psihopat netanyahu, skupa sa svojim frendovima psihopatima – nije odavna raznio i Gazu, i Zapadnu obalu, ma i Beirut, i Istambul, Teheran, Damask…ma, razbio bi on i Jordan i Egipat. Oni su i tako u podzemlju, pa misle kako su sigurni od tih njihovih nuksa. Samo što fizički, te nuklearne bombe ne postoje, nema ih! Ima nešto puno gore: DEW,… Čitaj više »

Max
1 sat prije

Ukrajina će nestati

tihobl
59 minuta prije

NATO ako bi dao atomske bombe Zelenskom on bi odmah rekao: dajte mi pare ili cu sprziti Varsavu, Berlin, Brisel i Pariz. Amerikanci znaju sa kim imaju posla. Ti godine su se natezali sa Kijevom da vrati rusima njihvo atomsko oruzje koje se zateklo na teritoriji Ukrajine prilikom raspada SSSR. Ukrajina nikad nije imala atomsko oruzje.To je mit kasnije izmisljen. Svi kodovi su bili u Moskvi. To je isto kao kad bi Erdogan rekao da Turska ima atomske bombe misleci na americke atomske bombe u Indzirliku. Sve bivse sovjetske republike su bez problema vratile atomsko oruzje osim Kijeva koji je pokusavao da prisvoji atomske bombe. Na kraju su ih ameri i britanci natjerali da ih prodaju za 5 milijardi. Amerikanci su znali kakvi su ukrajinci i nisu im smjeli dozvoliti da imaju atomsko oruzje. Zato su ga kupili i odvezli u Rusiju na unistavanje. Ukrajinci su paraziti koji samo vicu… Čitaj više »

48 minuta prije

Čovječanstvo se suočava s novim razvojem koji ne dolazi od Boga, nego od zla.

Brinite se za svoj duhovni život jer će pravedni Sudac
dati svakome prema njegovom ponašanju u ovom životu.
Događaji koji će očistiti svijet nije moguće spriječiti, samo ublažiti.
Režim Antikrista počinje poprimati oblik, a mnogi to ne vide.

Budući da su demoni na Zemlji, morate odlučiti tko ste, ne možeš biti mlak.
Morate razabrati svoje korake da vas ne vode u propast.

Postoji asteroid koji će se, bez očekivanja čovjeka, pojaviti na putanji prema Zemlji.
To je nebesko tijelo Upozorenja.

Biti-ili-ne-biti
47 minuta prije

Uvertira u porez na sve nekretnine – svi će biti doživotni podstanari u svojim nekretninama:

”Plenković je svjestan da bi naglo uvođenje poreza na sve nekretnine izazvalo lavinu negativnih reakcija među građanima. Baš zato u tu priču i je krenuo postepeno. U prvoj godini primjene građani zapravo ne bi trebali osjetiti neki prevelik trošak, niti će to stvoriti veće probleme. Ali već sljedeće godine može se očekivati oporezivanje više imovine”, najavljuje naš sugovornik koji kaže da se dugoročno pripremaju i masovne procjene te da je ideja da porez na nekretnine plaćaju svi građani.

”Takvo nešto teško da će se moći izbjeći, a oporezivati će se sve, čak i prva nekretnina, s tim da je ideja da vlasnici prvih nekretnina ipak dobiju određene olakšice. Godinu koja je pred nama Vlada će iskoristiti i za još konkretniju pripremu uvođenja tog poreza.”

33 minuta prije

A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život. – Mudre izreke 4, 23

tihobl
16 minuta prije

Фон дер Лажов је назвала прилив миграната хибридним нападом Русије и Белорусије.

Evi i hiber ce se zakleti da je vidio svojim ocima Lukasenka kako hvata crnce po Africi i nagovara ih da odu u EU.

tihobl
6 minuta prije

Руте: Белорусија мора да престане да помаже Русији.

Ili sta?

tihobl
5 minuta prije

Посланик Бундестага Клаус Ернст објављује објаву о истрази украјинске новинарке Дајане Панченко.

Новинарка је раније објавила материјал да је Виталиј Кличко украјински „краљ секс индустрије“, који поседује огроман број стриптиз клубова, функционално сличнијих борделима (један је чак наведен у бази података Интерпола), а бави се продајом украјинских жена у сексуално ропство у ЕУ и САД.

tihobl
21 sekunde prije

Украјина уз сталне америчке инструкције и вођство спрема провокацију у којој ће употребити хемијско оружје, а Запад ће одмах за то да оптужи Русију, изјавио је 17. октобра начелних Радиолошко-хемијско-биолошке заштите руске војске генерал Игор Кирилов.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI