Orbanov savjetnik: “Budimpešta neće podržati Kijev”

Zelenski izazvao bijes u Izraelu
82 komentara

Budimpešta neće podržati prijedlog Kijeva, kojim bi eskalirao sukob u Ukrajini, rekao je glasnogovornik vlade

Budimpešta smatra da ‘plan pobjede’ koji je predložio ukrajinski vođa Vladimir Zelensky predstavlja veliki rizik od eskalacije i neće ga podržati, izjavio je visoki mađarski dužnosnik Balazs Orban.

U srijedu je Zelensky objavio većinu točaka u svom zahtjevu stranim vođama. Njegov popis uključuje trenutni poziv za pridruživanje NATO-u, povećanje opskrbe zapadnim oružjem i podršku za napade na Rusiju. Zauzvrat, Kijev nudi dugoročni pristup ukrajinskim mineralnim resursima i usluge svoje vojske savezničkim nacijama.

Plan je “najbrži put do Trećeg svjetskog rata,” rekao je novinarima u četvrtak Balazs Orban, koji služi kao politički direktor u uredu mađarskog premijera Viktora Orbana (nisu u srodstvu), na marginama sastanka EU-a u Bruxellesu.

Ako se Zelenskyjevim zahtjevima udovolji, situacija će se pogoršati, a zemlje NATO-a bit će uvučene u sukob, što je ishod koji je “potpuno neprihvatljiv za Mađarsku”, naglasio je dužnosnik. Pozvao je druge članice EU-a da slijede mirovnu strategiju i diplomatski angažman umjesto nastavka opskrbe oružjem Kijevu. Premijer Orban nazvao je ukrajinski plan “više nego zastrašujućim”.

Druga članica NATO-a, Slovačka, ranije se zavjetovala da će blokirati kandidaturu Kijeva sve dok slovački premijer Robert Fico ostane na vlasti. Bratislava dijeli skeptični stav Budimpešte o načinu na koji SAD i Bruxelles rješavaju krizu.

Istog dana, Zelensky je promovirao svoje ideje visokim europskim dužnosnicima, sudjelujući na summitu Europskog vijeća. Nakon događaja, rekao je na konferenciji za novinare da ako njegova nacija ne bude pozvana u NATO, jedini drugi održivi način da se obrani bilo bi nuklearno oružje.

Kasnije je negirao da Kijev namjerava nabaviti nuklearni arsenal, nakon što je njemački tabloid Bild izvijestio da se visoki ukrajinski dužnosnik ranije hvalio da Kijev ima materijale za izradu atomske naprave u “nekoliko tjedana” ako to odluči učiniti.

Zelenskyjeva vlada mjesecima traži dozvolu za napad na ciljeve duboko unutar Rusije zapadnim doniranim oružjem dugog dometa, zahtjev koji je naveo u svom ‘planu pobjede’. Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da bi Moskva smatrala svaki takav napad kao da dolazi od nacije koja pruža vojnu sposobnost.

mađarskaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
82 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
3 dana prije

‘ Oče … Pribaltici , Luxembourg , San Marino , Crna Gora i vrlo izvjesno … Liechtenstein , Andorra I Malta 👍 ! S’ toga – NE BRIGAJ 👍 🍹

3 dana prije zadnji put uredio Schwarze Hunderte
Dante
3 dana prije

Ukrajina je njiva obranog kukuruza

Srećko
3 dana prije

Glas razuma iz Budimpešte !

The Marcion's Cavalry
3 dana prije

Idući tjedan izlazi knjiga Roberta Woodwarda “Rat”, koja nije ni izašla a već je ono nešto sitno što je procurilo podiglo popriličnu prašinu. AP se hvali kako su dobili primjerak knjige, pa evo nekoliko citata: “Mjesecima nakon ruskog rata u Ukrajini, Sjedinjene Države imale su obavještajne podatke koji su upućivali na “vrlo osjetljive, vjerodostojne razgovore unutar Kremlja” da predsjednik Vladimir Putin ozbiljno razmatra korištenje nuklearnog oružja kako bi izbjegao velike gubitke na bojnom polju, izvijestio je novinar Bob Woodward u svoju novu knjigu “Rat”. Američka obavještajna služba ukazala je na 50 postotnu vjerojatnost da će Putin upotrijebiti taktičke nuklearne bombe ako ukrajinske snage opkole 30.000 ruskih vojnika u južnom gradu Khersonu, piše u knjizi. Samo nekoliko mjeseci prije toga, na dalekom sjeveroistoku, ukrajinske trupe zaprepastile su Ruse ponovnom zauzimanjem Harkiva, drugog najvećeg ukrajinskog grada, i krenule su u oslobađanje Hersona, strateški smještenog na rijeci Dnjepar nedaleko od Crnog mora. Savjetnik… Čitaj više »

Darko 7
3 dana prije

Mađari kažu da je ukrajinski plan najbliži put do 3. svjetskog rata. Sve je jasno da nas se svakim danom sve više uvlači u Veliki rat. Mislim da bi se mi u Hrvatskoj trebali ugledati na Mađare I Slovake distancirajući se što više od tog sukoba. Imali smo u prošlom stoljeću tri rata na svojim prostorima i nismo došli pameti. Trebamo zauzeti neutralnost da ne šaljemo svoje novce i vojnike na istočni front.

hiber
2 dana prije

Baš je važno što kaze Orban. Ako ove godine ide hladnija zima, Mađari će pocrkati od zime, ili kad ode Sudža u zrak ili kad istekne plinski tranzitni ugovor.

eks
2 dana prije

Majk Tarner , predsednik odbora za obaveštajne poslove ( Kongres USA) kaže da će učešće vojnika Severne Koreje u SVO u Ukrajini biti crvena linija za USA. Znači Korejanci su za Amerikance oružje za masovno uništenje.

Max
2 dana prije

Sasvim logično.

Hogar strasni
2 dana prije

Zivila austroUGARSKA !!!!! Bravo Budimpesta

gigi pinna
2 dana prije

Zato rado Budimpešta podržava telavivski režim – za onaj teroristički napad pagerima mnogi bi trebali odgovarati. Ne podržavaju oni Rusije zato što je vole, nego jer imaju koristi.

Za mir
2 dana prije

Veli Orban: ako je ovo plan za pobjedu, da li su planovi prije toga bili za gubitak rata?

tihobl
2 dana prije

Русија и Индонезија ће у новембру одржати прву велику поморску вежбу „Оруда“, коју ће видети и пријатељи и непријатељи.

Vole rusi da zabrinu i prijatelje i neprijatelje.
U obaminoj administraciji veterani su govorili: sovjeti su bili gospoda za ove danasnje ruse. Bili su predvidljivi, igrali su svoju igru, a mi svoju. A ovi su totalno nepredvidljivi.

tihobl
2 dana prije

Mislio sam da se kompanija Heinz povukla iz Rusije, a sad vidim da su ruskim borcima poslali pun kamion kecapa i FPV dronova. Zar to nije krsenje sankcija?

tihobl
2 dana prije

Znate li zasto se nacisticke brigade ne vidjaju na frontu?

Zato sto sjeku hiljade hektara sume na zapadu bivse Ukrajine i izvoze u EU. Masakriraju sumski fond daleko od fronta. Ali i tu ginu. Cesto drvo padne na pogresnu stranu i zgnijeci tetoviranog nacistu.

Noname
2 dana prije

Apsolutno nevjerojatan članak u The Hillu – da “Rusi moraju patiti, ali žive bolje nego u EU.” “Čini se da Rusi manje pate od rata nego 2022. Čini se da ni invazija Ukrajine na regiju Kursk ni sankcije Zapada ne izazivaju nezadovoljstvo među “običnim” građanima ili bogatim stanovnicima najvećih ruskih gradova. Ovo je za mnoge iznenađenje Zapadni političari i ruski disidenti, koji su se nadali da će se Moskovljani i Petrogradžani pobuniti protiv “ratne ekonomije” i nestanka zapadnih butika, besplatnog interneta i putovanja u EU, ali iako je Ruska Federacija bila odsječena od Zapada , sve to iritira premalo ljudi da bi izazvalo značajan prosvjed nametnutih 2022. Gotovo sav novac koji bi prije bio usmjeren na luksuzne europske nekretnine počeo je teći u. Moskva, Sankt Peterburg i njihova predgrađa. MasterCard je obustavio svoje operacije u Rusiji; Rusi nastavljaju koristiti SBP Centralne banke Rusije, koji im omogućuje prijenos novca putem telefonskog… Čitaj više »

Franjo Vinkovski
2 dana prije

EU su stvorili Amerikanci. Tamo su na vlasti pokvarene kreature. Neka ovo sranje samo proključa. Proizvoditi prirodni plin. Autoindustrija je već sjebana. Bilo koji kineski automobil puno je bolji od europskog i u pogledu završne obrade i u pogledu kvalitete. Još pet godina i vidjet ćete kako će se svijet promijeniti. Ovi idioti sami sebi pucaju u nogu. Umjesto da priznamo Rusiju i odvedemo je u kolektivni Zapad. Odlučili su je uništiti i zaplijeniti sve ruske resurse. Zapadni majmuni su zbunjeni jer BRIX već ima 36% svjetske ekonomije, naspram 30% zapada. Sve sirovine i radna snaga sada su na jugoistoku.

Noname
2 dana prije

NATO se bori protiv Rusije u Ukrajini rukama ukrajinskih vojnika. Spremni smo nastaviti tu borbu i pobjeda će biti naša, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku s čelnicima medija zemalja BRICS-a.Tijekom sastanka Putin je upitan o vremenu završetka specijalne vojne operacije. “Ako govorimo o bilo kakvim rokovima, to je vrlo teška stvar i kontraproduktivna je”, odgovorio je ruski predsjednik. “NATO se bori protiv nas, ali u rukama ukrajinskih vojnika. Ukrajina ne štedi svoje vojnike u interesu trećih zemalja. Ali Ukrajina sama ne koristi visokotehnološko oružje. NATO to radi. I ruska vojska se bori sama, i sama stvara vojne proizvode, i sama pravi softver. Ovo čini veliku razliku. I posebno u posljednje vrijeme, to bilježim, vidim da ruska vojska, naravno, postaje ne samo jedna od najnaprednijih, već i najspremnijih za borbu”, rekao je predsjednik. Njegove riječi prenosi  Telegram kanal Kremlja. “A kada se članice NATO-a umore boriti s nama, pitajte… Čitaj više »

SU-57 Felon
2 dana prije

Mađari osvjetljavaju obraz cijeloj EU. Svaka čast – poziv na mir je jedino ispravno rješenje

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI