KORUPCIJA – Big Pharma isplaćuju OGROMNE iznose recenzentima u vodećim medicinskim časopisima

Big Pharma-Farmaceutska industrija i novac
71 komentar

Novo istraživačko pismo objavljeno u časopisu Journal of the American Medical Association (JAMA) otkrilo je da većina recenzenata medicinskih časopisa prima uplate iz industrije.

Te uplate, koje liječnicima koji provode recenzije daju proizvođači lijekova i medicinskih uređaja, ukupno su iznosile 1,06 milijardi dolara tijekom tri proučavane godine.

Ovo je očito sukob interesa, i dok časopisi često imaju politike sukoba interesa koje se primjenjuju na autore, vrlo malo njih postavlja iste standarde za recenzente.

Istraživači su proučavali opće i istraživačke uplate koje su liječnicima koji služe kao recenzenti za vodeće časopise dali proizvođači lijekova i uređaja od 2020. do 2022.

Neke od proučavanih publikacija uključivale su The Lancet, The New England Journal of Medicine, BMJ pa čak i JAMA, koji je objavio istraživačko pismo.

Liječnik urološki specijalizant sa Sveučilišta u Torontu David-Dan Nguyen, koji je autor studije, rekao je: “Iako su sukobi interesa urednika časopisa i autora istraživani, tradicionalno netransparentna priroda recenziranja otežala je njihovu procjenu među recenzentima, unatoč njihovoj ključnoj ulozi u akademskom izdavaštvu.”

Proučavali su popise recenzenata svakog časopisa i usporedili ih s informacijama iz baze podataka Open Payments o općim i istraživačkim uplatama. Prvotno je navedeno više od 7.000 recenzenata, ali taj je broj smanjen na 1.962 nakon isključivanja onih koji nisu bili liječnici ili se nisu nalazili u SAD-u.

Otkrili su da je gotovo 59% recenzenata primilo barem jednu uplatu iz industrije tijekom proučavanog razdoblja. Među tom skupinom, više od polovice primilo je opće uplate, a 31,8% primilo je istraživačke uplate.

Dodijeljeni novac uključivao je više od 1 milijarde dolara danih pojedincima ili njihovim institucijama, više od 64 milijuna dolara u općim uplatama, 11,8 milijuna dolara u naknadama za govore i više od 34 milijuna dolara u konzultantskim naknadama.

Recenzenti zgću tisuće dolara od farmaceutskih tvrtki

Koliko danas vrijedi recenzija na tržištu? Istraživač je otkrio da je medijan istraživačke uplate bio velikodušnih 153.173 dolara, dok je medijan opće uplate bio 7.614 dolara. Postojala je primjetna razlika među spolovima, pri čemu su muški recenzenti uživali medijan ukupne uplate od 38.959 dolara naspram 19.586 dolara za žene; razlika u općim uplatama bila je medijan od 8.663 dolara za muške recenzente naspram 4.183 dolara za ženske recenzente. Uplate su također varirale po specijalnosti, s time da su neki zarađivali značajno više od drugih.

Autori su istaknuli da nisu uzeli u obzir uplate od subjekata kao što su tehnološke tvrtke i osiguravajuća društva, što znači da bi mogli podcjenjivati uplate koje recenzenti primaju.

Mnogo puta se studije smatraju pouzdanijima ako nose oznaku “recenzirano”, ali istraživanja poput ovog pokazuju nam koliko malo taj pojam zapravo znači.

“Recenzenti djeluju kao kritički arbitri i valjanosti i relevantnosti recenziranih studija. Stoga je razumijevanje potencijalnih intelektualnih i financijskih odnosa koji mogu utjecati na njihovo odlučivanje ključno za razumijevanje kako ti utjecaji djeluju na recenziranu literaturu,” rekao je koautor studije dr. Christopher Wallis sa Sveučilišta u Torontu.

Nepristrane informacije o medicinskoj skrbi teško je pronaći

Ovih dana teško je pronaći nepristrane informacije o medicinskoj skrbi; čak ni liječnici nisu pouzdani jer sve više primaju mito od farmaceutskih tvrtki za propisivanje njihovih lijekova.

Jedna studija ProPublice otkrila je više od 700 liječnika koji su primili najmanje 1 milijun dolara mita od farmaceutskih tvrtki, što izaziva sumnje o tome što ih motivira da propišu lijek i je li on doista potreban u svakom slučaju kada napišu recept za njega.

Big PharmaKorupcija
Pretplatiti se
Obavijesti o
71 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
19 sati prije

Ma jeeee. Ne virujen.

Schwarze Hunderte
18 sati prije

… I lječnicima , koji forsiraju uporabu baš njihovih lijekova , seminare na egzotičnim relacijama a bude i dosta toga u cash ! Ukratko ! Svi oni liječnici što su do svoje 40 sete , pootvarali , potpuno opremljene , privatne klinike bez bankovnih kredita a potiču iz siromašnih obitelji – E – TO SU VAM – TI 😉 ! 🍹

Gost
18 sati prije

Na zapadu ništa novo.
Fašizam medijski zaogrnut plaštem tzv demokracije. Tko vas ne pozna skupo bi vas platio…evo blentavi ukrajinci

18 sati prije

imamo 299 doktora znanosti, diplomiralo pred koji dan. imamo i slucaj 9 godisnjaka kojeg ne znaju kako rijesiti. drzava, ustav, doktori, nato clanstvo, rodne studije, svi nemocni pred klinjom.

Max
17 sati prije

Odavno su o tome pisali i dr Lidija Gajski i dr John Virapen.

17 sati prije

Farmacija je već pripremila svoje bojevne otrove. Pojavit će se jedna od bolesti koju će zloupotrijebljena znanost donijeti čovječanstvu, ozbiljno pogađajući respiratorni trakt,
kao i kožu nakratko, s jakim glavoboljama. Ova bolest će napredovati, uzrokujući ozbiljna oštećenja pluća. Likarija je dosat triput već data i ona će biti jedina zaštita.

Zdravi i veseli bili. Bog! Bog!

kazalište lutaka
16 sati prije

Pa vidjeli smo kad je bila korona što su radili i kako se potplaćivalo iste za nekritički osvrt na cjepivo i nuspojave od istog , a da ne pričamo o političarima , medijima i cenzuri . Svi imaju svoju cijenu i mogu nam čisti otrov prodavati po lijek ako sve lijepo potplate . Kažu da je puno veća smrtnost po svim državama gdje su se ljudi masovno cijepili protiv covida i tko je za to odgovarao ? Ubiješ jednog čovjeka ideš u zatvor , a ubiješ milijun i više i slobodan si čovjek .

Objektivno
16 sati prije

Pa nije bezveze onaj čika na upit koje cjepivo je koristio protiv covida rekao:”Raifeisen”.

JoeP
15 sati prije

Ne isplaćuje se lova samo recenzentima nego i raznim tkz znanstvenicima koji rade istraživanja sa zadanim rezultatom. Lova se isplaćuje i barjaktarima koji prvi u ruke uzmu barjak i iz anonimnosti postaju autoriteti ala Markotićka u koroni. Lova se legalno isplaćuje i parlamentarcima i kongresmenima kojima korporacije direktno na bankovni račun isplaćuju honorare za lobiranje sve legalno pa čak i plate porez kako bi njihovo mito bilo skroz legalno. Pa i u Hrvatskoj su političari najprij sami sebi digli plaće 70%, a tek posli mirovine umirovljenicima 7%, i sad kako i neki najzlokobniji zakon neće bit predložen i ka na traci izglasan dok se masama za zabavu puštaju igrokazi u vladi i saboru. Ovako se more do Božića pisat o kòrupciji koja seže do srži ljudskoga bića, a da se ništa ne promini ili da se promini još na gore pa da se zakonski u saboru izglasa zakon koji omogućava… Čitaj više »

Yuxel
14 sati prije

Nakon godinu dana dešavanja u Palestini a sada i u Libanu i svega onog šta rade niže nabrojani više nema dileme da opstanak cionističkog režima u regionu zavisi od šest “Āla” (dinastija) u šest zemalja.

Ovih šest porodica su:

1️⃣ Al Saud u Saudijskoj Arabiji
2️⃣ Al Thani u Kataru
3️⃣ Al Khalifa u Bahreinu
4️⃣ Al Sabah u Kuvajtu
5️⃣ Al Nahyan u UAE
6️⃣ Al Hašim u Jordanu

Njihovi mediji, štampa i društvene mreže su na strani cionista jer tako želi vlast, no postavlja se pitanje otkad je to vlast ili porodica jača od naroda… koje je to učenje i stav koji tjera mase muslimana da trpe licemjernu i izdajničku vlast na svojim plećima? Ne treba zaboraviti vrlo bliske odnose Egipta, Maroka i Turske sa cionistima koji im također učvršćuju platformu za genocide i zločine koje čine nad palestinskim i libanskim narodom.

Lucija, prva
13 sati prije

“muški recenzenti uživali medijan ukupne uplate od 38.959 dolara naspram 19.586 dolara za žene; razlika u općim uplatama bila je medijan od 8.663 dolara za muške recenzente naspram 4.183 dolara za ženske recenzente. ”

Evo točnih razloga za pravi feminizam.

Ne soroševske πzdarije.

Lucija, prva
13 sati prije

Pa mi smo imali akciju USKOK-a ili policije (?) gdje su pali korumpirani liječnici.

Prije 10-15 godina.

Imena nisu nikad objavljena.

Lucija, prva
13 sati prije

Komentari na pad sa požarnih stepenica bivšeg ministra zdravstva, a sadašnjeg ravnatelja Rebra, Ante: “Je li, a zašto je pao? “…osoba je preminula na radnom mjestu dakle toksikološki nalaz je važan za određivanje mehanizma uzroka smrti kako bi se isključila odgovornost poslodavca, ovdje države kao vlasnika bolnica. Važno jer na osnovu toga obitelj može tražiti odštetu ukoliko je smrt posljedica kršenja propisa od strane poslodavca.” “Dobra vijest pocetkom tjedna. Bas sam se razveselio. Jedino mi je zao sto nije Beros bio na njegovom mjestu” “…smrt je nastupila kao posljedica nemara ravnatelja ustanove koja nije sanirala pozarne stepenice? Rekurzija at its best” 😄 “znači sam tak….došel je do ograde i opal” “dobro a kaj je delal gore? pral prozore izvana, postavljal klimu? pa ne pada se sam tak sa zgrade… ” “Bogme je dida dobro nalio glavurdu ujutro najranije’ “Prvi hdzovac koji je pao, a da nije od Uskoka nego loze.’… Čitaj više »

nepoželjni
13 sati prije

Sva recentna nauka koja dolazi sa nivoa zemaljskog roblja i služi indoktrinaciji i kontroli tog istog roblja funkcionira na ovaj, u članku, opisani način.

Lucija, prva
13 sati prije

Evo vam još malo (ne) funkcioniranja zdravstvenog sustava, a i socijalne skrbi, sa odrazom na sustav obrazovanja, koji također ne funkcionira. I opet se vrlo dobro skrivaju podaci. “ODRŽAN je novi prosvjed roditelja pred zagrebačkom školom. Danas više od 1000 učenika ni u matičnoj ni u područnoj školi nije došlo na nastavu, prema odluci Vijeća roditelja zbog toga što se jučer u školu nenajavljeno vratio učenik problematičnog ponašanja. Ravnatelj je jučer podnio ostavku. Roditelji djece koja idu u školu s problematičnim dječakom pozvali su 👉ministra Fuchsa da podnese ostavku.”, index Ovo je već 2. put da djeca napuštaju školu, s roditelji prosvjeduju. Radi klinca koji je promjenio 3 škole, mjauče na nastavi, gura olovke u utičnice i priča seksualne perverzije. Mislim da je stvar prilično jasna. Komentari: “Kakvo je to ministarstvo, kakva nam je ovo država, kakvo je to obrazovanje, socijalne službe koje su sve nemoćne riješiti problem 9-togodišnjeg dječaka… Čitaj više »

Darko 7
13 sati prije

Naravno da ova kovid diktatura nije mogla proći bez čvrste potpore znanstvene zajednice. Prije korone je iznijet podatak da je 90% znanstvenika direktno u službi kapitala. Meni je tragično kako se jedna visokoobrazovana i inteligentna osoba (jak IQ) može tako nisko moralno spustiti, na nivou teškog kriminalca. Kako inače nazvati te ljude koji doslovce gaze preko leševa da bi mogli obijesno živjeti.

Lucija, prva
12 sati prije

Nastavak “U proljeće je bilo govora o tome da oni odbijaju izdvojenu nastavu samo za njega jer se kao “mora socijalizirati” roditelji su mozda imucni ali sigurno ne ugledni!!pa gdje je taj klinac od 9 godina naucio seksualne praktike?!?! U vrticu sigurno nije….manijakalni roditelji 👉Roditelji ne surađuju jer nešto skrivaju….dečkić radi probleme od vrtića….tko je potpisao da je sposoban za kretanje u 1.razred!?”👈 “”Netko je problem trebao detektirati puno prije škole. Između ostaloga, psihofizičko stanje djeteta određuje osnivač, odnosno Grad Zagreb u ovom slučaju”, navela je Mirosavljević.” Tko je bio zadužen za njegov slučaj u Gradu prije cca 5 godina, i tko je to potpisao? Možda i netko ni kriv ni dužan, po nalogu Bandića. Jer koliko ja znam, ova priča s tajnicom ministarstva nije točna, nego je u pitanju neka poduzetnička elita iz Hercegovine s masu firmi, stariji roditelji” “Ova vlada bi rješavala probleme u Ukrajini i Bosni, a… Čitaj više »

Lucija, prva
12 sati prije

Nastavak2. Podsjetnik. “Onog malog koji nije htio nositi masku za vrijeme kovida niste pustili u skolu a ovog delikventa pustate u skolu? Jeste vi normalni? Znaci veca je prijetnja netko bez maske? Ovaj mali isprdak j… cijeli sustav i nitko nista ne moze? Ajmo bit ozbiljni, moze. Ali… Tko su mu tatica i mamica? Sto ne istupe javno i stanu iza svog klinca i kazu da to nije tako, da se njega sustavno maltretira? Koji krelosi od roditelja da to nisu istine, kako vas nije sramota? Mozda i vama doma dahce za vrat i govori prostote? Mozda ste kompletno nastrana kvazi obitelj kojoj treba psihijatrija.” “Sto Andreja kaze na to sve, ima li u obitelji clanskih iskaznica ili bas slucajno niti imena niti prezimena? Mi cemo rijesit navijace? Stari moj, mi ne mozemo rijesit klinca od 9 godina, majke ti mile kam smo mi dosli. Bakici frkat ruke kad prosi… Čitaj više »

Tropa
12 sati prije

I ne samo medicinskim.
Međutim, to nije ništa novo na ovom svijetu.
Nema mjestu čuđenju.
Osim za hazbaru Luciju😆

Lucija, prva
11 sati prije

I još malo “funkcioniranja” ne obrazovanja, nego zdravstva. To što je netko donio zakon da ovi problemi nisu za zdravstvo nego za škole, poseban je problem. Ako ovo nije užas u svakom pogledu neznam što jest. Centar za autizam Split. Neposredni povod: ravnateljica ošamarila štićenika kad ju je ugrizao. Upozorenje: nije je ugrizlo normalno dijete. Ovaj ne pušta dok ne odvali komad mesa. 👉”U Centru za autizam raspon je djece u dobi od sedam do 21 godine – dakle malene, u pubertetu i u naponu snage, čije se PONAŠANJE NE MOŽE KONTROLIRATI. Dio ih pije lijekove, dio ima PSIHOZE, a ne pije lijekove… Imaju niz različitih dijagnoza”👈 WHAT? Ne samo da se ne mogu svi psihički poremećaji gurati pod autizam, nego kako može postojati institucija koja ima štićenike od 7 – 21 godine? “Učionice su mahom manje kvadrature od pedagoškog minimuma, dio ih je bez prozora, pljesniv, prljav, svjedočili smo… Čitaj više »

Lucija, prva
10 sati prije

Nastavak. “Da se radi o djetetu čije su kognitivne funkcije očuvane i da se radi o tipa Ašpergeru, bio bi u redovitoj školi a ne u specijaliziranoj ustanovi. Specijalizirane ustanove su leglo djece s izrazito teškim zdravstvenim stanjima. Centar za autizam je škola. Zakon je NAKARADAN I OBVEZUJUĆI ZA SVE” “Centri za rehabilitaciju su transformirani u škole, ono što Centri za rehabilitaciju provode su rana intervencija i psihosocijalna podrška za djecu do navršene 7. godine života, zatim prelazi u školski odjel u kojem ima pravo na školovanje do 21. godine života. 👉Nakon nastave mogu se provoditi rehabilitacijski programi koji se ne provode jer naravno nema kadra a i većina roditelja ima status roditelja njegovatelja tako da imaju pravo da im dijete bude max 6 sati u nekoj ustanovi, a tih 6 sati se provodi nastava. 👈 Što se tiče rehabilitacije, … Rehabilitacija se provodi multidisciplinarno, znaci dijete je obuhvaćeno većim… Čitaj više »

goran
10 sati prije

te medicinske časopise čita jako mali broj ljudi na planeti tako da uopće ne treba pridavati veliku pažnju tim novinskim kućama,jer lažu o svemu i jednostavno ne možeš više uzeti za ozbiljno ništa što izadje iz njihovih otrovnih usta.
dokazali su se kad je bila covid histerija sve su tada rekli uz kogaq stoje i čiji narativ slijede

Lucija, prva
10 sati prije

Nastavak2

“Da se radi o djetetu čije su kognitivne funkcije očuvane i da se radi o tipa Ašpergeru, bio bi u redovitoj školi a ne u specijaliziranoj ustanovi. Specijalizirane ustanove su leglo djece s izrazito teškim zdravstvenim stanjima. Centar za autizam je škola. Zakon je nakaradan i obvezujući za sve, u ŠKOLU SE MORA PA IAKO JE DIJETE SOCIO-EMOCIONALNO i SPOZNAJNO NA RAZINI TROMJESEČJE BEBE?

To Vam nije nakaradno jel? POD KRINKOM INKLUZIJE SU TAKVOJ DJECI ODUZELI REHABILITACIJU KOJA IM JE PUNO POTREBNIJA OD EDUKACIJE.”

“Postoj veliki problem kod samaranja djeteta sa autizmom koje te ugrize. Sansa je da ce se nakon samara poceti lupati po glavi, trcati u krug i ispustati cudne zvukove, pa mu moras opaliti dodatni samar tzv. SAMAR KALIBRACIJE. To je fizicki iscrpljujuce za odgajateljicu”, Index, fb

Đisas

10 sati prije

“Da bi mašina pravilno radila mora redovno da se podmazuje”

One Koji Vladaju ne interesuju odstupanja od zakona sve dok se ide ka zacrtanom cilju.
Oni Na Nižim Nivoima (Izvršioci) znaju da je “podmazivanje” najsigurniji alat za postizanje cilja a pošto se više plaše Šefova nego zakona… podmazuju koliko god da je potrebno.

Za mir
10 sati prije

Cohrane reporti su nekad bili pojam za objektivne istrage u medicini. Ali kako sve, sumnjam da je i danas tako, jer vidimo da preživljavaju samo pokvareni i lažljivi. Jer, ove lažljive financiraju i države vašim novcem, a vi ne možete reći ne. A navodno velike korporacije gotovo i ne plaćaju porez zahvaljujući u zakon ugrađenim smicalicama (navodno koka-k.).
Zato treba ukinuti političare po zanatu i dati upravu specijalistima za određeno područje i uvesti direktnu demokraciju.
U međuvremenu postoji nepregledna literatura o “farma mafiji”.

fjaka
9 sati prije

Budite pozdravljeni, zdravi i veseli bili. Sve šta Vam je rečeno BIT ĆE. Pazite na sebe. Stvoreni smo i podaren nan je život samo za Nebo. Pripazite na duše svoje jer smrt duše je njena vječna odvojenost od Boga, jer prvi od uzroka boli izgubljene duše bit će taj da ne može vidjeti Boga. Stajala je duša pred Njim na kratak trenutak u posebnoj presudi u trenutku smrti, a onda joj se ta blažena vizija oduzela, za vječnost. Drugi je stalna grižnja savjesti, koju više ne može duša ugušiti, da je u ovo stanje došla svojevoljno, odbacujući ljubav i milost koju joj je Bog nudio. Umisto da vidi Njega, vidit će sotonu u njegovom najodvratnijem obliku, a to će biti treća muka izgubljene duše. Posljednja muka jest vatra, koja pali, a ne proždire. Duša je nematerijalna, pa se ne može spaliti, ali može iskusiti plamen koji je spali do stupnja… Čitaj više »

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI