Amerika bi mogla bankrotirati – Musk

Musk - Rusija - Nuklearne bombe
43 komentara

SAD srlja prema bankrotu i brzo će propasti ako Washington ne prestane trošiti toliko novca, upozorio je izvršni direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk.

Musk je komentirao objavu na X-u koja je istaknula vrtoglavi rast kamatnih plaćanja na američki državni dug.

“Sada plaćamo gotovo 1,2 bilijuna dolara godišnje za kamate na dug, oko 23% svih poreza, carina i naknada koje prikupi američka vlada odlazi na plaćanje kamata na dug,” objavio je račun Wall Street Silver.

Musk je odgovorio upozorenjem da “ako ne dođe do radikalnog smanjenja vladinih izdataka, onda će, baš kao i pojedinac koji je preuzeo previše duga, Amerika de facto bankrotirati.”

“Kamate na dug pokazuju trend brzog gutanja svih poreznih prihoda, ne ostavljajući ništa za kritične potrebe,” dodao je.

Musk je ranije u rujnu istaknuo da je trošak servisiranja ogromnog američkog federalnog duga premašio trenutni obrambeni proračun, koji je ove godine dosegao 840 milijardi dolara.

Američka riznica je krajem srpnja objavila da je nacionalni dug premašio 35 bilijuna dolara, porastavši za bilijun u šestomjesečnom razdoblju. Trenutna brojka je 35,7 bilijuna dolara, prema američkom Satu duga.

Ovo nije prvi put da tehnološki milijarder upozorava na američki dug. Ranije ove godine, Musk je rekao da trenutna stopa vladine potrošnje vodi SAD na brzu stazu prema bankrotu te da prekomjerna vladina potrošnja potiče inflaciju.

U rujnu je napisao da je svaki bilijun dolara dodanog duga novac koji će “naša djeca i unuci nekako morati platiti.” Ako dug nastavi rasti ovim tempom, upozorio je Musk, SAD će biti uhvaćen u začarani krug gdje će “jedino što ćemo moći plaćati biti kamate.”

Bankrotelon muskPredviđanjaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
11 sati prije

Brzo treba pokrenuti rat na neku bogatu zemlju i pokupiti lovu i zlato kao sto su u Iraku i Libiji.

🧢 Name 🧢
10 sati prije

🔥 Mediji iz vražijeg 👿 legla javljaju da su sve bolnice na sjeveru okupirane Palestine 🇸🇩 pune ranjenika koji danima non stop pristižu kao rezultat pokušaja njihovih štakora da udju u Libanon🇱🇧🇮🇷🇱🇧.
🔥 Priznaju da je u posljednjih 24 h poginulo najmanje 10 a preko 60 ranjeno od kojih desetak teško.
🔥 Kukavelji ide samo ubijanje djece 👿

onaj najglu...Dalton
10 sati prije

”SAD srlja prema bankrotu…” – Musk

Možda bi pomoglo da vlasnicima Federalnih rezervi odnese dvadeset deka kave i keks Domaćica…
Pomoglo je kumi Zorki kad je morala u doktora.
Jer joj nisu pomogli stolisnik i gospina trava, kad je onoga puta dobila upalu jajnika…
Kad je sjedila na hladnom betonu.

P.S.
Sinko zapamti, najbolje je biti dužan!
Zašto baba?
Uvijek nastrada neko nedužan!

10 sati prije zadnji put uredio onaj najglu...Dalton
🧢 Name 🧢
9 sati prije

Na predizborima u USA glasovalo je već 30 milijuna ljudi.
Na internetu kruži snimka nekog Afroamerikanca člana izborne komisije koji otvara glasove pristigle poštom i govori Donald Trrump i kida poštu a kad vidi da piše Kamala Harris stavlja medju one koje treba prebrojati. Događanje u Pensilvaniji !!!

JoeP
9 sati prije

Trola Musk, a trolate i vi. Sad kad Musk vidi reakcije na bankrot Amerike onda će xnit i prigodno rješenje. Musk je muški zatrola kad je twittnija kako je njegova tvornica auta Tesla, koju BtW subvencionira američka vlada odnosno porezni obveznici, kupila Bitcoine i Btc je naresta, onda je twitnija kako će prodavat Tesla auta za Btc pa je Btc još naresta, pa kad je Btc naresta, Musk nije ništa twitta nego je proda Btc, pa tek onda twitnija kako je proda Btc, pa je Btc pa, a onda je još twittnija kako neće prodavat Tesla auta za Btc pa je Btc još potonija i zavija puno nji u crno, a Musk iz priče izaša sa par sto miljuni dolori zarade. I onda čujen kako je Musk kupovinon Twittera spasija slobodu govora i demokraciju u Americi. Opsjenar David Copperfield je mala maca za Muska. Ja se ima bit još neću… Čitaj više »

Max
9 sati prije

Sasvim izgledno.

tihobl
9 sati prije

Украјински ФПВ оператер дронова-пресретача обара ретку украјинску извиђачку беспилотну летелицу Хавк.

Претходно (2022-2023) Министарство одбране Украјине потрошило је 650 милиона УАХ на развој беспилотне летелице Хавк.

Као резултат тога, уместо 55 ових беспилотних летелица, само 4 су била спремна, а током пробних летова, 3 су имала проблема , у ствари је остао само један , можда га је оборио украјински оператер дрона пресретача ФПВ.

Mislio je da je ruski dron.

Mirko
8 sati prije

Nez brige nece SAD bankrotirati jer ce dobar dio troskova za ratovanje pokriti EU a mozda nam uvale jos koju epidemiju koju ce Ursula rasprodati..

Ivana Podravec
8 sati prije

Već su bankrotirali ali se nekako krađom i štampanjem dolara namirili ! Sad je izgleda došla voda do grla i zvijer se koprca i traži izlaza tako da se drugima nametne ratna nesreća.

hiber
8 sati prije

Amerika ne moze bankrotirati jer je dužna u vlastitoj valuti. Međutim, u normalnim uvjetima Musk je odavno trebao bankrotirati jer su ga kineski proizvođači deklasirali u proizvodnji električnih automobila. Bolji su, jeftiniji i pouzdaniji od njegovih poluproizvoda. Dakle, pravi trenutak za prevrtanje šahovske table i priključenje Trumpu. 😁

Subaru avatar
8 sati prije

Ima li fotka nekoga ovdje a da nije varan….

Gad
8 sati prije

Aj ne laprdaj. Propadaju već 20 godina pa ništa.

tihobl
7 sati prije

Четвртина Американаца очекује грађански рат након избора, пише Тајм.

tihobl
7 sati prije

Украјинске обавештајне службе шаљу Грузијце у домовину да учествују у нередима током парламентарних избора.

tihobl
7 sati prije

Лоше вести за Молдавију – америчка компанија БлекРок одлучила је да тамо купи земљиште

Европски комесар за пољопривреду је раније захтевао да Молдавија прода земљиште страним компанијама, одмах након што је БлекРок показао интересовање. Локални закони забрањивали су продају, али ће сада после референдума бити промењени да би се свидели ЕУ. Локални министар пољопривреде из прорумунске владе већ јој је одобрио продају 600 хектара земље.

tihobl
7 sati prije

Нигерија је објавила да одбија да продаје нафту за доларе
Власти земље, сагледавши недавна искуства других земаља, одлучиле су да уведу обавезно плаћање угљоводоника у националној валути.

🧢 Name 🧢
7 sati prije

🔥❤️🔥 Na portalu Moon of Alabama odnosno njihovom forumu možete čitati fantastičnu analizu pod naslovom “Šta je Izrael (tkz😂) postigao u godinu dana” i naravno komentare ……… a pojavile su se nepotvrdjene informacije da su elitne postrojbe Hizbollaha zarobile 13 štakora
❤️ 🇸🇩 🇾🇪 🇸🇾 🇮🇶 🇱🇧 🇮🇷 ❤️

🧢 Name 🧢
7 sati prije

❤️🔥❤️ Okupacija prijavila da je im ubijeno još troje štakora u Jabaliji – dva obična štakora i jedan neobični (napisao bi časnik ali kako tu nema časti onda neka piše oficir😂) ….
Ja se samo pitam “koliko nisu prijavili” ….

Pero
7 sati prije

Kako da bankrotiraju kad oni štampaju novac,dobro ne baš oni jer se zna ko štampa ali je to za sada jedna simbioza od koje oboje imaju koristi a ako se ko ne slaže pa se pobuni zna se kako prođe.

tihobl
6 sati prije

Budalov pustio da na internet procure adrese oficira TCC (mobilizatori).

Libero
6 sati prije

Pa ona je bankrotirala odavno

aniki
5 sati prije

bankrota nečemo vidjeti v živo. Oni če prije toga napraviti 3 svijetski rat.

Seljačina
5 sati prije

Take the blue pill

pliz fil aut tis fild
2 sati prije

kripto ješo i varanski trol
djed sa majčine strane Džošua Haldeman, bio je ješo
Mask je pohađao jevrejsku(židovbsku školu

lani, nakona insceniranog napada ciovaranske ekipe Hamas, Mask je posjetio burazera Netanjahau u Izraelu

logo njegove fitme Tesla, ono čudnovazo šiljasto slovo T je ustvari stilizirana glava bafometa

MrKamenjarac
1 sat prije

…PA RED BI BIO VEC JEDNOM…..A ONDA DA POCRKAJU OD GLADI SUPLJOGLAVCI……

tihobl
10 sekunde prije

94 одсто испитаника спремно је да предузме активну акцију како би се постигло отцепљење Тексаса од Сједињених Држава ако Камала Харис победи на председничким изборима.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI