Srušila se i eksplodirala dva “izraelska samoubilačka drona ” u Bejrutu, tvrdi libanski Hezbollah

Dron
8 komentara

Eksplozija je potresla libanonsku prijestolnicu baš kad je Izrael bombardirao ‘iranske ciljeve’ u Siriji. Eksplozija je bila rezultat ‘izraelskog bespilotnog napada’ u kojem se jedan dron srušio, a drugi je prerano eksplodirao, tvrdi Hezbollah.

Mali dron nije uspio izvršiti detonaciju i srušio se u južnom predgrađu Bejruta, dok je druga bespilotna letjelica eksplodirala u blizini medijskog centra militantne skupine, oštetivši zgradu, rekao je glasnogovornik Hezbolaha novinskim agencijama. U ovom incidentu nije bilo žrtava. Hezbolah je odmah okrivio Izrael za napad.

Na mreži su se pojavile neprovjerene slike koje prikazuju krhotine nalik quad-dronu, sličnim dronovima koje Izrael koristi za nadzor i razmještaj suzavaca u sukobima na granici Gaze. Izrael još nije potvrdio da je izvodio bilo kakve operacije protiv Hezbolaha, koje smatra terorističkom organizacijom usko povezano s Iranom.

Nekoliko sati ranije IDF je priznao da je izveo napad na Siriju, tvrdeći da je ciljao iranske snage osumnjičene za planiranje “opsežnog višestrukog napada dronova.”

HezbollahIDFnapad dronovima
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ua političari
5 godine prije

Meni ovde ništa nije jasno. Ko je dao pravo državi Izrael da ubija nekažnjeno svuda po svetu? Otimaju, ubijaju, podižu u vazduh, ucenjuju, bombarduju i to sve otvoreno i javno i nikom ništa! Odakle im to pravo? Od Boga? Zašto nikada nisu bili kažnjeni? Poštujem njihovu borbu u totalno neprijateljskom okruženju. Poštujem “oko za oko, zub za zub” sistem rada. Ali, oni ubijaju, bombarduju, otimaju i ko zna šta još a da nisu kažnjeni. Koliko znam Sirija je država, članica UN. Liban je država. Palestinu su mnogi priznali kao državu pa i UN. Ko Izraelu daje pravo da nekažnjeno bombarduje ciljeve u ovim država i ubija ljude? Šta radi UN? UN je sada isto što i Liga naroda pre drugog svetskog rata. Nebitna organizacija koja postoji samo da bi pojedinci unutar nje primali svoje velike plate. Žalosno.

Max
5 godine prije

To je dakle rezultat “uspješne” izraelske akcije u Siriji”

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI