Afrička djeca putuju u Rusiju kako bi naučila ruski

Africka djeca u Rusiji
25 komentara

Školarci iz Etiopije provest će dva mjeseca u Moskvi i Ivanovskoj oblasti

Petnaest školaraca iz Etiopije doputovalo je u utorak u Moskvu kako bi sudjelovali u obrazovnom programu pod pokroviteljstvom Centra za međunarodnu suradnju ruskog Ministarstva obrazovanja. Učenici u dobi od 11 do 15 godina u Rusiji će boraviti dva mjeseca.

Prvi dan proveli su u Moskvi, gdje su se susreli s ruskom povjerenicom za prava djece Marijom Lvovom-Belovom.

“Djeca će učiti ruski jezik, našu kulturu i tradiciju”, rekla je Lvova-Belova. “Program uključuje izlete po Moskvi i gradovima Zlatnog prstena, majstorske tečajeve, tečajeve profesionalnog usmjeravanja, kreativne sastanke i, naravno, interakciju s vršnjacima.”

Putovale su i dvije učiteljice u pratnji. Organizatori su im ponudili poseban program za upoznavanje ruskih obrazovnih metodologija.

U srijedu su etiopski školarci otišli u školski kamp u regiji Ivanovo gdje će učiti do 20. rujna. Provest će oko tjedan dana učeći zajedno sa svojim vršnjacima iz prvog kampa, koji uključuje učenike iz obitelji karabaških doseljenika iz Azerbajdžana.

Djeca znaju samo nekoliko ruskih riječi kao što su ‘zdravo’, ‘hvala’ i ‘dobro jutro’, iako će do povratka kući za dva mjeseca govoriti ruski s puno više samopouzdanja.

U organizaciji putovanja pomogao je Ruski dom u Adis Abebi.

U međuvremenu, u prosincu je na Sveučilištu za književnost i humanističke znanosti (ULSHB) u Bamaku, Mali, otvoren centar za ruski jezik i kulturu. Centar će pružiti mogućnosti za nove ideje i projekte, rekao je rektor RUDN-a Oleg Yastrebov.

Tri ruska preduniverzitetska centra za obuku već djeluju u Africi – na Međunarodnoj školi Bethel u Nigeriji, Sveučilištu Copperbelt u Kitweu, Zambija, i Međunarodnom sveučilištu menadžmenta u Windhoeku, Namibija. Dostupni su i specijalizirani razredi na 12 sveučilišta u Zambiji, Angoli, Gambiji, Nigeriji, Namibiji, Tanzaniji, Tunisu, Maroku, Alžiru i Kamerunu.

afrikaEtiopijarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Kao nekad.

tihobl
1 mjesec prije

Znaju djeca da su ruski i kineski jezici buducnosti. Nisu ludi da uce engleski i latinski koji im nece trebati u zivotu.

Trava
1 mjesec prije

hoće li se uopće vratiti živi?

abc
1 mjesec prije

Rusija bi trebala više proraditi na svojoj propagandi i komunikaciji sa afričkim narodima. A pogotovo na spoznavanju ruske kulture, ruske istorije i civilizacije i pogotovo ruskog jezika.

Koja
1 mjesec prije

Lokalce fras ‘vata! No, lokalci se ne razum’u u geo politiku

Dax
1 mjesec prije

Pre par godina, pročitao sam da se na kineskim univerzitetima školuje blizu pola miliona afričkih studenata. Kada pozavršavaju studije kreće saradnja Kine i Afrike na svim nivoima.

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Da im ne bi Bidet srusio avion pod optuzbom da su regruti za specijalnu vojnu operaciju !

Svevišnji
1 mjesec prije

Bravo !!!

opetlazes
1 mjesec prije

S njima ce se Rusi jako usreciti. iako ovo je vise omeksavanje teritorija kako je i drug Tito nekada radio u svrhu lakseg dobijanja poslova u tim zemljama za ruske firme.

čudila se aman ja
1 mjesec prije

…samo 15 djece! Ja sam razočarana.Da.

Gad
1 mjesec prije

A ja mislio da putuju da nauče turski. Svašta.

Crescent
1 mjesec prije

EU ce uvesti sankcije na one koji uce ruski

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI