Američka podmornica poslana prema Iranu

Americka podmornica
12 komentara

Pentagon je dao rijetku objavu o raspoređivanju podmornice klase Ohio na Bliski istok

Američka mornarica objavila je u ponedjeljak da je jedna od njenih podmornica klase Ohio na nuklearni pogon stigla u zonu odgovornosti Središnjeg zapovjedništva (CENTCOM), koja obuhvaća Bliski istok. Prema Bloombergu, riječ je o brodu USS Florida, koji može nositi do 154 krstareće rakete Tomahawk ili čak 66 specijalnih snaga Navy SEAL-a za tajne operacije. Četiri podmornice klase Ohio preinačene su tako da budu naoružane krstarećim projektilima umjesto interkontinentalnim balističkim projektilima, s po dvije na svakoj obali SAD-a. Vijest je pokazala da je raspoređivanje zamišljeno kao “pokazivanje sile” Iranu, citirajući neimenovane dužnosnike američkog Ministarstva obrane. Objava CENCOM-a uključivala je fotografiju podmornice koja se očito kreće prema mostu Al Salam, koji prelazi Sueski kanal. Iznimno je rijetko da Pentagon izvijesti o raspoređivanju podmornica na nuklearni pogon, osim ako ne uplove u luku.

Dodatna vojna sredstva stigla su u regiju dok su dvije američke nosače udarne skupine u misiji u istočnom Sredozemlju. Raspoređivanje USS-a Gerald R. Ford i Dwight D. Eisenhower Washington je reklamirao kao mjeru odvraćanja usred tekuće izraelske vojne operacije u Gazi. Izraelske obrambene snage (IDF) opsjele su palestinsku enklavu nedugo nakon prošlomjesečnog teškog napada Hamasa, koji je odnio živote više od 1.000 ljudi, dok je Hamas oteo više od 200 ljudi. Zapadni Jeruzalem proglasio je uništenje odgovorne organizacije kao cilj od egzistencijalne važnosti. Kritičari kažu da je odgovor nerazmjeran, ukazujući na veliki broj civilnih žrtava u zračnim napadima IDF-a. Dužnosnici Gaze su tvrdili da su zračni napadi uzeli živote više od 10.000 ljudi u enklavi.

Postoji zabrinutost da bi drugi regionalni igrači, uključujući libanonski militantni pokret Hezbollah i Iran, mogli ući u sukob. Američko vodstvo obećalo je da će stajati uz Izrael, uključujući pružanje dodatne vojne pomoći za njegovu kampanju u Gazi.

USS Florida je prvi put angažiran u borbi 2011. godine, kada je bombardirao Libiju u sklopu NATO operacije potpore pobunjeničkim snagama koje žele svrgnuti Moamera Gadafija. Ova sjevernoafrička nacija i dalje je politički podijeljena i ekonomski razorena više od desetljeća nakon intervencije.

iranNosač avionaPodmornicaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
9 mjeseci prije

poslali ameri vojsku na svoje granice ,vjerojatno opet za odbranu

Sir Oliver
9 mjeseci prije

Samo vi Ameri čačkajte tako ubrzavate svoju propast.

tihobl
9 mjeseci prije

Џо Бајден је забринут што америчке балистичке ракете ATACMS не обезбеђују кијевским снагама промену односа снага у зони специјалне војне операције – објавио је The New York Times.

Trampove super-puper rakete pokazale su se neefikasne. Isto tako proci ce tomahavci u Iranu. Rusi su persijancima poslali puno srestava za elektronsko ratovanje, a pokazali su da im treba samo dan do dva da provalekako da ometaju nove rakete.

Max
9 mjeseci prije

Taj će potez naići na odlučan odgovor iramskih vlast koje se ne boje američke propagande.

Karma
9 mjeseci prije

Lucifer army

boro
9 mjeseci prije

svi ste vi ista stoka iz istog tora….govnaj.te u svijij kući

tuf
9 mjeseci prije

A kakvu poruku točno misle poslati? Pa ameri su zaostali u 20-om stoljeću kada misle da modernu PZO može iznenaditi prastari Tomahawk. Iran ima cijeli arsenal PZO sustava od kojih apsolutno svaki može presresti Tomahawk. To su projektili namijenjeni kozo*ebima poput onih koje skrivaju u okolici Al Tanfa, ne za bilo kakvu smislenu akciju protiv današnjeg Irana.

Odisea
9 mjeseci prije

Radujem se USA propasti,ovo radi neko iz očaja.
Amerikom će opet vladati Indijanci,fino su rekli da zemlja se ne može kupiti niti uzeti.
Smrt fašizmu,sloboda narodima

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Klasa Ohio nosi nuklearke.
4 takve. Osnova.

Ako su ih maknuli sa ovih… Tko sada nosi interkontinentalne?

Ništa ne vjerovati.
Što se mene tiče, ova nosi nukse.

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Ne uzbuđujte se …. Turisti – najobičniji 😉

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI