Američka policija više ne vjeruje FBI

FBI
12 komentara

Mnoge američke državne i lokalne agencije za provođenje zakona odbijaju podijeliti vitalne informacije sa Federalnim istražnim biroom zbog zabrinutosti da je postao partijski i politizovan, navodi se u izvještaju zviždača dostavljenom Kongresu.

Izvještaj od 230 stranica sastavio je savez penzionisanih i aktivnih agenata i analitičara, koji su razgovarali s više od 30 “nezavisnih, vrlo vjerodostojnih” izvora širom SAD-a.

“Oni ne samo da ne žele raditi s FBI-jem, već su navodno odlučili da više ne dijele relevantne, suštinske informacije o kriminalnim i drugim obavještajnim aktivnostima” s Biroom, jer vjeruju da je “radio kao partijska savezna agencija motivirana političkom agendom” posljednjih godina, navode autori izvještaja.

Postojanje izvještaja prvi put je objavljeno u srijedu u New York Postu. Sam dokument je poslan odborima za pravosuđe i nadzor Doma i postavljen na internet . Grupa je opisala “krizu povjerenja” u operativne grupe koje predvodi FBI i “uznemirujući gubitak povjerenja” u Biro u cjelini, čak i kada je direktor Christopher Wray svjedočio Kongresu o “složenom okruženju prijetnji” koje je bez presedana u njegovom karijera.

Većina izvora je ukazivala na odgovor FBI-a na nerede u američkom Kapitolu 6. januara 2021. i raciju na rezidenciju bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na Floridi u avgustu 2022., Mar-a-Lago.

Jedan od izvora opisao je ponašanje FBI-a kao “ponašanje zemlje Trećeg svijeta” i tvrdio da bi ga “trebalo rasformirati, a njegovo osoblje krivično goniti i izreći duge zatvorske kazne”.

Pritisak da se pomogne u slučajevima “J6” doveo je do uvjerenja da je Biro vođen “stranačkim, političkim programom”. Jedan izvor je rekao da ne mogu razumjeti zašto FBI nije krenuo za drugim grupama s istim žarom. Drugi je rekao da se lokalni službenici plaše da bi mogli biti meta “zbog njihove ljubavi prema SAD-u” i da bi ih se smatralo “domaćim teroristima” na osnovu načina na koji glasaju.

Noviji agenti FBI-ja “ne trude se da prikriju svoje gađenje” prema tradicionalnim političkim ili vjerskim stavovima i otvoreno se izjašnjavaju kao “budni ili liberalni”, rekao je šef radne grupe za više agencija. Zaposleni na osnovu smjernica “raznolikosti, jednakosti i inkluzije” (DEI), oni su “potpuno bezvrijedni” i “najgora grupa ljudi”, rekli su uzbunjivači.

FBI akademija u Quanticu, Virginia, u kojoj se obučavaju novi agenti, “promoviše kult narcizma” i arogantne superiornosti, dok je nepodnošljivo politizirana, tvrdi se u izvještaju. U međuvremenu, Odjeljenje za sigurnost Biroa zloupotrebljava proces sigurnosne provjere kako bi iz svojih redova izbacilo konzervativne agente.

Zviždači su pozvali Kongres da iznudi ostavku Wraya kao “krajnju krajnju mjeru” i jedini način da se povrati reputacija Biroa.

FBIPolicijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 mjesec prije

FBI i CIA su u potpunosti uključeni u mrežu vladara psihopata i igraju po muzici svetskih bitangi Deep State . Ja se neću iznenaditi ako u izveštaju FBI bude pisalo da je Trampa za uho ugrizao komarac i da atentata nije bilo.

Гавран
1 mjesec prije

Oklahoma City Bombing
April 19, 1995,
Je značio kraj FBI i bio uvod u puč 11 septembra.

Max
1 mjesec prije

Što je vrlo opasno.

xyz
1 mjesec prije

CIA = ciganska informacijska agencija.

Mučki Provokator
1 mjesec prije

More bit da su pod utjecajem tetke cie (cia).

Svevišnji
1 mjesec prije

Ah, konačno je došlo iz g.zice u glavu ……………..

Josip
1 mjesec prije

Pa evidentno je da je FBI organizirao atentat na Trumpa. Samo da im dode na vlast rastjerati ce te stakore..

Gad
1 mjesec prije

Ne vjerujem ja skupa svima vama merikancima ni kada kažete dobar dan.

Vukašin Mandrapa
1 mjesec prije

Nisam jugonostalgičar! Samo da primetim: i u SFRJ su nahuškali republičke protiv federalnih organa vlasti. Pa su nas uverili kako smo jedni drugima najveći neprijatelji na svetu, nekolicina potplaćenih Hrvata pobili nešto Srba, isto se desilo i obratno i – oni imaju svoj rat da profitiraju i svoje republikice da vladaju, a Zapadna elita je dobila državice u kojima vladaju njihovi ambasadori (kolonijalni upravnici).

Trampova i “woke” saga podsećaju na namernu polarizaciju zapadnog društva. Cilj polarizacije je da ljudi ne vide očigledne protivnike, te da se medjusobno kolju. Onda ce biometrijsko snimanje po ulicama, uvezano sa digitalnim ID i digitalnom valutom magično rešiti sve preko noći. I na kraju ce pasti poslednji kip slobode – onaj u Nju Jorku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI