Američki avioni viđeni iznad Ukrajine

Zelenski F16
15 komentara

Američki borbeni avioni F-16 su viđeni u ukrajinskom vazdušnom prostoru, prema videozapisima koje su na mreži podijelili lokalni stanovnici. Na snimcima se čini da najmanje jedan avion izvodi nadzorni let iznad grada Odese.

Kijev je obećao avione 2023. godine od strane nekoliko država NATO-a, uključujući SAD, Francusku, Bugarsku, Dansku, Holandiju, Belgiju, Kanadu, Luksemburg, Norvešku, Poljsku, Portugal, Rumuniju i Švedsku. Oni su formirali takozvanu ‘koaliciju F-16’, obećavajući da će Kijevu osigurati borbene avione i obučiti ukrajinske pilote za njihovo upravljanje. Međutim, nije postavljen datum isporuke, a Kijev je nedavno izrazio svoje nestrpljenje.

Izvještaj Bloomberga, pozivajući se na izvore u Kijevu, naveo je da je prva grupa aviona stigla ranije ove sedmice, i da je broj dosad isporučenih aviona “mali.”

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski je potvrdio isporuku u izjavi na svom službenom Telegram kanalu u nedjelju. Nije otkrio broj isporučenih aviona, ali je posebno istakao Dansku i Holandiju kako bi izrazio zahvalnost za isporuku. Dvije zemlje su trebale osigurati Kijevu 24 i 19 F-16 aviona iz svojih zaliha.

Zelenski je pozdravio dugo očekivani dolazak aviona, tvrdeći da će oni pomoći Kijevu da ostvari “takve borbene rezultate koji će približiti našu pobjedu – naš pravedan mir za Ukrajinu.”

Moskva je upozorila da F-16 avioni, kao i bilo koje drugo zapadno oružje koje se osigura Kijevu, neće promijeniti ishod sukoba i samo će ga produžiti. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije ove sedmice rekao da nema “magične pilule” za Kijev i da neće imati to oružje” dugo.

“Ovi avioni će se pojaviti, njihov broj će postepeno opadati, biće obarani i uništavani. Neće moći značajno uticati na dinamiku događaja na frontu,” izjavio je Peskov.

Dimitrij PeskovF16rusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Zelenski je fenomenalan trgovac SAD koji prodaje američko naoružanje i američki LNG europskim NATO državama žrtvujući za to ukrajinske živote, ukrajinsko gospodarstvo i ukrajinsku budućnost, kao i europsko gospodarstvo.

trajko
1 mjesec prije

Gore su nabrojani ruski ciljevi za slijedeću etapu smo.

Sparkling
1 mjesec prije

Avion nije neki pick-up ili neki dron. On ostavlja toplinski trag i lako se može pratiti ako određeni satelit pokriva neko područje.
Nagradno pitanje: s kojeg je aerodroma uzletio i gdje je nakon toga prizemljio. Ako je info točan da je viđen iznad Odese? Nešto se drži blizu granica u slučaju …….!!!!!
Dobar prilog o F-16 možete pogledati na Codex Militaria.
Zaključite sami kakve su šanse da se ovaj avion približi zoni ratnih operacija i izvrši bilo kakvu korisnu akciju.
Lp

tihobl
1 mjesec prije

Ko je pratio sta pisem mogao je prosloga mjeseca procitati da dva para F-16 patroliraju istocno od Odese. Novost je da sad ima i treci par i da se jedan usudio i nadletio Odesu.
Kijev koristi rumunski aerodrom, a u planu im je koristiti i bugarske, poljske, madjarske i slovacke aerodrome kad dobiju vise aviona.

Max
1 mjesec prije

F16 je dobar avion alii star za bilo što.

tihobl
1 mjesec prije

#раскладка #слухи
Цео случај са Ф-16 је ужасна представа, ПР и покушај да се умире спонзори који су обезбедили ове авионе.
Такође, канцеларијски људи покушавају да инспиришу све да је Ф-16 чудесно оружје које ће променити ситуацију на фронту (ова порука се шири интернетом за глупе „гранате“).

Други циљ хитног излагања Ф-16 је померање информативног фокуса са протеста у Ковелу, где су људи први пут ослободили своје рођаке из зграде ТЦЦ-а и јавно се успротивили Земобилизацији.

Чекамо да Банковаја забележи непостојеће победе на Ф16 или туђе успехе препусти као успехе ових летелица.

abc
1 mjesec prije

Ruski mediji več javljaju o rušenju prvog F-16 u nikolajevskom regionu.

Darko
1 mjesec prije

Hajde kad će pasti prvi nevidljive da im se Rusi ispričaju jer nisu znali da su nevidljivi 🙂

Darko
1 mjesec prije

Kad će konačno Ukrajinci odrubiti glavu židovskoj svinji Zelenskom i spasiti tisuće života i to što im je još ostalo? Jer uskoro im neće ostati ništa ako Zeleni majmun ostane na vlasti. Već za pravo nemaju ništa jer im je sve pod američkim hipotekama i za njih je spas samo kapitulacija nakon čega će Rusi napraviti čistku američkih hipoteka i dugova Ukrajine. Što prije se opamete to boljke po njih..

Dražen
1 mjesec prije

Ruska avijacija ima preko 1000 MIG-29 gdje su nestali???Zapad ništa ne poklanja dug Ukrajine je toliki da se mogu kompletno iseliti ili da padnu pod Rusiju i ponište dugovanje….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI