Američki diplomata pronađen mrtav u Kijevu

Kijev, Ukrajina
14 komentara

Ataše američke ambasade u Ukrajini pronađen je mrtav u sobi kijevskog hotela Hilton, javilo je nekoliko ukrajinskih novina.

Internet portal Strana UA objavio je otkriće u srijedu, pozivajući se na izvor iz policije. Potom je uslijedila kuća Novi glasovi.

“Jučer oko 11 sati u jednoj sobi u hotelu pronađeno je tijelo atašea u ambasadi SAD”, rekao je izvor, a prenosi Strana. “Na tijelu nije bilo znakova nasilja.”

Prema izvoru Strane, muškarac, koji je u Ukrajinu stigao 15. juna, pokazao je povišen nivo holesterola u medicinskoj dokumentaciji koju je dostavila američka ambasada. Lokalna policija je navodno pokrenula istragu o uzroku i okolnostima smrti diplomate.

Novi glasovi su javili da je hotelska soba u kojoj je pronađeno tijelo zaključana iznutra i da nije obavljena obdukcija, jer je leš preuzela američka ambasada.

Ni američka ambasada ni Stejt department nisu komentarisali izveštaje ukrajinskih medija.

Američka ambasada u Kijevu zapošljava između 100-200 diplomata i vojnog osoblja, objavio je časopis Foreign Policy u martu, opisujući je kao “preopterećenu i nedovoljno osoblja” za bavljenje sukobom između Ukrajine i Rusije.

Prema četiri anonimna izvora, Stejt department je planirao da pošalje do 40 dodatnih diplomata u Kijev kako bi ambasadorki Bridget Brink i njenim zamenicima olakšali putovanje po Ukrajini.

Washington je jedan od glavnih podupiratelja Ukrajine u sukobu s Rusijom, opskrbljujući Kijev milijarde dolara u gotovini, oružju, municiji i opremi. SAD i njihovi saveznici insistirali su da ih to ne čini stranom u sukobu, međutim, ignorišući ponovljena upozorenja Moskve o suprotnom.

KijevSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
2 dana prije

Čuj sad ovo, diplomati. 200 njih. Ko ih plaća? I to je malo. Pa nema ih u EU, Kini, japanu i Južnoj Koreji ukupno toliko. Što ti je kad te Amerikanac brani. Još malo pa će u diplomatiju poslati cijeli Pentagon.

Гавран
2 dana prije

Izgoreo na radnom mestu.

Jakša
2 dana prije

Vaxxident, specijalnog tipa, s ubrzanim djelovanjem? Ili možda ipak onaj “obični”?

nastran
2 dana prije

aha..sad se potvrdilo koliko je kolesterol smrtonosan! puko je u njemu! udario u mozak?

Max
2 dana prije

Hoće reći da ga je kolesterol došao glave.

Ivana Podravec
2 dana prije

Nešto mu je bilo povišeno ! Kažu muškarci da je to lijepa smrt , od “povišenog kolesterola “. 🤔🙄😁😂

Veliki Super Prvi Pravi Zmаj
2 dana prije

Sigurno od ABV bolesti (Anything But Vaccines)

Anton
2 dana prije

Diktator ukrajine zelensky je židov, premijer ukrajine shmygal je židov, šef predsjedničkog ureda yermak je židov, čelnik najveće stranke u parlamentu arakhmia je židov. tako da su svi oligarsi kao kholomoiski. Agenti sbu-a pod kontrolom mossada love ukrajinske pravoslavne slavene kako bi ih poslali na klanje, dok dopuštaju ukrajinskim građanima židovskog podrijetla da legalno napuste zemlju.

Gad
2 dana prije

Američanska anbasada nije komentarisala. Pa lepo, bre. Lepo se brinu za spostveno diplomatsko osoblje. Mongo bre lepo.

FATIH
1 dan prije

DOŠAO MU SEX GLAVE.OPASNA NEKA UKRAJINKA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI