Američki republikanci optužuju Zelenskog da je vodio kampanju za Harris

Zelenski u posjeti Pensilveniji
13 komentara

Trebalo bi istražiti “štos” ukrajinskog čelnika u Pennsylvaniji, rekli su članovi Zastupničkog doma Pentagonu

Republikanski dužnosnici optužili su ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog za miješanje u američku izbornu politiku i “kampanju” za predsjedničku kandidatkinju Kamalu Harris, nakon što je posjetio tvornicu oružja u ključnoj državi Pennsylvaniji.

Demokratski guverner Josh Shapiro pokazao je Zelenskom tvornicu vojnog streljiva Scranton tijekom vikenda, gdje su obojica potpisali topničke granate od 155 mm koje će vjerojatno biti isporučene ukrajinskim vojnicima.

Republikanski dužnosnici kritizirali su fotografiju, kao i nedavni intervju Zelenskog za časopis New Yorker, u kojem je kritizirao bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i senatora iz Ohaja J. D. Vancea, stranačke kandidate na predsjedničkim izborima u studenom.

“Zelenski danas otvoreno vodi kampanju za demokrate u Pennsylvaniji, oko 50 dana prije naših predsjedničkih izbora. Nestvarno”, napisao je senator iz Missourija Eric Schmitt na X.

Predstavnik Pennsylvanije John Joyce rekao je lokalnoj radijskoj postaji u utorak da je posjet bio “politički trik”, sudeći prema “sumnjivom” vremenu.

Skupina od devet zastupnika Zastupničkog doma predvođena Lanceom Goodenom iz Teksasa pozvala je na istragu posjeta Zelenskog. Ukrajinski je čelnik prebačen u Pennsylvaniju vojnim zrakoplovom C-17 američkih zračnih snaga i osigurana mu je zaštita Tajne službe, a oboje je plaćeno novcem američkih poreznih obveznika, rekli su zastupnici GOP-a u pismu generalnom inspektoru Pentagona Robertu Storchu Utorak.

“Postoji zabrinutost da su ti resursi korišteni u svrhe koje nisu povezane s američkom nacionalnom sigurnošću ili bilateralnom diplomacijom, već radije za potporu politički značajnom posjetu uoči velikih izbora u SAD-u”, navodi se u pismu koje je podijeljeno s Washington Examinerom.

Gooden je u intervjuu za Fox News doveo u pitanje prosudbu Zelenskog u otuđenju republikanskih glasača.

“Zašto on (Zelenski) nije na koljenima zahvaljujući Amerikancima, republikancima i demokratima za žrtve koje su podnijeli za njegovu naciju? I kako se usuđuje doći u našu zemlju i sudjelovati u bilo kakvim izborima, a kamoli predsjedničkoj utrci?” upitao je zastupnik u programu ‘The Ingraham Angle’.

Smatra se da potpredsjednica Kamala Harris, demokratska kandidatkinja, pokušava okupiti veliku poljsko-američku biračku bazu u Pennsylvaniji hvaleći potporu Ukrajini pod sadašnjom administracijom kao način da se zaštiti Poljska.

Zelenski je rekao da je krenuo u SAD kako bi prisustvovao Općoj skupštini UN-a u New Yorku i susreo se s predsjednikom Joeom Bidenom, kako bi mu predstavio ‘plan pobjede’ za poraz Rusije.

IzboriKamala HarrisSADZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
11 sati prije

Vauu😱nakon ovoga če glasačke mašine sve glasove automatski prebaciti na devinu stranu!a ja ču pohraniti ovaj tekst,kao jedan od najboljih ikada,na svoj vanjski hard!👍

abc
11 sati prije

Jeste li svjesni da na zemlji postoje dvije umjetne nacije? Amerikanac i Ukrajinac… Jedan izuzetan, drugi jedinstven… Obojica žive na stranim zemljištima… Prvi – na odabranim, drugi – na darovanim… Oni su u biti nasilni podstanari i nemaju pojma što je to domovina.

teta pedofilija
9 sati prije

VELIKI MIROTVORAC POTPISUJE SE NA GRANATAMA..TO JE DIO FORMULE?

hiber
8 sati prije

Sto se čude? Trump i Johnson nisu imali vremena za sastanak sa Zelenskim. Čovjeku bilo dosadno pa posjetio tvornicu granata u Pennsylvaniji, naručio jedno desetak miliona granata a nakon toga se sastao sa predstavnicima evanđelista da im zahvali sto Ukraina postaje evanđelička zemlja sa vise vjernika nego u Pennsylvaniji. A sto nudi Trump. Gubitničku strategiju, izdaju saveznika i otkaz radnicima. Aki ovako nastavi, nema toga vatrometa kojeg može napraviti Netanyhu da bi Trumpu osigurao mandat.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI