Američki senator poziva pilote NATO-a da se bore za Ukrajinu

Lindsey Graham
25 komentara

Stranci bi mogli pomoći da se F-16 ubace u borbu “prije nego kasnije”, rekao je Lindsey Graham

Američki senator Lindsey Graham pozvao je zapadne pilote da dođu i “bore se za slobodu” u Ukrajini dok Kijev ne obuči vlastite zrakoplovce. Dok su lovci F-16 američke proizvodnje počeli stizati u Ukrajinu, trenutno nema dovoljno pilota koji bi njima upravljali.

“Ako ste umirovljeni pilot F-16 i želite se boriti za slobodu, ovdje će vas zaposliti”, rekao je Graham na tiskovnoj konferenciji u Kijevu u ponedjeljak. “Tražit će diljem zemalja NATO-a voljne borbene pilote koji su otišli u mirovinu da im dođu pomoći, dok ne obuče svoje pilote.”

“Ubacit ćemo ove mlaznice u kino prije nego kasnije”, dodao je republikanski zastupnik.

Mnoštvo zapadnih zemalja, uključujući Belgiju, Dansku, Nizozemsku i Norvešku, obećale su dati Ukrajini više od 80 lovaca F-16. U službi od 1978., F-16 trenutno leti više od dvadeset zemalja, iako mnoge povlače ove zastarjele letjelice u korist modernijeg F-35.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski potvrdio je ranije ovog mjeseca da je prva serija F-16 stigla u zemlju i da njima već upravljaju ukrajinski piloti. Zelenski nije rekao koliko je aviona stiglo, a lovci američke proizvodnje još nisu uočeni u borbi.

Zelenski je priznao da Ukrajina nema dovoljno pilota da upravljaju svim avionima koje je Zapad obećao, ali je rekao da se “mnogi ljudi sada obučavaju”. Ti se piloti trenutno obučavaju u SAD-u i Danskoj, dok nije jasno je li novo središte za obuku u Rumunjskoj počelo primati kadete. U lipnju je dužnosnik Pentagona rekao za Politico da se očekuje da će ukupno 20 ukrajinskih pilota F-16 diplomirati do kraja ove godine, polovica od 40 potrebnih za sastavljanje eskadrile.

Bilo da ih lete Ukrajinci ili zapadnjaci, F-16 zahtijevaju iznimno čiste i glatke piste za rad. Budući da su ukrajinski aerodromi redovito oštećeni ruskim raketnim napadima, neki ukrajinski dužnosnici predložili su stacioniranje ovih lovaca koji zahtijevaju zahtjevno održavanje u zračnim bazama u susjednim zemljama NATO-a.

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da bi svaka baza u kojoj se nalaze ukrajinski F-16 postala legitimna meta za rusku vojsku, dok je Kremlj izjavio da nikakva količina zapadne opreme neće pobijediti u sukobu za Ukrajinu.

“Ti zrakoplovi će se pojaviti, njihov broj će se postupno smanjivati, bit će oboreni i uništeni. Neće moći značajno utjecati na dinamiku događaja na frontu”, rekao je ranije ovog mjeseca novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

F-16Lindsey GrahamNATOukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
1 mjesec prije

koliko će biti zainteresiranih i kolika lova za taj rizik? školovani piloti mogu pronaći unosan posao bez da se upuštaju u ovakva sranja!

Koja
1 mjesec prije

“Neka se zove Zvezdan”

Sparkling
1 mjesec prije

Ako si umirovljeni pilot, pretpostavljamo da je tvoja mirovina dostojna za ugodan način života i nije nikakva potreba da tvoja obitelj postavlja pitanje (potshumno) što mu je to trebalo.
F-16 koje je dobila Ukraina ne mogu poletjeti s Ukrainskih aerodroma. A još manje sletjeti.
Prema tome do eskalacije će sigurno doći kad Rusi pogode pistu aerodroma u susjednoj zemlji gdje je sletio F-16. I budite sigurni da će se to ostvariti.
Uvijek ponavljam da je dugo do Am. izbora i da svakako je cilj podići uloge i “zakuhati” stvar do maximuma kako bi Trampu (ako i pobijedi na izborima) ostavili kaos.
Lp

Ivan BGD
1 mjesec prije

On samo poziva druge da ginu…
Steta sto ne da licni primer i ode u prve redove, da malo pogine, bio bi jedan monstrum manje…

Mučki Provokator
1 mjesec prije

“Lako je tudjim ku’cem po koprivi mlatit”, day Linda posalji svoje cerke, sinove i unuke sa puskama u rukama u prve redove.

Zmaj-najprаviji
1 mjesec prije

Nek trzne Japance da pošalju svoje kamikaze.

Max
1 mjesec prije

Hajte vi ne hajde ti.

BanOvan
1 mjesec prije

Gos’n, amerikanski seRator, fataj Toma Kruza pa se vinite u visine.
USrAnija puna prepametnih seRatora.

vigor komar
1 mjesec prije

ovaj proljev jos uvijek ziv i uredno balega sto znaci da je nuklearni blizu. jos samo da neko ala kim jong smjeni proljev od putina u kremlju. kome nikako nije jasno zasto je zapad tako siguran da rusija nece nukearno?! pa, zato kretenu, jer zna da si kukavica koja uskoro seli prigozinu na kavu, a onda ce i tvoja guliver size foto kopija za tobom!

vigor komar
1 mjesec prije

kad ce ovaj da sjasi vec jedanput? mozda ce onda i njegova fotokopija u bg takodjer?

1 mjesec prije

Nadam se da će ovo hodajuće zlo završiti na isti način kao i prethodno, McCane.

Josip
1 mjesec prije

Ima li vise itko normalan u toj Americi ili su budaletine nalik na ovog olinjalog mamlaza?

FELIX
1 mjesec prije

SVE JE TO U SMERI DA SE POBIJE I OSLABI JOS VISE SLOVANA KOJI SU NA PUTU GLOBALISTIMAKOD SPROVODZENJU NJIHOVOK PLANA ZA SMANJENJE POPULACIJE U PRVOM REDU ZIDOVA I SLOVANA I UVODZENJU NOVOG SVETSKOG POREDKA KOME SE PROTIVE BAS SLOVANI NA CELU SA RUSKOM FEDERACIJOM.

Dražen
1 mjesec prije

MVAHAHAHA GROHOTOM SE SMEJEM DA SU BILI SPOSOBNI ZA BORBENE OPERACIJE NEBI SE UMIROVILI..MALO ČITATELJA ZNA KOLIKO JE JEDNOM PILOTU SJEBANO ZDRAVLJE KAD SE UMIROVIO…???SAMO NAPREJ JASTREBOVI IMATI ĆE ŠTA OBARATI RUSKA ARMADA A EVROPA ĆE PONOVNO BITI SJEBANA…

gogo
1 mjesec prije

neka pošalje svoj okot da gine za korumpiranu vuhohebinu

marmel
1 mjesec prije

Nek leti on pizda mu marerina, fasisticka

Subaru avatar
1 mjesec prije

Folira ovaj, oni su već tamo.

trajko
1 mjesec prije

Na ovog idiota raspisana je nagrada od dva milijuna dolara. Neće dugo.

Grdi
1 mjesec prije

Podsjeca me ovaj lik na plenkija …….. vi odite gubiti glave na fronti a ja cu drziti poziciju u fotelji ….

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI