Amerika nema predsjednika

Elon Musk
19 komentara

Američkoj izvršnoj vlasti zapravo nedostaje pravi šef “neko vrijeme”, sugerirao je poduzetnik milijarder

SAD nema stvarnog predsjednika i nema ga već neko vrijeme, sugerirao je osnivač Tesle i SpaceX-a Elon Musk.

Musk je otišao na svoju X (bivši Twitter) mrežu društvenih medija kako bi se upustio u politički debakl koji je u tijeku nakon rasprava između američkog predsjednika Joea Bidena i bivšeg čelnika Donalda Trumpa. Ponovno je objavio poruku drugog korisnika, sa snimkom zaslona članka koji je objavio New York Times, pod naslovom “Treba li Amerika predsjednika?”

“Pravo pitanje… budući da ga očito nismo imali neko vrijeme, lmao”, napisao je Musk.

Sam članak, čiji je autor društveno-konzervativni kolumnist Ross Douthat, polemizira s drugim autorima o ulozi predsjednika u američkom društvu, o tome mogu li disfunkcionalnog predsjednika u potpunosti zamijeniti drugi u izvršnoj vlasti, utjecaju koji takav ‘vođa’ ima o odlučivanju i odgovornosti i drugim temama.

Sam Douthat je davno prije katastrofalne rasprave tvrdio da Bidena “treba zamijeniti jer bi bilo nevjerojatno opasno imati ostarjelog predsjednika u Bijeloj kući sljedeće četiri godine – a ne samo zato što se demokrati boje da bi mogao izgubiti od Trumpa u Studeni.”

američki izborielon muskPredsjednikSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
2 mjeseci prije

Američka PR agencija “Ruder Fin” bila je aktivna u ratovima na Balkanu i pripremala teren za NATO intervenciju – bombardovanje Srbijei Srba u Bosni . Tadašnji direktor kompanije Ruder Fin objasnio je zašto je njegova kompanija slala lažne izveštaje o srpskim “logorima smrti” u Bosni i Hercegovini : “Imali smo nalog i izvršili ga. Nismo plaćeni da bismo bili moralni .”

anik
2 mjeseci prije

U američkom ustavu nima nigdje rijeći “democracy”. Tako da to nikad nije ni bila.

Max
2 mjeseci prije

I nema.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Uf koje čuuuudoooo

Biden je takav od početka.

Pravo je i jedino pitanje zašto do sada NIJE POKRENUT IMPEACHMENT ???

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“Biden prije dva dana u intervjuu za ABC News odbacio mogućnost poduzimanja neovisnog kognitivnog testa i javno objavljivanje nalaza.

New York Post piše kako iz popisa proizlazi da se dr. Kevin Cannard, stručnjak za Parkinsonovu bolest u medicinskom centru Walter Reed, sastao s dr. Kevinom O’Connorom, doktorom osteopatske medicine koji se već godinama brine o predsjednikovom zdravlju

Cannard ukupno osam puta bio u Bijeloj kući od kolovoza prošle godine. “

FELIX
2 mjeseci prije

NIKADA GA NIJE NI IMALA U NOVIJE DOBA, SVI SU ONI SAMO POSLUSNE MARIONETE KOJE SPROVODE U PRAKSI ONO STA SE JIM OD POZADI NAREDZUJE/

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI