Amerika odgađa uvođenje carina od 25 % na francusku robu povrh poreza na digitalne usluge

Macarons
0
0

Uvoz iz Francuske neće biti ocarinjen s 25-postotnim carinama u Sjedinjenim Državama, budući da američkoj vladi treba više vremena za izradu koordiniranog odgovora na nove porezne propise i u nekoliko drugih zemalja, izjavio je Ured američkog trgovinskog predstavnika.

“Američki trgovinski predstavnik odlučio je suspendirati carine u svjetlu tekuće istrage sličnih DST-ova usvojenih ili u razmatranju u deset drugih jurisdikcija. Te su istrage znatno napredovale, ali još nisu donijele odluku o mogućim trgovinskim radnjama”, izjavio je Ured.

Prema agenciji, odgodom francuskih carina omogućit će se usklađeni odgovor u svim tekućim istragama DST-a.

Francuska roba, koja bi trebala dobiti veći porez po ulasku u Sjedinjene Države, uključivala je dizajnerske torbe i kozmetičke proizvode. Prošle je godine američka administracija također prijetila Francuskoj carinama do 100 posto na određene luksuzne proizvode, poput sira, vina i dizajnerskog pribora, kao i na zrakoplove.

Tarife su trebale stupiti na snagu 06. siječnja. Objavljeni su u srpnju kao odgovor na Francusku koja je usvojila porez na digitalne usluge (DST) na francuske prihode tehnoloških tvrtki, bez obzira na njihovo mjesto. Sjedinjene Države smatrale su ga neprijateljskim prema vlastitim digitalnim tvrtkama.

Američke carineDST
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI