Argentina traži od ICC-a da naredi uhićenje Madura

Nicolas Maduro
259 komentara

Buenos Aires tvrdi da se postupci venezuelanske vlade mogu smatrati “zločinima protiv čovječnosti”

Argentina je pozvala Međunarodni kazneni sud (ICC) da izda nalog za uhićenje venezuelanskog predsjednika Nicolasa Madura i drugih dužnosnika, navodeći navodna kršenja ljudskih prava tijekom gušenja postizbornih nemira.

Akcije koje je poduzela Madurova vlada od izbora 28. srpnja mogle bi “predstavljati zločine protiv čovječnosti”, ustvrdilo je u petak argentinsko ministarstvo vanjskih poslova. U priopćenju se navodi da će zahtjev sudu biti podnesen u ponedjeljak.

Prema Nacionalnom izbornom vijeću Venezuele, Maduro je pobijedio na srpanjskim predsjedničkim izborima s 52% glasova. Opozicija koju podržava Zapad, međutim, optužila je dužnosnike u Caracasu za namještanje glasovanja, a protukandidat Edmundo Gonzalez tvrdi da je zapravo dobio 67%.

Prosvjedi su zahvatili zemlju nakon objave rezultata. Maduro je osudio nemire kao pokušaj “državnog udara protiv Venezuele”, a više od 2000 prosvjednika je od tada uhićeno. Caracas je također pokrenuo kaznenu istragu protiv oporbenih figura Edmunda Gonzaleza i Marije Corine Machado, nakon što su pozvali oružane snage da odustanu od potpore predsjedniku.

Nakon spornog glasovanja, mnoge nacije – uključujući Rusiju i Kinu – čestitale su Maduru na ponovnom izboru. SAD, zajedno s EU-om i nekoliko drugih zemalja, uključujući Argentinu, od tada odbijaju priznati Madura kao legitimnog predsjednika.

Svađa je izazvala rat riječima – Maduro je argentinskog predsjednika nazvao “čudovišnim licem” nakon što je Javier Milei proglasio Madura diktatorom i rekao mu da “odlazi”. Venezuela je naredila zatvaranje argentinske diplomatske misije nakon izbora i opozvala svoje osoblje iz Buenos Airesa.

Odmjeravajući svađu, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova ukorila je Mileija zbog njegove očite nevoljkosti da se pozabavi problemima u vlastitoj zemlji.

“Izgleda da Argentina nema vlastitih problema, a predsjednik Milei je već proveo sva svoja predizborna obećanja u djelo?” našalila se.

Argentina, treće najveće gospodarstvo Latinske Amerike, zahvaćena je ozbiljnom gospodarskom krizom nakon desetljeća sve većeg duga i lošeg financijskog upravljanja. Procjenjuje se da 55% stanovništva živi ispod granice siromaštva, prema Socioeconomic Watchdog Social Debt Observatory pri Katoličkom sveučilištu u Argentini. Brojke pokazuju da je 49,5% živjelo u siromaštvu kada je predsjednik Milei prisegnuo na dužnost u prosincu 2023. Inflacija u Argentini jedna je od najviših u svijetu, premašivši 260% u posljednjih 12 mjeseci. Vlada je devalvirala pezo za više od 50% u sklopu Mileijevih reformi “šok terapije” usmjerenih na stabilizaciju gospodarstva.

ArgentinaICCJavier MileimaduroVenecuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
259 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
10 dana prije

Milei USA marioneta,gledaj u svoje dvorište.

Cell
10 dana prije

Na kraju dana taj instrument USA imperijalizma ce se ugasiti

Gaučosi, gaučosi...
10 dana prije

… nisu vam smetali Hićo i jataci da ih pazite i mazite kada ste ih rasirenih ruku docekali nakon bjezanije pacovskim kanalima. Koji ste vi ljigavci

denis penis
10 dana prije

Milei ..seronja uguzni

Sarajevo
10 dana prije

Neki Rusofobi kao hiber trazu po internetu lose vijesti iz Rusije pa to namecu za diskusiju a neki drugi vadu bilo sto je bilo lose u socijalizmu pa o tome govore.. Itd… Ovo sam nasao danas na BBC iz Engleske koja je nekad bila najbogatija na svijetu…. Na bolničkim listama čekanja bilo je oko 800.000 djece i mladih, a njih 175.000 čekalo je od šest do 12 mjeseci… Za godinu 2023.

fbslo
10 dana prije

Vmešavanje v notranje politično situacijo neodvisnih držav, kaže se na slovenskom jeziku.
Kako to ispadne na latinskom, doduše i neznam.

Primat
10 dana prije

još jedan kazališni komad, trećerazredni glumci, medijska narko-retard-distribucija ..i prikrivena poruka.
sve ove lutkice na stapovima su napravljene u istoj manufacturi scenskih rekvizita…
bitno je da se mic-po-mic kompetencije arbitraže, prebacuju na “internacionalne/nad-nacionalnne sudove”..
uvod, zaplet, kulminacija, rasplet… bez kojih nema grčke drame.. a svaka drama, ušpricana u glave “dragih gledatelja”.. ima FUNKCIJU ..! ..mijenja shvatjanje “realiteta” ..usmjerava i za-vodi u novu i novu, ..i novu “paradigmu”..
sve bolesniji ljudi, bez vlastitih i zajedničkoga Života, – vole, voajerski gledat “procese” u mexičkim i turskim sapunicama.. a sta im donose “mediji”. ..kako se koja “epizoda” završi.. takvi mrtvi, bez vlastitih životnih iskustava.. oblikuju obrasce za vlastito plaženje kroza svoj jedini, najvredniji, jedino-bitan, jesti-srati… “život”.

Josip
10 dana prije

Kuda se Argentina petlja, da joj je do icega stalo trazila bi uhicenje Neitanahua, jeba ih pas dvolicni

Warrior
10 dana prije

Ona karikatura od predsjednika,milei,dobije pokoji poziv iz USA veleposlanstva u Buenos Airesu,i eto ti ga.obavi se posao.

Jedini Najpraviji Zmaj!
10 dana prije

Taj pacov Milei ina hrvatsko porijeklo, tako da se ne treba čuditi njegovom ponašanju. Bilo bi čudno da je normalan i da se nije zavuk’o kaubojima i jevrejima u debelo crijevo.

————–
Otac mu je talijanskog podrijetla, dok mu je majka, djevojačkog prezimena Lucich hrvatskog podrijetla.

Izjavio je, da su ga roditelji tukli i verbalno zlostavljali pa se udaljio od njih.

Milei je od katoličke vjere i tvrdi da želi prijeći na judaizam uz pomoć svog savjetnika, rabina Axela Wahnisha.

Al Capone, američki gangster, je jedan od njegovih heroja i definirao ga je kao „društvenog dobročinitelja”.

sh.wikipedia.org/wiki/Javier_Milei

10 dana prije

manje vise,izgleda da ljeto ide svojem kraju.hvala.

onaj najglu...Dalton
10 dana prije

U Argentini postoji mali problem. Negdje su nestale cjelokupne zlatne rezerve zemlje… Potraga za argentinskim zlatom, pretvorila se u pravu detektivsku priču. Misteriozno je nestalo, u zrak jisparilo, 62 tone zlata vrijednog 4,5 milijardi dolara. Nakon dugih trvenja s vladom, oporba je otkrila što je argentinski predsjednik Javier Miley učinio sa zlatnim rezervama zemlje Argentinsko zlato je ukrcano na čartere British Airwaysa i poslano u London. Trenutni trend u svijetu ide prema akumulaciji fizičkog zlata. Potražnja za zlatom u svjetskim središnjim bankama je na vrhuncu od poslijeratnih 1950-ih. Indija je npr. nedavno počela vraćati 100 tona zlata pohranjenog u Britaniji 90-ih. godina. Nitko ne želi biti u poziciji da mu konfisciraju rezerve. Inače, u britanskim bankama još su zamrznute 32 tone venezuelanskog zlata. Argentinsko zlato bi se moglo naći u istoj situaciji. U slučaju ponovnog neplaćanja od strane Buenos Airesa, jednostavno će biti oduzeto. Do tada će Miley već napustiti… Čitaj više »

Mane
10 dana prije

Argentina je pod kontrolom askenaza (habad),dok su u Venecueli jaki sefardi.jedan deo Price je pokušaj habadovaca da da ostvare kontrolu nad Venecuelom.opsti deo Price je pokušaj da zavladaju citavom juznom Amerikom.

Mladen
10 dana prije

Cekajmo sto kaze Nosferatu iz Bosne

Protiv Sistema
10 dana prije

ICC već odavno nema nikakav kredibilitet

Max
10 dana prije

Mogu mu svi puhati u luft balon.

Biti-ili-ne-biti
10 dana prije

Milei je vrlo brzo pokazao tko je kada je odmah nakon izborne pobjede skočio do Izraela i do SAD.

Biti-ili-ne-biti
10 dana prije

I Trump traži uhićenje svih iz Duboke Države koji su ga pokrali na američkim izborima 2020.
Banda se pretvara da nije bilo nikakve izborne krađe, tako da oni žele uhititi Trumpa koji je raskrinkao njihovu krađu, ali im to do sada nije prošlo.
Sve to liči na onu poznatu igru kada smo bili mali: “Moj tata je jači od tvog tate!”.

mornar
10 dana prije

Maduro zeli biti neki kojemu sve pripada u Venezueli, nek se ugleda na americke namjesnike pa ce biti za njega i americke kompanije, kad se povuce s polozaja ode zivijeti na Floridu ili Spanjolsku, jeste li znali da je amer. vlada izdala potjernica za njim?

držnedaj
10 dana prije

Čuj, Argentina traži..? – Ne traži Argentina nego instalirani kokošari. Više od 70 posto gauchosa su na strani Madura i Venecuelosa

hiber
10 dana prije

Krivi sud. Madero je na čelu narko-kartela del Sol, sto je danas glavna preokupacija ex. Vojske. Za razliko od njega, glavna preokupacija Bašara je proizvodnja amfetamina.

Tысяча = Tisuća
10 dana prije

@Sam i za ostale koji zelu citati. Nema ni Fidela Castra, a sankcije i dalje na Kubu. Nema Mao Ce Tung a sankcije se uvodu na Kinu.. Otisao je Staljin i “komunizam” pa su demokrati opkolili Rusiju s vojnim bazama i uvodu neprekidno sankcije, ne od 2022 , ne od 2014, ne od 2000 nego nikad nisu sve sankcije iz “komunistickog” doba bile ni ukinute!! NISTA se nije promijenilo. Staljin je nasljedio revoluciju, komunizam, sistem i neprijatelje, najprije Nijemce kasnije Anglo-Saxe, nije ih zelio za neprijatelje ali oni jesu zeljeli njegovu zemlju kao danas. Tu je tribalo plivati a Staljin je bio dobar za te prilike, bio je najbolje sto se moglo dobiti u ono vrijeme u SSSR. Dok je bio Staljin ziv, svatko se bojao napasti Rusiju a sad yebenoj Estoniji se dize ku* na Rusiju, zeli je prcati. Vidis – mi smo starija generacija, ti i ja –… Čitaj više »

Lego
10 dana prije

Ja vjerujem da je za vrijeme tzv komunizma bilo manje mrznje nego danas

Гавран
10 dana prije

VAN TEME :
Iran “preseljava Teheran” sa severa na jug zemlje. Bliže Persijskom zalivu.

trolling queen
10 dana prije

Ma, jel’ moguće – nema više čekanja? nema više validacije? …. Ahhhh…Hoću cenzuru!!

EURO
10 dana prije

SU-35 je bolji nego F-16

Schwarze Hunderte
10 dana prije

… Pa bi oni da mogu !…. K’o i ti 😁

FELIX
10 dana prije

BOLJE BI BILO ZA ARGENTINU I ARGENTINCE DA SE BAVE RESAVANJEM SVOJIH PROBLEMA. A IMA I ARGENTINI JOS DOSTA TAKVIH KOJI SU KRIMINALCI KADA SU U PITANJU ZLOCINCI PROTIV COVECANSTVA NESTO JIH JE JOS OSTALO IZ DRUGOG SVETSKOG RATA, ARGENTINA JE BILA I JEDNA OD VODECIH DRZAVA KOD SPASAVANJA NACISTA I NJIHOVIH SLUGU.

Jure
10 dana prije

Natanyahu na sjednici vlade tzv israela izdao naredbu vojsci da se spremi za promjenu situacije na granici prema Libanonu odnosno prema Hizbollahu to jest da odmakne Hizbollah od granice.
Neimenovani zapadni dužnosnik prenio je premijeru Libanona Mikatiju odluku tzv israela i očekuje se rat punog intenziteta u narednim danima izmedju osovine otpora i okupatora Palestine

xyz
10 dana prije

Jebala vas validacija, kad ne znate blokirati trolove i govor mržnje. Prije bi to nazvao invalidizacija vlastitog medija. S time postižete samo suprotno od onog šta ste zamislili.
Sve više ličite na neku zabačenu krčmu, punu jeftinih pijandura.

trolling queen
10 dana prije

Molim lijepo redakciju, kada ste danas tako dobro raspoloženi – nemojte molim zaboraviti koji tekst napisati na skoru godišnjicu 09/11….mislim kako će tu biti veoma interesantnih komentara. Hvala prije reda – što je red, red je!!

tihobl
10 dana prije

NATO je izgubio u za mjesec dana kurske ofanzive:

– 87 тенка;
– 42 борбена возила пешадије;
– 74 оклопна транспортера;
– 624 борбена оклопна возила;
– 361 аутомобил;
– 84 артиљеријска оруђа;
– 24 МЛРС лансера, укључујући седам ХИМАРС и пет М270 МЛРС;
– 8 инсталација противваздушних ракетних система.

tihobl
10 dana prije

Jubilej: Цар-Мангал” је преживео 100 удара беспилотних летелица и „Џевелина”.

Rijec je o prvoj kornjaci iz Krasnogorovke.

Vidio sam novu verziju: rusi su tenk oblozili salonitom. Da bi se otkrilo sta je ispod salonita treba potrositi par dronova. Kad ga parkiraju pored kakve kuce izgleda kao supa za drva. Iti fazon su iskoristili staljinovi tenkisti – tenkove su ukopali sa obe strane puta dodatno ih zastitili, a onda sazidali brvnare iznad tenkova. Njemacka kolona je naisla, kretala se samouvjereno kroz napusteno selo, a onda su je tenkisti unistili.

goran
10 dana prije

madura bi hapsili a netanjahua koji je odgovoran za 50.000 mrtvih palestinaca njega puštate?
ja da sam maduro platio bi mafiji da počne udarati na argentinu na sve moguće načine

x-ray
10 dana prije

Poltava ne bi trebala biti ukrajinska. Poltava je mjesto gdje je Petar Veliki porazio Švedsko Carstvo i njegov kralj je morao pobjeći u muslimansku zemlju radi sigurnosti. Rusija želi svoju povijest natrag.

Bruno
9 dana prije

Svako ima pravo da sere o tuđim izborima, osim o američkim. Svi drugi izbori su nedemokratski, a naročito ako ih nisu nadgledali Amerikanci. Oni najbolje vide.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI