Arhitekt sankcija Rusiji izjasnio se nevinim po optužbama za korupciju

Bob Menendez
7 komentara

Bob Menendez optužen je za uzimanje mita i gotovine kako bi služio interesima egipatske vlade

Američki senator Robert Menendez izjasnio se u srijedu da nije kriv za podmićivanje, prijevaru i iznudu. Menendez se suočio s pozivima na podnošenje ostavke iz obje stranke u Washingtonu, ali je obećao ostanak na dužnosti dok se bori protiv optužbi. Menendez se izjasnio o krivnji na saveznom sudu u New Yorku. Njegova supruga Nadine Menendez i još dvoje suoptuženika također su se izjasnili da nisu krivi. Menendez je pušten uz kauciju od 100.000 dolara i naloženo mu je da preda svoju osobnu putovnicu. Peti optuženik izjasnio se u utorak da nije kriv.

Menendez i njegova supruga optuženi su u petak za sudjelovanje u kompliciranoj shemi u kojoj su navodno primali ”stotine tisuća dolara mita u zamjenu za korištenje Menendezove moći i utjecaja kao senatora za interese stranog državnog aktera (Egipta) od barem 2018. do 2022. godine”, navodi se u optužnici.

Demokratski zastupnik također je optužen za primanje plaćanja u zamjenu za vršenje pritiska na tužitelje kako bi proveli istrage o nekoliko poslovnih ljudi iz New Jerseyja. Pretragom Menendezovog doma pronađene su zlatne poluge u vrijednosti od oko 100.000 dolara, kao i gotovo 500.000 dolara skrivenog novca. Menendez je tvrdio da je ta zaliha njegova “staromodna” metoda pohranjivanja novca koji je “zakonito stekao”.

Menendez je bio na čelu utjecajnog Odbora za vanjske poslove Senata i imao je vodeću ulogu u sastavljanju američkih proturuskih sankcija. Nedavno je Menendez zagovarao sankcije azerbajdžanskom predsjedniku Ilhamu Aliyevu zbog toga što je Baku ponovno preuzeo etnički armenski teritorij Nagorno-Karabaha. Prema optužnici protiv njega, Menendez je iskoristio svoj položaj u odboru da prekine “zadržavanje” američke vojne pomoći Egiptu i da proslijedi osjetljive vladine informacije jednom od svojih suoptuženika, egipatsko-američkom biznismenu.

Iako je Menendez odstupio s mjesta predsjednika Odbora za vanjske poslove Senata, odupirao se pozivima republikanaca i kolega demokrata na podnošenje ostavke u Senatu. Menendez je predstavljao New Jersey od 2006. godine, a iduće će godine biti ponovno biran. Budući da je Senat podijeljen 51 nasuprot 49 u korist Demokratske stranke, Republikanci trebaju osvojiti samo dva mjesta sljedeće godine kako bi kontrolirali oba doma Kongresa. Menendezova optužnica znači da je drugi put optužen za korupciju. Optužen je za uzimanje novca od donacije 2015. od biznismena dr. Salomona Melgena u zamjenu za pomoć Mengenu u njegovim pravnim sporovima s američkom vladom. Optužbe protiv Menendeza odbačene su 2018. nakon poništenog suđenja.

Bob MendezEgipatMitoSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Karen
1 godina prije

Njemu nece nista a Trumpu svaki dan nabijaju novel optuznice a Assange pomalo umire u zapadnom-nato-engleskom zatvoru bez sudjenja.

Lego
1 godina prije

Ukrajinci javljaju da je Kadirov u komi. 28 Rujan, prenosi TASS…

Ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku s čečenskim čelnikom Ramzanom Kadirovim prenio je najbolje želje vojnicima regije koji se nastavljaju herojski boriti na prvoj crti tijekom specijalne vojne operacije.

“Prenesi moje najbolje želje dečkima, moje najbolje želje njihovim obiteljima. Znam da se ti osobno cijelo vrijeme nosiš s tim problemima, uključujući podršku obiteljima naših momaka koji se bore na prvoj crti, bore se samouvjereno, dobro, hrabro , herojski”, rekao je Putin, dodajući da je zadovoljan “vrlo dobrim odnosima” koje su vojnici razvili s drugim jedinicama. “Poznajem stav zapovjednika, uključujući i one na višim razinama”, istaknula je predsjednica

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Čudo jedno…
Našli jednog da nije gadljiv na lovu.

P.S.
Uvatilo ga da pljačka banku…
Brani se da je banka prva počela.

tatamata
1 godina prije

jest vala chichi pise na celu postenjacina ,isto ko senilnom ili usrulji

Max
1 godina prije

Nije lud da prizna.

Roccos
1 godina prije

Zanimljivo,drugo suđenje za korupciju i garant će se opet izvući,a onog Roda Blagojevića su odmah strpali u buksu,nikakve žalbe ni odvjetnici mu nisu mogli pomoći.

tri p
1 godina prije

Kakva glupost, američka “demokracija” tako oduvjek funkcionira, kod njih nema mita, nego se to zove lobiranje i standardna je praksa. Milijarde dolara se tako vrte svake godine.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI