Assange se vratio kući

Assange povratak kuci
15 komentara

Zrakoplov sa suosnivačem WikiLeaksa sletio je u Australiju nakon što je oslobođen u sklopu nagodbe sa SAD-om o priznanju krivnje

Suosnivač WikiLeaksa Julian Assange stigao je u svoju rodnu Australiju, nekoliko sati nakon što je formalno prihvatio nagodbu o priznanju krivnje pred američkim sudom na Sjevernom Marijanskom otočju. Assange je optužen za nezakonito dobivanje i otkrivanje materijala o nacionalnoj sigurnosti koji rasvjetljavaju navodne američke ratne zločine.

Čarter let VJT199 sa Saipana sletio je u zračnu luku u Canberri u srijedu navečer po lokalnom vremenu nakon šest sati putovanja. Assangea su dočekali supruga Stella, otac John Shipton, kao i mnoštvo pristalica i novinara.

Bio je u pratnji australskog veleposlanika u SAD-u Kevina Rudda, visokog povjerenika Velike Britanije Stephena Smitha i njegove odvjetnice Jen Robinson.

Prema WikiLeaksu, Assange će nekoliko sati nakon dolaska održati konferenciju za novinare.

Ranije istog dana, Assange je priznao krivicu po jednoj točki optužnice za urotu za dobivanje i širenje informacija o nacionalnoj obrani na američkom sudu u Saipanu, te je osuđen na pet godina – vrijeme koje je već služio u londonskom zatvoru Belmarsh s najvećom sigurnošću.

Kao dio dogovora, SAD je također pristao odustati od svog zahtjeva za izručenje, dok je zahtijevao da Assange uputi WikiLeaks da uništi povjerljive informacije pohranjene na njegovim poslužiteljima ili uređajima.

Brojni stručnjaci i zagovornici slobode govora sugerirali su da je Assange bio “prisiljen” da prizna krivicu i da uopće nije trebao biti procesuiran.

Stella Assange ranije je rekla da će ključni prioritet nakon puštanja njezina supruga biti “ozdraviti” jer je “u užasnom stanju već pet godina”, misleći na vrijeme provedeno u zatvoru. Također je dala do znanja da će njezin suprug tražiti pomilovanje od predsjednika nakon priznanja krivnje.

AssangeaustralijaSADWikileaks
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Steve
2 dana prije

Oslobođen?! A od čega je on to sad oslobođen?! Od Dostojanstva?! Od Ličnog integriteta?! Od Slobode iznošenja stavova?! Od Dokaza protiv dželata i njihovog kompromitujućeg materijala?! On je jedino oslobođen zdravog razuma, slobode i ideala i pravde…

držnedaj
2 dana prije

Vidi se totalno su ga slomili . Falilo mu je Snovdenove spoznaje o Big-botheru – vuk u jagnjećem krznu..
Ali je svejdno novovjekovna junačina! Živio Julijane!

Max
2 dana prije

Sretno mu bilo.

Šele
2 dana prije

Imali su dovoljno vremena da naprave kopiju,ko I Bajdena,

abc
2 dana prije

Za koji mjesec poješče ga aligator ili premlatiti klokan…

abc
2 dana prije

Tjelo je slobodno, ali dušu su mu zarobili.

nessy
2 dana prije

Evo, citam, i ne mogu vjerovati. Neki idiot, vodja oporbe (ime nebitno) u australskom senatu, upozorio je premijera Albanesea da ne bi bilo dobro da se sastaje sa Asangeom. Navodno bi to moglo uznemiriti neke US politicare. Ima li ocitijeg znaka podloznosti i poltronstva? Ne, naravno. Cak je taj retard izjavio da Asange, (nakon 12 dugih godina terora), nije nikakav heroj. Po njegovim kriterijima, izgleda, heroji su oni koji se uvlace US u prljavo, runjavo dupe, i skrivaju njihove strasne zlocine, pa i nad civilima. Oteli su mu najbolje godine zivota, vjerojatno ga trajno psihicki osakatili, sto je ocekivano nakon toliko godina izolacije i zatvora. Kako se crvi, koji gmizu po gnoju i zemlji, usude uopce uzeti u usta ime jednog, za njih, nedostiznog, moralnog uzora, revolucionara, koji mijenja ovaj usrani svijet nabolje, i to bez kapi prolivene krvi. Ima li taj ‘vodja oporbe’, mozda suprugu i mladunce, koji ce… Čitaj više »

Гавран
1 dan prije

Kao iz filma “Jedan voz za dve bitange”
#
Diskusija dve omatorele protuve koje pričaju o nečemu, što niti poznaju niti imaju uticaja.
#
Najviše potseća na fotke Prezidijuma (metuzalema) SSSR-a iz doba Brežnjeva.

Гавран
1 dan prije

Paćenik!
Dobra naivčina, upletena u sofisticiranu i moćno organizovanu, od strane zapadnih obaveštajnih službi igru sa nazivom:
:
“Vikilix”.
#
Pošto je internet vojna organizacija dugoročni ispadi van sistema nisu mogući.
#
Suzbijen izbor Klintonove, i usput upleteni svi koje je trebalo!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI