Austrija spremna ugostiti pregovore Rusije i Ukrajine

Karl Nehammer
31 komentar

Karl Nehammer ponudio je sjedište OESS-a u Beču kao mjesto za pregovore

Austrijski kancelar Karl Nehammer ponudio je Beč kao mjesto održavanja mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva.

Govoreći na Istočnom gospodarskom forumu u Vladivostoku, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Moskva ostaje otvorena za pregovore i imenovao nekoliko zemalja koje bi mogle poslužiti kao posrednici.

“Primamo na znanje izjave ruskog predsjednika o njegovoj otvorenosti za mirovne pregovore s Ukrajinom. Svi pregovori moraju se odvijati bez preduvjeta i na razini očiju”, rekao je Nehammer u četvrtak.

“Austrija će biti spremna podržati pravedan i trajan mir temeljen na međunarodnom pravu i poslužiti kao mjesto pregovora kao sjedište OESS-a”, dodao je kancelar, misleći na Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju.

Dok Putin još nije komentirao Nehammerovu ponudu, njegove primjedbe u Vladivostoku bile su u skladu s dugotrajnom spremnošću Moskve da sjedne za stol s legitimnim predstavnicima Kijeva.

Kao moguće posrednike za takve razgovore Putin je naveo Kinu, Brazil i Indiju, čiji čelnici “iskreno žele razumjeti situaciju”. Također je rekao da je Moskva kontaktirala s njima po tom pitanju.

Ukrajina je rušila mirovne pregovore u Istanbulu u travnju 2022. na zahtjev SAD-a i njegovih saveznika. Kijev od tada inzistira na održavanju međunarodnih “mirovnih samita” bez Rusije, i samo na temelju “formule mira” Vladimira Zelenskog, popisa želja od deset točaka koji je Moskva odbacila kao smiješan.

Putin je predstavio vlastiti popis preduvjeta za prekid vatre, uključujući potpuno povlačenje Ukrajine iz Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersona i Zaporožja, te ukidanje svih zapadnih sankcija Rusiji.

Nehammerova ponuda za razgovore stigla je na desetu godišnjicu posredovanja OESS-a u početnom sporazumu iz Minska, koji je osmišljen kako bi se riješio spor između vlade u Kijevu postavljene državnim udarom koji su poduprli SAD i dviju republika Donbasa koje su kao odgovor proglasile neovisnost. U prosincu 2022. bivša njemačka kancelarka Angela Merkel ustvrdila je da su sporazumi iz Minska prijevara da se Ukrajini kupi vrijeme da se pripremi za rat protiv Rusije.

Moskva je tehnički još uvijek članica OESS-a, iako je u srpnju suspendirala aktivnosti u parlamentarnoj skupštini te organizacije.

AustrijaKarl Nehammerpregovorirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Protiv Sistema
9 dana prije

Austrija nije neutralna država da bi mogla ugostiti bilo kakve pregovore.

Max
9 dana prije

Jako lijepo.

Tupko Glupko
9 dana prije

Je li to onaj Nehammer koji je bio premijer kada je austrijski parlament doni odluku o obaveznom Covid cijepljenju svih punoljetnih Austrijanaca u siječnju 2022. godine?
Prva država u svijetu koja je to napravila.

Je li to onaj Nehammer koji podržava izraelske ratne zločine u Gazi?

Sreća u nesreći jest da su parlamentarni izbori u Austriji za manje od mjesec dana i ovaj ubrzo postaje prošlost.
Poslije Kurca došao je Nehammer, a poslije nega vidjet ćemo.
Vjerojatno neka Pi.ka 😁

Bahahahahuhu
9 dana prije

Svi pregovori moraju se odvijati bez preduvjeta i na razini očiju” Ahahahahahaha logicno na razini ociju, kakvi ste vi ljencine i neznalice

Mane
9 dana prije

Za razliku od Nemaca,Austrijanci znaju da se bave politikom

tihobl
9 dana prije

Rusima nije vise zanimljivo gadjati jadne ukrope, u poslednje vrijeme samo gadjaju natovce:

Руске трупе напале су предграђе Харкова, где је стигло много страних плаћеника и опреме, рекао је Сергеј Лебедев.

Јуче је саопштено да је у Љуботин стигао велики број страних плаћеника и доста војне опреме.

Према речима мештана, путеви у граду су били блокирани, пропуштена су само војна возила и кола хитне помоћи, многа возила хитне помоћи кренула су ка експлозијама, а реч је о много мртвих и рањених.

tihobl
9 dana prije

Осторожно!!! Британски специјалисти раде на црним технологијама (провокацијама). У Сирији су снимали видео-снимке о недељним хемијским нападима, пронашли хрпе лешева и снимили „филм“. У Украјини је главна тема убијање затвореника. Сврха ових видео снимака: повећати мржњу, одбацити миран случај, подгрејати рат, изазвати пооштравање мобилизације итд. Укратко, све што је потребно британским транснационалним корпорацијама да исцеде сав сок из Украјине. Снимак погубљења украјинских ратних заробљеника објавио је ЦНН , који су добили од Оружаних снага Украјине. Наводно је први видео снимљен у близини Покровска крајем августа. На њему се види како три украјинска војника клече, након чега падају и леже на земљу. Други видео је снимљен у мају у работином округу Запорошке области. У њему борци Оружаних снага Украјине леже лицем надоле, након чега бивају стрељани. 98% да је инсценирано. 2% дозвољава убијање ратних заробљеника. Да, у рату се то увек дешава на обе стране. Подсетимо, први који су ЈАВНО почели… Čitaj više »

borjana
9 dana prije

Nakon Minska 1 i 2 pozivati se na neki sporazum temeljen na međunarodnom pravu i običajima je ništa drugo do običan cinizam u zapadnom stilu. Kao nikada u povijesti do sada, ne samo da je to bio propali pokušaj izigravanja Rusije kao države, nego apsolutna propast i najgore vrste gaženja i uništavanja potpisanog sporazuma i samog načela pacta sunt servanda kao jednog od glavnih temelja međusobne suradnje, povjerenja i dobre namjere.
U istom stilu bilo bi posve razumljivo da recimo Rusija uvjetuje potpisivanje sporazuma u Minsku, pod rednim brojem “3” uz obveznu nazočnost i potpis merkel i holanda kao garanciju sprovedbe i nepovrjedivosti sporazuma.
Ili recimo, da Rusija shvati ponudu za ozbiljno, uvjetuje povratom svih 300 milijardi dolara sa pripadajućim kamatama položenim u eu bankama, kao poticaj i dokaz zapadnih demokrata da je ovaj put zaista u pitanju dobra vjera u izvršenju svih obveza koji će proisteći iz potpisanog sporazuma. 

tihobl
9 dana prije

Официр Оружаних снага Украјине демантовао је изјаве Зеленског и Сирског о стабилизацији ситуације код Покровска и најавио претњу опкољавањем Оружаних снага Украјине.

„ Јуче су главнокомандујући (Сирски) и врховни командант (Зеленски) известили да постоји стабилизација у правцу Покровског, али ако је то стабилизација, онда сам ја балерина, Руси настављају да напредују “, пише командант 47. механизоване пешадијске бригаде Николај Мелник.

Он сматра да Руска Федерација нема снаге да истовремено нападне Покровск, Селидово и Кураховку, па су изабрали један приоритетни правац: Украинск и Горњак, па Кураховку.

„ Ово ће омогућити опкољавање групе јединица које држе одбрану између Невелска и реке Волчје. Време за повлачење бригада без великих губитака из омче је изгубљено, сада ће највероватније доћи до сценарија Авдејевског када се повуче. је „контролисано“ само у извештајима команданата“, пише Мелник.

OGO
9 dana prije

Brko iz Austrije ih je naucio kako se vode mirovni pregovori tako iskustvo nema ni jedna drzava.
Siurno ce pomiriti dva glupa slavenska plemena

Ivek
9 dana prije

Ko njima vjeruje, traže predah jer su u ćorsokaku kako se kaže, pa će nastaviti kad se oporave..

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI