Biden brani svoju izjavu: Da treba ‘staviti Trumpa na nišan’

biden
9 komentara

Predsjednik SAD-a Joe Biden je odbacio svaku pomisao da bi njegova retorika mogla izazvati nasilje, tvrdeći da je pozivajući na “nišan” na Donaldu Trumpu samo pokušavao preusmjeriti “fokus” sa svog lošeg nastupa u debati na akcije i politike svog republikanskog rivala.

Aktuelni predsjednik je više puta nazvao svog rivala prijetnjom za demokratiju i naciju te rekao donatorima ranije ovog mjeseca: “Završili smo s pričom o debati; vrijeme je da stavimo Trumpa na nišan.” Nakon pokušaja atentata na Donalda Trumpa, mnogi komentatori su tvrdili da je nasilje izazvano upravo ovakvim nepromišljenim izjavama.

U intervjuu u ponedjeljak, Biden je insistirao da je to bila “greška” i samo figura govora kada ga je voditelj NBC News-a Lester Holt pitao o korištenju termina “nišan.”

“Nisam rekao ‘križ’ (metafora za nišan). Mislio sam na ‘nišan’,” pojasnio je Biden. “Mislio sam fokusirati se na njega. Fokusirati se na ono što on radi, fokusirati se na njegove politike, fokusirati se na broj laži koje je rekao u debati. Fokusirati se na… Mislim, postoji cijeli niz stvari koje… Gledajte, nisam ja taj koji je rekao da želi biti diktator prvog dana. Nisam ja taj koji je odbio prihvatiti ishod izbora.”

Upitan da li ga je pucnjava natjerala na “unutrašnje preispitivanje” i razmišljanje o komentarima “koji bi mogli potaknuti ljude koji nisu stabilni,” aktuelni predsjednik je skrenuo pažnju, tvrdeći da je Trump, a ne on, taj koji je godinama rutinski koristio zapaljivu retoriku.

“Kako razgovarati o prijetnji za demokratiju, koja je stvarna, kada predsjednik govori stvari koje on govori? Da li jednostavno ne reći ništa jer bi to moglo potaknuti nekoga?” zapitao se Biden, prisjećajući se Trumpovog obećanja da će postati “diktator” samo na jedan dan i njegovog upozorenja o mogućoj “krvoproliću” ako izgubi. “Nisam se upuštao u tu retoriku… Moj protivnik je upuštao u tu retoriku.”

U subotu, napadač kasnije identificiran kao Thomas Matthew Crooks ispalio je nekoliko hitaca na Trumpa dok je držao govor na otvorenoj pozornici u Butleru, Pennsylvania. Metak je okrznuo desno uho bivšeg predsjednika, ali je inače bio neozlijeđen. Jedan gledalac je poginuo, a još dvoje je ranjeno prije nego što su napadača neutralizirali agenti Tajne službe.

Iako je napad široko osuđen od strane i republikanaca i demokrata, Trumpovi pristalice su tvrdili da su demokrati i mediji krivi za poticanje mržnje prema Trumpu.

BidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
1 mjesec prije

Vrijeme je da se Bidena stavi na nišan i napuni s olovom..

tihobl
1 mjesec prije

Tramp 71%
Bajden 17%
Kamila 6%
Misel Obama 2%…

Max
1 mjesec prije

Vrlo zanimljiv izbor riječi s obzirom na slijed događaja koji ima i svoje poslijedice.

Buničar
1 mjesec prije

Dobro sto se uopce sijeca da je NESTO rekao. Trumpu je tesko na ravnoj nozi razgovarati sa Bidenom jer je ovaj kak bi rekli: sam sebi najveci neprijatelj. Istina je da Trump nije idealan kandidat ali u odnosu na Bidena ostavlja neku sansu da rat u Ukrajini ne postane svjetski. Biden je poduzimao sve sto je mogao da on ode uz “veliki prasak”.

abc
1 mjesec prije

Stavio ga je na nišan ali slabo nanišanio. Sad Trumpa boli uvo za bidenove želje. Daj bože, da USA uništi samu sebe. Cjelom svetu bi laknilo, a i zločinački Izrael bi prestao postojati zauvjek.

marmel
1 mjesec prije

Tko mu glavu nosi, i tko mu u patronazi mjenja pamperse, schlimm

gogo
1 mjesec prije

da se razumijemo, senilac je rekao i prije sukoba u ua da treba dići sjeverni tok u zrak ! Oni koji su mu to rekli su i kreatori atentata n D T

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI