Biden će vjerojatno dopustiti američkim izvođačima da se rasporede u Ukrajini

Biden - Ukrajina i SAD
20 komentara

Predložena promjena politike navodno bi ukinula zabranu američkim obrambenim tvrtkama koje rade unutar bivše sovjetske republike

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena navodno se “kreće prema” dopuštanju američkim vojnim izvođačima da održavaju i popravljaju sustave naoružanja u Ukrajini.

Promjenu politike još uvijek razmatraju američki dužnosnici i tek treba dobiti konačno odobrenje od Bidena, izvijestio je CNN u utorak, citirajući četiri neidentificirane osobe upoznate s razmatranjem. Dopuštanje izvođačima da se rasporede u zoni sukoba smatra se jednim od mogućih načina da se “ukrajinskoj vojsci da prednost nad Rusijom”, navodi medij.

Biden ostaje čvrst u svom odbijanju slanja američkih vojnih snaga u Ukrajinu, rekao je jedan od izvora za CNN. Međutim, predsjednik je više puta odobrio eskalaciju američkog angažmana u sukobu, uključujući davanje američkih tenkova i projektila dugog dometa Kijevu, unatoč prethodnoj izjavi da neće poduzeti takve korake.

Moguće ukidanje zabrane američkim izvođačima koji rade unutar Ukrajine bio bi još jedan korak prema izravnom sukobu s Rusijom.

Ako bude odobrena, najnovija promjena politike navodno će biti provedena kasnije ove godine, omogućujući Pentagonu da potpiše ugovore za plaćanje potencijalno desecima američkih tvrtki za raspoređivanje u Ukrajini. Takvo raspoređivanje moglo bi ubrzati popravke američkih oružanih sustava koje koriste snage kijevskog režima.

Otkako je sukob počeo u veljači 2022., Biden je nastojao držati Amerikance podalje od prve linije bojišnice, rekao je CNN. “Bijela kuća je odlučna ograničiti i opasnost za Amerikance i percepciju, posebno od strane Rusije, da je američka vojska tamo uključena u borbu.”

Kao rezultat toga, velik dio američkog oružja oštećenog u borbi otpremljen je u druge zemlje, uključujući Poljsku i Rumunjsku, na popravak. Američke trupe također su koristile video chatove kako bi obučavale svoje ukrajinske kolege o rutinskim poslovima održavanja, navodi se u izvješću.

Američki izvođači uključeni u program morali bi razviti “snažne planove za smanjenje rizika”, rekao je jedan dužnosnik za CNN.

Potencijalna eskalacija američkog angažmana dolazi u vrijeme rastućih napetosti između Moskve i Washingtona. U ukrajinskom napadu projektilima ATACMS koje je isporučio SAD ubijeno je najmanje četvero civila, uključujući dvoje djece, i ozlijeđeno više od 150 u nedjelju u Sevastopolju. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov istaknuo je da Washington nije samo osigurao projektile, već i njihovo složeno ciljanje.

“Savršeno dobro razumijemo tko stoji iza ovoga”, rekao je Peskov. Dodao je: “Naravno, izravna upletenost Sjedinjenih Država u neprijateljstva koja rezultiraju ubijanjem ruskih civila [će] imati posljedice.”

Pentagon je zanijekao umiješanost u ciljanje projektila, rekavši da Ukrajina sama donosi odluke o napadu.

BidenSADukrajinaVojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
2 dana prije

Bit će zanimljivo kad jedna FAB 3000 pomete stotinjak plaćenika iz Blackwatera.

Petar
2 dana prije

Vojni savetnici u Ukraini ali kompanije traze”dozvolu”. rada…..

Max
2 dana prije

Tko će im platiti pogreb.

Roknem ti ga rok
2 dana prije

Pa nece 9n8

Josip
2 dana prije

Hoce li konacno neki normalan Amerikanac pogledati ga kroz snajper i ubiti ovo smece Bidena? I to sa barem tri cetiri zrna za svaki slucaj..

Anis
2 dana prije

Cuj izvodjaci , ovo mi Lici kao u nas u BiH kad je rat stao svi bili u kuhinji ili sanitetu pa ko je onda na liniji bio, tako i ova američka suplja , ali svoje gradjana oni su zadnjih 70 godina kroz skolstvo dovoljno zaglupili tako da im moze proc ova glupost

tihobl
2 dana prije

U Krasnogorovci FAB-1500 sahranio je kolumbijske volontere. Desetak prezivjelih se predalo.
Sta mislite za koju humanitarnu organizaciju rade?

Bruno
2 dana prije

¸Regan je SSSR razvalio pričom o ratu zvijezda. Rusi su pristali na raspad jer su i sami imali iste planove, samo nisu imali lovu da ih realiziraju, pa su se pomirili stim da su izgubili i gledali su izaći s najmanjom štetom. Ispostavilo se da je Regan samo dobro blefirao. Sada su Ameri suočeni s istom pričom. Ovaj put Rusi imju oružije kojim mogu taracati satelite. Ko prvi potaraca protivničke satelite taj je pobjednik. Uludo ti precizno navođene rakete ako ih nema što navoditi.

Mučki Provokator
2 dana prije

Nista taj lutak na koncima ne dopusta ni zabranjuje.

Lucija, prva
2 dana prije

“ŠEFICA SLUŽBE ZA CARITAS i HUMANITARNU POMOĆ UGROŽENIM UKRAJINCIMA je nedavno u Splitu KUPILA ČAK 4 HOTELA. Ponavljam 4 hotela u Splitu što je lako provjerljivo na netu!!! Toliko o vašoj tuzi za jadnim narodom!

Olena “…kupuje ogrlice od po milje eura (postoje slike i videa koji se naravno ne prikazuju u europskim medijima), mater joj kupuje vile po grčkoj i Dubaiju ima materijala ali šta ces.
Dok god je narod glup i u strahu lako je sa njima manipulirat, političari dižu tenzije na obe strane i uz to dizu svoj standard, a nas ko je.be bitno je da se mi svi svađamo i seremo jedni kontra drugih dok se oni bogate”

Lucija, prva
2 dana prije

“…ne možeš narediti ukrajinskim oligarsima da ulažu u svoju zemlju koja je pred raspadom, pritom.

isti ti oligarsi su došli do milijardi pljačkom iste te Ukrajine i ukrajinskog naroda, ali zato možeš hvatati po ulici siromašne Ukrajince i nasilno ih deportovati na liniju fronta da izgube glavu, pritom ti obični Ukrajinci nisu nikad nikakve koristi imali od ukrajinske države, osim što ih je ta ista država pljačkala, zajedno sa oligarsima koji imaju pravo da ulažu novac gdje oni požele.
To je ta demokratija i pravda.”

Svi ćete vidjeti Rinata na svakom računu za struju.

Josip
2 dana prije

Nece jos dugo jer blizi se kraj ovom dreku..

Zvone
2 dana prije

To znači direktan sukob između rusa i amera. A rusi nek i dalje čekaju.

abc
1 dan prije

Američki izvođači su u Ukrajini več barem 15 godina. Odsad američka propaganda to neče više kriti.

abc
1 dan prije

I na balkanu su američke pare dolazile u ruke četnika, balista, ustaša, belogardista, iridentista i ostale bagre, sa namjerom da se uništi Jugoslavija i nametne tisučljetna mržnja među narodima. USA živi od toga, da trga države i od njih pravi svoje banana kolonije.

nepoželjni
1 dan prije

Ukrajina se može usporediti sa ženom kur vom koja se rastala od muža, pa sad bivši muž mora trpjeti njene perverzne ljubavnike…

Gad
1 dan prije

Samo pripazite da ne poginete tamo, slučajno. Sve ostalo OK.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI