Biden je ‘ujedinio demokrate i republikance’ nastupom na debati

Trump i Biden, Americki izbori
16 komentara

Američki predsjednik Joe Biden ujedinio je demokrate i republikance u zajedničkom priznanju svog kognitivnog pada, nakon prošlonedjeljne debate s Donaldom Trumpom, tvrdi biznismen Elon Musk.

Milijarder, koji je glasni kritičar nekih politika Bidenove administracije, kao što je sigurnost granica, podržao je ocjenu koju je u nedjelju dao vloger Farzad Mesbahi na X (bivši Twitter).

Jutjuber i samoproglašeni trol, rođen u Španiji, rekao je: “Amerika koja vidi Bajdenov kognitivni pad u debati se oseća kao jedna od stvari koje je ova zemlja najviše ujedinila u dugo, dugo vremena.”

“Istina, prvi put sam vidio da se republikanci i demokrate slažu oko nečega nakon dugo vremena”, odgovorio je Musk dodajući emotikon lica sa suzama radosnicama.

Poduzetnik se također izjasnio neposredno nakon debate nakon što je bivši kandidat GOP-a za 2024. Vivek Ramaswamy rekao da ga je Bidenova prezentacija natjerala da se zapita ko vodi američku vladu. Musk je odgovorio: “Možda niko.”

Prvo sučeljavanje Trampa i Bajdena u ovom izbornom ciklusu održano je prošlog četvrtka u Atlanti, Džordžija. Politički posmatrači se široko slažu da sadašnji predsednik nije uspeo da se suprotstavi percepciji da nema ni energije ni mentalne oštrine da vodi zemlju još četiri godine. Neki demokrati, bilo javno ili u privatnoj komunikaciji s novinarima, rekli su da bi Biden trebao prekinuti svoju kampanju nakon njegovog sumornog nastupa.

Nasuprot tome, bivši predsjednik Barack Obama i dalje je podržavao Bidenovu kandidaturu uprkos neuspjehu, objavivši u petak: „loše debatne večeri se dešavaju“ i da se „sinoć nije promijenilo“, ulozi na izborima u novembru. Bivši predsjednik Bill Clinton ponovio je to mišljenje, rekavši da će prepustiti “ocenu debate stručnjacima”.

Porodica američkog predsjednika, koja je navodno među rijetkima koji bi ga mogli uvjeriti da odustane, pozvala ga je da ostane u utrci tokom sastanka u nedjelju, tvrde izvori CNN-a.

Bidenelon muskTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vanjski suradnik
2 dana prije

Meni je fascinantno kako se sad ljevičarski mediji, akademici, “analitičari” i aktivisti, simpatizeri “demokratske” stranke i toliki drugi “ugledni stručnjaci” s “prave strane povijesti” odjednom čude kao pura dreku Bidenovoj senilnosti i nesposobnosti da uopće suvislo govori i razmišlja. Za njih je to sada potpuna novost i šok. Grom iz vedra neba. Pa već više od dvije godine internet je preplavljen snimkama Bidenovih brojnih gafova, posrtanja, padanja, nesuvislog blebetanja u javnosti i “smrzavanja” kad postaje očigledno da uopće nije svjestan gdje se uopće nalazi i što tu radi. Čovjek je hodajući leš. Gdje su svi ti ljudi do sada živjeli da toga nisu bili svjesni? Ispod kojeg kamena, kad do sada nisu znali i vidjeli u kakvom je stanju njihova odrtavjela dementna “uzdanica”? Nego su sad odjednom “iznenadjeni i uvredjeni”. Preneraženi su stvarnošću i uhvatila ih je panika. Zar je moguće da su toliko slijepi kraj zdravih očiju? Zar je… Čitaj više »

Obelix 13
1 dan prije

Kad ukinu gotovinu i uvedu digitalni novac, digitalne isprave. . . “pametne” kuce…nece uopste biti vazno tko je predsjednik.
I sada digitalizacija i smart stidljivo su u nasim zivotima…i sada nije vazno tko je predsjednik…ali kad zaba bude skuvana – bit ce svima jasno kako im plan korak po korak napreduje.

tihobl
1 dan prije

Захарова: Бајден је у оваквом бесвесном стању био и кад је изабран за преседника САД

Max
1 dan prije

Svima je pokazao u kakvom je stanju.

SOX
1 dan prije

Cemu sluze ovdje komentari,kad cekaju validaciju godinu dana?????
Kad ce objava za Obelix-sa 13 nakon Americ,izbora !!!!??

SOX
1 dan prije

U nevjerici sam,kritika djelovala!!!!!

Jomla
1 dan prije

Jbg, jbg, jbg, jbg…
😛

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI