Biden je zahtijevao Covid cenzuru – Zuckerberg

Mike Zuckerberg
15 komentara

Izvršni direktor Mete tvrdi da je Bijela kuća vršila pritisak na kompaniju da ukloni određene sadržaje povezane s pandemijom s društvenih medija

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena natjerala je Metu da “cenzurira” neke objave na društvenim mrežama vezane uz pandemiju Covid-19, ustvrdio je izvršni direktor tvrtke Mark Zuckerberg.

U pismu republikanskom zastupniku Jimu Jordanu u ponedjeljak, koje je podijelio GOP caucus Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma, Zuckerberg je priznao da su “2021. godine visoki dužnosnici iz Bidenove administracije, uključujući Bijelu kuću, mjesecima opetovano vršili pritisak na naše timove da cenzuriraju određene COVID-19 sadržaj.”

Istaknuo je da su se ti napori odnosili, između ostalog, na humor i satiru, dodajući da su dužnosnici Bijele kuće “izrazili puno frustracije našim timovima kada se nismo slagali”. Zuckerberg je, međutim, naglasio da tvrtka ima posljednju riječ o bilo kakvoj umjerenosti.

“U konačnici, naša je odluka bila hoćemo li ukloniti sadržaj ili ne, i sami smo donijeli svoje odluke, uključujući promjene povezane s COVID-19 koje smo unijeli u našu provedbu nakon ovog pritiska”, rekao je izvršni direktor.

U međuvremenu, Zuckerberg je rekao kako vjeruje da je “pritisak vlade bio pogrešan i žao mi je što nismo bili otvoreniji u vezi s tim”, dodajući da s retrospektivom tvrtka ne bi napravila “neke izbore”, ne navodeći dodatne pojedinosti.

U svjetlu ovog otkrića, izvršni direktor Mete rekao je kako misli da “ne bismo trebali kompromitirati svoje standarde sadržaja zbog pritiska bilo koje administracije u bilo kojem smjeru”, uvjeravajući da smo “spremni uzvratiti ako se ovako nešto ponovi.”

Zuckerberg je također izjavio da namjerava ostati politički “neutralan” uoči izbora u studenom, rekavši da ovaj put neće davati doprinose koji bi mogli koristiti bilo kojoj stranci.

Jordan, koji predsjeda Odborom za pravosuđe, već nekoliko mjeseci vodi istragu o moderiranju sadržaja društvenih medija od strane vlade kako bi ušutkala konzervativce, kao i slobodu govora općenito.

Frakcija GOP-a u odboru hvalila je pismo kao “veliku pobjedu za slobodu govora”, sugerirajući da će integritet izbora imati koristi od toga što “nema više Zuck-bucks” u obliku priloga.

Na vrhuncu pandemije mnoge platforme društvenih medija usvojile su stroga pravila moderiranja kako bi izbrisale ono što su smatrale dezinformacijama i teorijama zavjere u vezi s koronavirusom. Međutim, te su politike kritizirane zbog utjecaja na znanstveni diskurs, uključujući raspravu o nuspojavama cjepiva i općoj sigurnosti.

BidenBijela kućaCovidmark zuckerbergMeta
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Protiv Sistema
19 dana prije

Naknadna pamet. facebook i ostalo smeće od meta ionako ne koristim

Max
19 dana prije

To odavno znamo.

Josip
19 dana prije

Ovog debilnog Zuckerberga treba zatuci ko psa. Pogledajte mu facu, jel to normalno stvorenje?

gmnt-ao
19 dana prije

I to van zakona….bas ono po zapadnjacki, demokratski.

hiber
19 dana prije

Zao mu je. 🤣🤣🤣Biden se ionako ničega ne sjeća, a Zuckerberg bi trebao dobiti jedno 20 godina robije zbog kršenja 1.amandmana. Drugi put neka traži napismeno.

Biti-ili-ne-biti
19 dana prije

Američki i kanadski znanstvenici su podnijeli patent za mpox u Kini. Patent pokazuje da je “mRNA majmunskih boginja” kodirana kao latentni virus u mRNA SARS-CoV-2 koji se nalazi u Pfizerovim i Moderninim injekcijama mRNA covid-19. Drugim riječima, više vrsta mpoxa korišteno je kao sredstvo za isporuku cjepiva za SARS-CoV-2.

Hahahaha
19 dana prije

“Usridu mladiću! Ma da bi rič reka!”👍👍👍

Гавран
19 dana prije

Француски медији: Макрон позвао Дурова на вечеру, ухапшен на превару?

DEDA
18 dana prije

Gdo bu odgovaral za ovoliku nepismenost i prevaru?

ime
18 dana prije

“bili smo samo kuhari”

mir mir mir niko nije kriv

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI