Biden ‘mentalno nesposoban’ za nuklearne kodove

Joe Biden
16 komentara

Zastupnici GOP-a pozivaju američkog čelnika da podnese ostavku nakon što je odustao od predsjedničke utrke

Američki predsjednik Joe Biden suočava se sa sve većim pritiskom da odmah podnese ostavku, nakon što je najavio da se neće ponovno kandidirati u studenom. Biden je izjavio da planira odslužiti ostatak svog mandata, koji službeno završava u siječnju.

Samo nekoliko trenutaka nakon što je Biden objavio svoju odluku u nedjelju, zastupnik Richard Hudson, predsjednik Nacionalnog republikanskog odbora Kongresa, optužio je demokrate da lažu američkom narodu. Tvrdio je da ako Biden nema mentalnu sposobnost da se kandidira za ponovni izbor, ne može nastaviti služiti ostatak svog mandata.

“Ovo je skandal povijesnih razmjera. Predsjednik Biden je nesposoban, demokrati su znali i lagali su američkom narodu kako bi to prikrili. Ako je Biden mentalno nesposoban za kampanju, on je mentalno nesposoban imati nuklearne kodove”, napisao je Hudson u objavi na X (bivši Twitter).

Predsjednik Zastupničkog doma SAD-a Mike Johnson ponovio je to mišljenje, nazvavši ovaj razvoj događaja “prekretnicom bez presedana u američkoj povijesti” i pozvao Bidena da odmah podnese ostavku.

“Ako Joe Biden nije sposoban kandidirati se za predsjednika, nije sposoban obnašati dužnost predsjednika. Mora odmah dati ostavku na dužnost. 5. studenoga ne može doći dovoljno brzo”, rekao je Johnson u izjavi, dodajući da izgledi demokrata “nisu bolji” s Kamalom Harris.

Mnoštvo republikanskih zastupnika pridružilo se zboru pozivajući na Bidenovu ostavku. Senator Floride Rick Scott, predstavnik Louisiane Steve Scalise i predsjedavajuća republikanske konferencije Zastupničkog doma Elise Stefanik iz New Yorka su među desecima koji su zahtijevali da se Biden odrekne predsjedničkog položaja.

Ranije tog dana, prije nego što je američki čelnik najavio svoj potez, Trumpov kandidat za potpredsjednika, senator iz Ohija J. D. Vance, upitao je kako Biden može “opravdati ostanak kao predsjednik” ako odustane od utrke.

“Ne kandidirati se za ponovni izbor bilo bi jasno priznanje da je predsjednik Trump cijelo vrijeme bio u pravu kad je rekao da Biden nije dovoljno mentalno sposoban da služi kao vrhovni zapovjednik. Nema sredine”, napisao je Vance.

američki izboriBidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 mjesec prije

Trebalo bi ispaliti nešto da provjerimo tu tvrdnju..

tihobl
1 mjesec prije

Ma vratice Bajden koferce cim se sjeti gdje ga je zaturio.

tatamata
1 mjesec prije

a za sta je sposoban ??

Max
1 mjesec prije

Pa jasno.

kakoto
1 mjesec prije

Na inauguraciji sam govorio da nesto nije normalno. Onaj vatromet i pjesma od katy perry ?????

Medutim ljudi se rugaju umjesto da se zapitaju zasto svjetski vodje koji imaju stav i bave se istinskim problemima uzivaju toliko losu reputaciju.

Vrijeda mi razum sve ovo.

tuf
1 mjesec prije

Na svu sreću pa sustav lansiranja nuklearnog arsenala nije direktno vezan na njegovu aktovku.
Biden ima autoritet izdati naredbu za lansiranje, ali podređeni (obično vrh vojnih savjetnika predsjednika znan kao Joint chiefs of staff) mogu prekršiti zakletvu i odbiti izvršiti zapovijed.
Inače bi situacija malo previše ovisila o jednoj karici kao u filmu Dr. Strangelove.

Lucija, prva
1 mjesec prije

A kad je bio sposoban, zadnji put?

nessy
1 mjesec prije

‘Biden ‘mentalno nesposoban’ za nuklearne kodove’.
Ma daj? Tip je nesposoban za voznju auta ‘b’ kategorije. Jos gore, da ga posaljes kuci autobusom, zavrsio bi u Meksiku, i ljutio bi se da vozac nema pojma.

čudila se aman ja
1 mjesec prije

…majstori groteske -majstori popravljači svijeta-majstori arhitekti novog svijeta- ili samo – majstori rugaju se cijelom svijetu ,intezivno i neskriveno od 2019., iskreno ću reći- imaju se kome i rugati.

Miro
1 mjesec prije

Vitalnost SAD Bajden = leopold Mandić.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI