Biden naređuje osiguranje za Kennedyja

Robert F. Kennedy, Jr
21 komentar

RFK Jr. konačno je dobio zaštitu Tajne službe nakon pokušaja atentata na Donalda Trumpa

Neovisni američki predsjednički kandidat Robert F. Kennedy Jr. dobit će zaštitu Tajne službe nakon pokušaja atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, objavio je u ponedjeljak ministar za domovinsku sigurnost Alejandro Mayorkas.

RFK Jr., čiji je otac ubijen tijekom kampanje, dugo je tražio zaštitu zbog brojnih sigurnosnih incidenata.

Mayorkas je rekao da je “u svjetlu događaja ovog vikenda, predsjednik [Joe Biden] me uputio da radim s Tajnom službom kako bih pružio zaštitu Robertu Kennedyju Jr.”

“Hvala vam, predsjedniče Bidene, što ste mi pružili zaštitu Tajne službe”, rekao je Kennedy u izjavi, također izražavajući zahvalnost zaštitarskoj tvrtki Gavin de Becker & Associates što me je “čuvala sigurnom tijekom proteklih 15 mjeseci moje predsjedničke kampanje”.

Ova objava dolazi nedugo nakon što je Trump zatražio da Kennedy dobije zaštitu. “U svjetlu onoga što se danas događa u svijetu, vjerujem da je imperativ da Robert F. Kennedy Jr. dobije zaštitu Tajne službe – odmah”, napisao je bivši predsjednik na Truth Social. “S obzirom na povijest obitelji Kennedy, ovo je očito ispravna stvar!”

Kennedy se ranije u ponedjeljak sastao s Trumpom kako bi razgovarali o “nacionalnom jedinstvu” i rekao da se nada da će se sastati i s “demokratskim čelnicima o tome”, odbacivši glasine da planira odustati od utrke.

Trump je preživio pokušaj atentata tijekom predizbornog skupa u Pennsylvaniji u subotu kada je napadač ispalio najmanje pet metaka iz poluautomatske puške AR-15 u njegovom smjeru, pri čemu mu je jedan metak okrznuo desno uho. Trumpov pristaša je ubijen, a još dvoje je teško ranjeno u napadu. Napadača su na licu mjesta ubili pripadnici tajne službe.

Robert F. Kennedy Jr., čiji su ujak, bivši predsjednik SAD-a John F. Kennedy, i otac, njujorški senator i predsjednički kandidat, ubijeni prije više od pola stoljeća, podnio je zahtjev za zaštitu Tajne službe prošle godine. Unatoč nekoliko naknadnih radnji, Bijela kuća je odbila njegove zahtjeve.

Kennedy, koji je isprva izazivao Bidena za demokratsku nominaciju prije nego što je pokrenuo samostalnu kandidaturu prošle godine, pretrpio je više sigurnosnih incidenata tijekom svoje kampanje. Prošlog rujna, naoružani muškarac koji se predstavljao kao savezni časnik uhićen je na događaju svoje kampanje, dok je u listopadu muškarac uhićen zbog neovlaštenog upada u njegovu kuću u Los Angelesu.

BidenRobert F. Kennedy Jr.zaštita
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

E sad će I njega 🙄

Ico
1 mjesec prije

JFK je ubila privatna tajna služba “duboke države” USA!

Max
1 mjesec prije

Nadam se da će ga čuvati bolje od strica i oca.

R M
1 mjesec prije

Treba ga zaštiti, svakako. Ali ako je neko namerio da te ubije, teško će šta pomoći, primeri iz istorije to dokazuju, dovoljno da pogledamo njegovog pretka seniora JFK. Ja da sam amerikenjac(srećom nisam) možda bih najpre glasao JFK jr nego za Trumpa, ovog Alcheimera neću ni komentarisati

hiber
1 mjesec prije

Dobro se sjetio.😀 Kennedy nosi 15% glasova-10% demokratskih i 5% republikanskih, uglavnom necjepljenih, sto znači da će birači živjeti duže i zato je veći problem za Bidena nego za Trumpa. Trump je sada mijenjao uho za Vancea, tako da interaktivni cirkus ide dalje. Sada su se tik-tokeri sa skolskih izazova i masakra, prebacili na predsjedničke kandidate, Biden nosi najmanje jer se ne zna da li je ziv ili mrtav?

nekoime
1 mjesec prije

Jeste li sigurni da je mislio na tog Kennedya?

Najpraviji Zmaj
1 mjesec prije

Ako ga Trumpi bude štitio i pazio – gotov je.

Josip
1 mjesec prije

Pitanje je jel tajna sluzba zastita ili organizaror svih atentata?

Steve
1 mjesec prije

Kako samo dobro znaju ko je kandidat da nejebe…

Steve
1 mjesec prije

Kamalino obezbeđenje preusmerite na Sandersa i Kenedija, nju ionako neće niko taknuti…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI