Biden: ‘Nigdje ne idem’

Biden
15 komentara

Američki predsjednik Joe Biden obećao je da će nastaviti svoju kampanju za reizbor, rekavši za MSNBC da “ne ide nigdje” i da je, uprkos široko rasprostranjenim zabrinutostima za njegovo mentalno zdravlje, on “najbolji kandidat da pobijedi Donalda Trumpa.”

Govoreći u ponedjeljak domaćinima Joe Scarboroughu i Miki Brzezinskom, Biden je ponovio da je “čvrsto odlučan” osvojiti drugi mandat u uredu i pozvao je “sve ove momke koji misle da ne bih trebao kandidirati” da ga izazovu na sljedećem mjesecu Demokratske nacionalne konvencije.

Suočen s Brzezinskom s popisom liberalnih novinskih organizacija i analitičara koji su pozvali da se povuče iz utrke, Biden je tvrdio da su svi dio “elite” zavjere da ga prisile na povlačenje iz utrke.

“Ne zanima me šta ta velika imena misle”, rekao je Biden. “Američka javnost se neće udaljiti od mene kao prosječnog birača,” izjavio je, njegov glas podigao se do vikanja. “Sjetite se svih tih razgovora o tome kako nemam podršku crnaca, hajde, dajte mi pauzu! Dođite sa mnom. Gledajte! Gledajte!”

“Više sam nego pretpostavljeni, bit ću demokratski kandidat,” tvrdio je.

Dok je Demokratska stranka stajala ujedinjena iza Bidena tokom ovogodišnje uglavnom simbolične primarne sezone, predsjednička politička budućnost postala je neizvjesna nakon katastrofalnog performansa u debati protiv njegovog republikanskog rivala, bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, prošlog mjeseca. Biden je izgledao vidno zbunjen tokom rasprave koju je ugostio CNN, zamuckivao je i mučio se dovršiti svoje rečenice.

Demokratski donatori i liberalni analitičari pozvali su Bidena da obustavi svoju kampanju, a neki mediji koji su mu ranije bili naklonjeni zahtijevaju da podnese ostavku kao predsjednik. U međuvremenu, visoki zakonodavci stranke navodno se pripremaju potpisati pisma zahtijevajući da ga zamijeni lucidniji kandidat.

Bidenovi komentari za MSNBC odražavaju one koje je iznio u pismu demokratima u Kongresu u ponedjeljak. Na TV-u i u pismu, Biden je insistirao da se “ne bi ponovo kandidirao ako apsolutno ne vjerujem da sam najbolja osoba da pobijedi Donalda Trumpa 2024.”

Međutim, Biden je ponekad brbljao tokom svog telefonskog intervjua sa Scarboroughom i Brzezinskom, a u jednom trenutku se moglo čuti kako premeće papire. Na pitanje je li “testiran na bilo koje bolesti povezane s dobi,” uključujući “pre-Parkinsonovu bolest,” Biden je ponovio svoju raniju tvrdnju da je “prehlađen” ili “možda ima infekciju ili nešto slično” na noć debate.

Anketa provedena od strane CBS News/YouGov nakon debate otkrila je da 72% registriranih birača ne vjeruje da Biden ima “mentalno i kognitivno zdravlje potrebno da služi kao predsjednik.” Naknadna anketa Reuters/Ipsos otkrila je da jedan od tri demokrata vjeruje da 81-godišnjak ne bi trebao tražiti reizbor.

BidenIzboriSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vox
1 mjesec prije

Aime, a di će ić…..napuderisali ga, namirisali ga…lip ka divojka…..STUCCO E PITTURA FA BELLA FIGURA !!!!!

tihobl
1 mjesec prije

Bajden: odustacu od kandidature samo ako gospod bog sidje i polomi mi ruke.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Kao, Demokrati nisu znali sve ove godine Bidenovog predsjednikovanja da ovaj nema velikih problema sa demencijom, kognitivnim sposobnostima, koordinacijama pokreta i izražavanjem, i da je to bolest koja može sa protekom godina ići samo na gore.

Ipak je Biden čovjek u godinama – mogao bi prije izbora dobiti iznenadni moždani ili srčani udar ili brzorazvijajući tumor, a isto vrijedi i za Trumpa.

ime
1 mjesec prije

koji biden? Jill ili Joe?

tuf
1 mjesec prije

U američku izbornu kampanju ne ideš bez novca. Ako su donatori povukli svoju podršku Bidenu onda on zaista više nema šanse i morati će odstupiti jer ovi jednostavno budu gurali svojeg kandidata. Pa ne dijele milijune dolara tek tako, bezveze. Svi koji su ikad imali poslovne odnose s američkim tvrtkama znaju jako dobro koliki prioritet im je povrat investicije. Ne dijeli se tamo novac kao u EU kroz subvencije, donacije, bez jasnog krajnjeg rezultata.

tihobl
1 mjesec prije

Sto ne abdicira u korist Hantera?
Nema smisla da Hanter ceka koliko je vekao Carls.

IL Partigiano
1 mjesec prije

Pa eto ima razloga i ja da ponekad pljescem Biden-u

Sarajevo
1 mjesec prije

Jednog dana ce povijesnicari pisati, nakon zalaska zapada i uspona drugih nacija, pa Biden je bio previse star, nije mogao pravilno donositi odluke…da je bio neki mladji do rata ne bi nikad doslo u Ukrajini pa s tim ne bi ni porasla uloga mnogim nacijama koje su bile pri dnu piramide…itd.

Ivek
1 mjesec prije

Sad je valjda svima jasno da ovi političari (senilni) ne vode državu, ako im poslije korone nije bilo jasno..

Max
1 mjesec prije

Jaka utjeha.

tatamata
1 mjesec prije

a sto bi isao ,,,pa u cvijetu je mladosti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI