Biden odbija dodatnu debatu s Trumpom

Biden-Trump
13 komentara

Američki predsjednik Joe Biden odbio je ponudu Donalda Trumpa da se  “iskupi” nakon njegovog katastrofalnog nastupa u njihovoj prvoj televizijskoj debati prošlog mjeseca održavši još jedno, neplanirano, sučeljavanje.

Biden se suočava sa sve većim pozivima da se povuče iz predsjedničke utrke nakon što je izgledao slabašan i zbunjen tokom debate protiv Trumpa 27. juna. Prema New York Timesu, demokratski donatori su uskratili oko 90 miliona dolara donacija kako bi uvjerili stranku da zamijeni 81-godišnjeg predsjednika na listi. Bajden je, međutim, insistirao da ostaje u trci.

Govoreći na skupu u Majamiju prošle sedmice, prije pokušaja atentata na njega, Trump je ponudio Bidenu novu priliku za debatu.

“Hajde da napravimo još jednu debatu ove sedmice kako bi pospani Joe Biden mogao dokazati svima širom svijeta da ima ono što je potrebno da bude predsjednik”, rekao je, dodajući da neplanirano sučeljavanje ne bi trebalo da ima moderatore i da bude “čovječe -čovjeku.” Upitan o prijedlogu tokom intervjua s NBC-jevim Lesterom Holtom u utorak, Biden je rekao da će raspravljati o Trumpu samo u prethodno dogovoreno vrijeme.

“Raspravljat ću o njemu kada se dogovorimo. I pristao sam da raspravljam o njemu u septembru”, rekao je Biden. Drugo sučeljavanje između njih dvojice trebalo bi da se održi 10. septembra, a domaćin će biti ABC News.

Biden je uzvratio kada je Holt sugerirao da bi brza debata u narednim sedmicama bila prilika za njega da se “vrati na konja”.

„Ja sam na konju. Gdje si bio? Uradio sam 22 velika događaja, upoznao hiljade ljudi, ogromne gomile. Mnogo toga se dešavalo. Ja sam na konju”, rekao je, insistirajući da mu ne trebaju bilješke niti teleprompter.„Mogu izaći i odgovoriti na sva pitanja“, rekao je.

Više američkih vijesti objavilo je posljednjih sedmica da su demokratski donatori i zvaničnici planirali zavjeru da primoraju Bidena da izađe iz utrke. Axios je prošle sedmice izvijestio da “mreža protiv Bajdena” koja uključuje veterane Obamine i Clintonove administracije nastoji svrgnuti Bidena i postaviti kandidata za kojeg vjeruju da ima veće šanse da pobijedi na izborima u novembru.

Biden je u utorak rekao Holtu da neće ponoviti svoj loš učinak na sljedećoj debati. „Ne planiram još jedan nastup na tom nivou“, rekao je.

američki izboriBidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vox
1 mjesec prije

Ne triba tu više nikakva debata. Prezident Trump je sada posli ovega neuspišnega atentata deboto ka MIŠO KOVAČ……ne govori ništa, diže ruke u ariju a publika pada u trans……..

NALET
1 mjesec prije

Hrvatska će iznos od dva posto BDP-a za obranu dostići do 2027., a za pomoć Ukrajini će iduće godine izdvojiti simboličnih
66,6 milijuna eura, rekao je  ministar obrane Ivan Anušić.

Steve
1 mjesec prije

Ako postave za uslov oba cela uha onda ništa od debate…

NALET
1 mjesec prije

Nova runda – ptičja gripa: Pa onda kad bi pocijepao 70 – 80 % čovječanstva, onda bi ih, nakon jedne kraće pauze, počeo strašiti s novom rundom izmišljene pandemije. Ovog puta bi se radilo o puno smrtonosnijem virusu i puno opakijoj pandemiji. Čak bi organizirao školovanje za zdravstvene radnike pod naslovom “Rodeo, rodeo! Veliki rodeo! – U susret summitu o ptičjoj gripi…”. A ta “opaka” bolest, ta ptičja gripa u obliku pandemije, naravno, nikad ne bi stigla. Umjesto toga stigla bi elektronska wi-fi “poruka”, stigao bi “kill-switch” iz one moje 5G mreže – da se oni nanopaketići u tijelima “cijepljenih” rastvore, otope i ispuste onaj svoj smrtonosni teret (tzv. payload). Naravno, ne svi najednom. Polako, tokom godine-dvije – koliko traje “nova, još strašnija pandemija”. I dok bi raja umirala na isti način kao i oni nesretnici s nuspojavama, njih 70 – 80 % svjetske populacije “cijepljenih” – pričao bi im pričice (doslovno)… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

” What Trump 🤔 ” J.B. 😁

Marshall
1 mjesec prije

Ne zna on ko mu pelene mijenja.

Max
1 mjesec prije

Zato jer nema što reći.

opetlazes
1 mjesec prije

Lutka A protiv Lutke B. Koga vi birate?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI