Biden reaguje na napad na Trampa

Biden-Trump
7 komentara

Američki predsjednik Joe Biden osudio je pucnjavu na njegovog rivala za reizbor Donalda Trumpa koja se dogodila na predizbornom skupu u Pensilvaniji u subotu. Nekoliko hitaca ispaljeno je kada je bivši predsjednik i republikanski favorit držao govor u gradu Butleru. Tramp je ranjen u desno uvo, ali nije zadobio druge povrede.

„Zahvalan sam što čujem da je bezbedan i da mu je dobro. Molim se za njega i njegovu porodicu i za sve one koji su bili na skupu, dok čekamo dalje informacije”, rekao je Bajden novinarima nekoliko sati nakon incidenta. „U Americi nema mesta za ovu vrstu nasilja“, rekao je on.

“Ne možemo dozvoliti da se to dogodi”, rekao je Bajden. Predsjednik je dodao da se nada da će uskoro razgovarati s Trumpom.

Nakon ispaljenih hitaca, Trump se prvo sagnuo na zemlju, a potom su ga agenti Tajne službe ispratili sa bine. Odveden je u bolnicu, a kasnije je na društvenim mrežama napisao da mi je metak “probio gornji dio desnog uha”.Prema Tajnoj službi, njeni agenti su “neutralisali” osumnjičenog za ubojicu. Dodaje se da je jedan gledalac poginuo, a dvoje teško povrijeđeno.

BidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Џо Бајден осудио покушај атентата на Кенедија.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“”We are done talking about debate, it’s time to put Trump into a bullseye””

Postoji na X-u izjava.

Zvone
1 mjesec prije

Uvjeren sam da su demokrate znali za atentat na trumpa.

Max
1 mjesec prije

Licemjerje.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Komentari Trumpists na njihovim grupama :- ” Who gives a *uck what an as*ole farts anyway ” ? 🤣

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI