Biden želi biti na dužnosti do 2029.

Joe Biden
26 komentara

Neke demokrate žele da aktualni predsjednik SAD-a odstupi u korist nekog mlađeg

Američki predsjednik Joe Biden odlučan je ostati na dužnosti cijeli drugi mandat ako bude ponovno izabran, izjavila je tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

Biden je toliko loše prošao u TV debati s republikanskim protukandidatom Donaldom Trumpom prije dva tjedna da su ga deseci medijskih kuća, istaknuti demokrati i glavni stranački donatori pozvali da se povuče. 81-godišnjak je odbio, inzistirajući na tome da može pobijediti Trumpa u studenom.

“Obvezuje li se predsjednik Biden služiti puni drugi mandat ako bude ponovno izabran?” upitana je Jean-Pierre tijekom brifinga u Bijeloj kući u utorak.

“Da”, odgovorila je.

Sam Biden rekao je voditeljima MSNBC-a Joeu Scarboroughu i Miki Brzezinski u ponedjeljak da je “čvrsto predan” osvajanju drugog mandata i da “nikamo ne ide”.

U međuvremenu, glavni donatori demokrata raspravljali su o “elegantnim” načinima da Biden odustane od utrke, prema New York Timesu, dok ga je dobitnik Nobelove nagrade i kolumnist New York Timesa Paul Krugman pozvao da ustupi mjesto potpredsjednici Kamali Harris.

Politico je u utorak objavio anketu prema kojoj bi Biden izgubio izbore od Trumpa, ali bi mogla pobijediti Hillary Clinton. Anketar je čak rekao da bi karta Clinton-Harris bila najjača protiv Trumpa, nadmašivši republikanca za tri postotna boda. Clinton je okrivila sve, od FBI-a do Rusije za svoj poraz od Trumpa 2016.

U međuvremenu, istraživački novinar Alex Berenson otkrio je da je neurolog specijaliziran za Parkinsonovu bolest posjetio Bijelu kuću najmanje osam puta od siječnja, ukazujući na zapise posjetitelja kao dokaz.

Odmjeravajući kontroverzu, Trump je nagađao da će Biden izdržati pritisak svoje stranke da odustane.

“Čini mi se da bi mogao ostati unutra”, rekao je Trump u telefonskom intervjuu s voditeljem Fox Newsa Seanom Hannityjem u ponedjeljak navečer. “On ima ego i ne želi odustati. Ovo nije nužno pozitivna stvar za našu zemlju, ali mislim da bi on mogao ostati.”

Biden se odbio kandidirati 2016., nakon što je dva mandata služio kao potpredsjednik Baracka Obame. Demokrati su ga 2020. odlučili kao najboljeg izbora za izazov Trumpu. Zauzvrat, Biden je pristao postaviti Harrisa za svog protukandidata i navodno je rekao ljudima da se neće ponovno kandidirati 2024.

Četiri izvora rekla su za Politico u prosincu 2019. da je “gotovo nezamislivo” da bi se Biden ponovno kandidirao s 82 godine, dok je jedan istaknuti stranački strateg rekao da je “malo ludo” da se uopće kandidira.

američki izboriBidenDonald TrumpSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stela
1 mjesec prije

“Gotovo nezamislivo da bi se Biden ponovno kandidirao s 82 godine…

…gotovo nezamislivo je da ima onih koji ga u tome podržavaju.

Darko
1 mjesec prije

Pusti luđaka po vodu pa sjedni plaći 🙂

Max
1 mjesec prije

Ja želim pravdu u svijetu a nema je ni kod najrođrnijih.

abc
1 mjesec prije

Opet če falsikovati milione izbornih lističa i vagonima jih transportirati po cijeloj državi. Američki izbori su mafijaško-lopovska farsa.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Biće da se Rusija opet miješa u američke predsjedničke izbore, kaže kuma Zorka …
Je, eno Putin potpisa dekret, zabranjuje se Bidenovo povlačenje iz predsjedničke utrke.

P.S.
Da je odlično, samo ga ponekad bole zglobovi i žiga ga u križima…
Baba, šta bi bilo najbolje Amerikancima za Bidena!?
Poslat ga u Metereološki zavod za činit vremensku prognozu…

Ivana Podravec
1 mjesec prije

Biden je vrlo optimističan čovjek .

Dražen
1 mjesec prije

CRKNI PSETO JOŠ DO BOŽIĆA AKO BOG DA….INSALLAH…

Marko
1 mjesec prije

Doci ce drugi kao u Engleskoj.
Tamo su namjestili onog Starmera koji je povezan s engleskom CIA i ima titulu SIR
Oni je novi Tony Blair
Tony Blair je bio veci Torijevac od samih torijevaca tako i ovaj laburista a zastupa cioniste, krupni kapital, vojni komplex i vjecno ratovanje. Izbori su laz. Probudite se. Izbori daju pokrice za lutka koji ce doci na vlast.

Jeste li vidjeli kad je bio Trump predsjednik i kad je prijetio Kini onda se javio neki ministar obrane i rekao da nema sanse da Trump koristi nuklearno oruzje da ce on sprijeciti a sad za Bidena nitko to ne govori.

Ima tu svega i svacega, namjestanje, manipuliranje i odrzavanje predsjednika kao marionetu samo nema demokracije.

Na kraju dana narod cita njih pa ne ide na izbore.

U Americi 45% ne idu na izbore.

vrlodrag
1 mjesec prije

Kakav degenerik. Jednostavno iz ovakvog čovjeka ili ovog čovjeka može samo zlo doći. Čak ni kad je potpuno dementan i umno propao ne odustaje.To je jače od njega. Uistinu je moć najveća i najjača droga. Čitava vladajuća klasa SAD-a je jedan klub degenerika. Tu normalan i zdrav čovjek nemože ući.Jednostavno da bi živjeo među vukovima mora zavijati kao vuk. Ako kojim slučajem i dođe normalan čovjek tamo na vlast vrlo brzo će otići. Čitava ova skupina ili bolje reći nakupina izroda koji za sebe misle da su izabrani i da imaju neku misiju jeste jedan običan degenerativni klub homo manijaka u borbi za vlast. Jedan od osnovnih aksioma degenerologije jeste da u borbi za vlast može pobijediti samo osoba sa abnormalno razvijenom žeđi za moći. Iza toga sa psihološkog stajališta stoji potisnuti sadistički homo manijak aktivnog tipa. Pogledajmo onda život ovog bezprizornog nesretnika Bidena. Pedofil, vjerojatno i homoseksualac aktivnog tipa… Čitaj više »

FELIX
1 mjesec prije

DAJ BOZE SAMO DA NEBUDE ZAMENJEN ZENOM OBAME, KOJA BI SIGURNO POBEDILA NA IZBORIMA PROTIV TRAMPA. POBEDILA BI JER JE U PRVOM REDU ZENA A PORED TOGA I CRNKINJA, ZA KOJU BI GLASALI SVI CRNCI I PORED NJIH DOVOLJAN BROJ ZENA BELE RASE UZ VELIKI BROJ BELACA KOJI SE BORE PROTIV DISKRIMINACIJE. JOS MALA VEST U KANADI JE POLICAJKA DALA PRAVILNE ODGOVORE SVIM CRNIM KANDIDATIMA NA ISPITU ZA POLICAJCE, TAKO DA SU SVI USPESNO POLOZILI ISPITE. POZANIMAJTE SE DALI JE ZA TAJ JUMANITARNI CIN BILA POHVALJENA. TO NIJE SAMO JEDAN PRIMER BORBE PROTIV RASNE DISKRIMINACIJE.

FELIX
1 mjesec prije

TO JE SPAS ZA AMERIKU JER GA MOZE LAKO ZAMENITI ZENA OBAME, KOJA BI SIGURNO POBEDILA NA IZBORIMA

Herc
1 mjesec prije

Ma ko vjeruje u izbore,farsa za budale, mi ćemo 2-3 mandata pa ajte vi sad jedan ciklus,već viđeno
Njemačka,Britanija, ako je narod neodlučan učiniš sve da izgubiš kao CDU Njemačka ili konzervativci u VB. pustiš preko grane desetak miliona garavih u VB isti takav garavi premijer a Biden je pobjedio u američkoj pošti ali to je demokracija po mjeri zapadnih elita uz teror gejlija ,ali izbori u Rusiji,Bjelorusiji, i RS nijesu demokratski jer nije pobjedio njihov prozapadni kandidat Dodiku kreteni koji su postavljeni namjesnici kao Marfi i Šmit mogu puvat u shupak. Sankcije?,kakve sankcije, čime će te ucjenjivat svježe naštampanim evrima bez pokrića zato Dodo ode svako malo kod Putina po vreće para za funkcionisanje entiteta ,za Putina sića

anik
1 mjesec prije

Mumijo, nedaj se!!! Kaži svima ko može, može.

Josip
1 mjesec prije

Smrdljivi drek nije dovoljno zasmrdio cijelu Ameriku 🙂

Lucija, prva
1 mjesec prije

Ja želim otić u Kinu i tamo si na dva dana iznajmiti jednog glumca. 🤨

Duki
1 mjesec prije

Do ’29 ??
Pa do tada će i svoju ženu zvati Jovanka, peseke će dozivati sa mijau-mijau ,a vrlog sineka Tata @@
Kada mu je već sada Zeleni =PUTIN !
Ali neka ! Kokice i pred televizor @
Ja mislim da su u Moskvi bruh dobili od smijanja !!

Dražen
1 mjesec prije

Bajadera je samo kotačić u sistemu države u državi sasvim je nebitno tko sjedi u Washingtonu poteze svjetske politike vode igrači u sjeni…Ako je zlatna milijarda projekat znajte da će dati sve od sebe da to ostvare..Upitno je hoće li opstati i 100 miliona…U doba KOVIDA uvjerio sam se koliko su ljudi plitki i prozirni tako da je manipulacija masama stvar igre super bogatih…Mi smo za njih potrošna roba i jednostavno uz pomoć tehnike mogu nas riješiti..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI