Binance optužen za zapljenu sredstava ‘svih Palestinaca’ na zahtjev Izraela

Binance
6 komentara

Kripto mjenjačnica inzistira na tome da je samo zamrznula “ograničen broj” računa zbog “nezakonitih sredstava”

Vodeća mjenjačnica kriptovaluta Binance optužena je da je zaplijenila “sva sredstva od svih Palestinaca” na zahtjev Izraelskih obrambenih snaga (IDF). Burza je odbacila optužbe, inzistirajući na tome da je ciljala samo na “ograničen” broj računa preko “nezakonitih sredstava”.

Optužbu je prvi iznio Ray Youssef, izvršni direktor peer-to-peer kripto tržišta NoOnes i suosnivač kripto platforme Paxful, u ponedjeljak. Kripto poduzetnik obratio se Xu kako bi izravno optužio Binance za otimanje sredstava svih Palestinaca.

“Binance je zaplijenio sva sredstva od svih Palestinaca prema zahtjevu IDF-a. Odbijaju vratiti sredstva. Sve su žalbe odbijene,” ustvrdio je Youssef, citirajući nekoliko izvora i pismo izraelskih vlasti za koje se navodi da ga je proširio Binance.

Na pismo, koje je u studenom 2023. potpisao izraelski Nacionalni ured za borbu protiv financiranja terorizma, Paul Landes, platforma se navodno pozvala kao odgovor palestinskim korisnicima koji su se žalili na blokadu. Dokumenti citiraju izraelski zakon koji vojsci omogućuje izdavanje “privremene zapljene imovine proglašene terorističke organizacije”, uključujući kriptovalute.

Očekuje se da će ova mjera utjecati ne samo na Palestince, već i na građane drugih zemalja koje graniče s Izraelom, tvrdi Youssef.

“Svi Palestinci su pogođeni i sudeći po tome kako se stvari odvijaju, svi Libanonci i Sirijci će dobiti isti tretman. Ne tvoji ključevi, ne tvoji novčići,” tvrdio je Youssef.

Binance je odlučno odbacio optužbe, a njegov izvršni direktor Richard Teng odbacio je izvješća kao “FUD” – širenje “straha, neizvjesnosti i sumnje”.

“Samo ograničenom broju korisničkih računa, povezanih s nezakonitim sredstvima, blokirane su transakcije. Bilo je nekih netočnih izjava o ovome”, napisao je Teng na X-u u srijedu, ponavljajući usklađenost platforme s “međunarodno prihvaćenim zakonodavstvom protiv pranja novca”.

Šef Binancea, međutim, nije razjasnio broj pogođenih korisnika ili količinu sredstava “zamrznutih” na njihovim računima. Palestinci su samo manje prisutni na platformi. Udio prometa iz Palestine iznosio je tek nekih 0,05% ukupnog prometa tijekom prošle godine, izvijestio je internetski portal Cointelegraph pozivajući se na statističke podatke koje je prikupio analitički izvor SimilarWeb.

BinanceIZRAELKriptovaluteoptužbePalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BobRock
18 dana prije

Sram ih bilo

tihobl
18 dana prije

Sami ruse svoj poredak. Samo neka plijene na sve strane. Cekam da dodje situacija kad se ne zna ko pije, a ko placa pa da zaplijenim englezima banjalucku pivaru. Pa onda neka pokrecu arbitrazu u Londonu koju tad niko nece zarezivati ko ni Zeljka Komsica.

Gost
18 dana prije

Kripto valute iza kojih ne stoji ništa? Za mene ne postoji ništa osim zemlja, zlato i realno znanje.

Miran
18 dana prije

Kje ste sloviti hekerji, borci za svobodo navadnih ljudi?!?
Sesujte tem lopovskim kriptoborzam sistem, poberite jim ves denar…naj trpijo muke, kakršne so povzročili drugim!!!

Max
18 dana prije

Što je i odradio.

goran
17 dana prije

eh da oni ne mogu naći vrhunske hakere koji bi sami povratili sredstva e u to nemogu da vjerujem

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI