Bivši britanski premijer otkrio planirani ‘pohod’ na NATO saveznika

Boris Johnson zabrinut
9 komentara

Boris Johnson kaže da je natjerao dužnosnike obrane da osmisle plan za krađu cjepiva AstraZeneca iz nizozemske tvornice tijekom pandemije Covid-19

Bivši britanski premijer Boris Johnson rekao je da je okupio dužnosnike obrane kako bi isplanirali tajnu operaciju u Nizozemskoj za krađu cjepiva protiv Covid-19 usred spora između Velike Britanije i EU-a 2021. godine.

Tvornica je držala približno 5 milijuna doza cjepiva Oxford AstraZeneca koje su proizveli kooperanti u nizozemskoj tvornici Halix. EU ih je odbijala poslati u UK, pozivajući se na potrebe svojih građana.

Britanski obrambeni dužnosnici sastali su se u Downing Streetu kako bi predstavili potencijalni “izvediv” plan, ali su upozorili na moguće diplomatske posljedice, prema izvatku iz Johnsonovih memoara koje je u subotu objavio Daily Mail.

Jedan bi tim uzeo komercijalni let za Amsterdam, dok bi drugi krenuo noću preko Engleskog kanala u malim čamcima, ploveći nizozemskim kanalima prema tvornici. Sastali bi se kako bi “osigurali robu za taoce” i otišli teretnim kamionom prema lukama u kanalu. Johnson je primijetio da su ga dužnosnici obrane upozorili da bi to postići neotkriveno bilo gotovo nemoguće tijekom vrhunca karantena.

“Ako nas otkriju, morat ćemo objasniti zašto smo izvršili invaziju na dugogodišnjeg saveznika NATO-a”, citirao je jednog visokog obrambenog dužnosnika.

Johnson, koji je izabran 2019. uz obećanje da će prekinuti dugotrajni zastoj u vezi s Brexitom i napustiti EU, napisao je kako vjeruje da su dužnosnici EU-a “oteli” cjepiva.

“Došao sam do zaključka da se EU prema nama odnosi zlobno i zlobno”, rekao je, tvrdeći da Ujedinjeno Kraljevstvo cijepi svoje “stanovništvo puno brže nego oni, a europsko biračko tijelo to je odavno primijetilo”.

AstraZeneca je nakon toga na sudu priznala da njezino cjepivo protiv Covid-19 potencijalno može uzrokovati krvne ugruške i nizak broj krvnih pločica kod nekih pacijenata te ga je povukla iz optjecaja diljem svijeta.

AstraZenecaboris johnsoncjepivoeuNizozemskaUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
denis penis
11 sati prije

ma pogledajte samo tog klauna….čudo neviđeno!

Tupko Glupko
11 sati prije

Ova priča je dokaz koliko je narod naivan i koliko vjeruje svojim političarima i znanstvenoj branši. Jer da je Johnson uspio u tome, Briti bi još više trčali da prime spasonosno eksperimentalno genetski modificirano cjepivo koje se i službeno pokazalo opasnim po zdravlje, te je povučeno sa tržišta. Međutim, glavna priča je drukčija jer američki Pfizer i maerička Mderna su prodavali svoja Covid cjepiva po 20-ak eura, britansko-švedska AstraZeneca je bila 6 eura po dozi. I danas, recimo , možete naći članke na netu, npr. izvjesnog Zorana Vitasa iz Večernjeg lista naslova “Je li AstraZeneca meta teorija zavjere jer je najjeftinije cjepivo?”. Zanimljiv je i podnaslov ovog teksta: “Rizik od smrti zbog korone 580.000 puta veći od rizika cijepljenja AstraZenecom, koji iznosi 0,0000038 posto” U tekstu se spominje i Europska medicinska agencija (EMA) koja odobrava sve lijekove/cjepiva/pomagala na tržištu EU, a lokalne EU gubernije to samo preuzimaju bez dodatnog testiranja,… Čitaj više »

Tupko Glupko
9 sati prije

Danas parlamentarni izbori u Austriji, a na Logičnom niti riječi o tome.
FPÖ ima velike izglede po prvi puta u povijesti biti relativni pobjednik izbora.

Max
9 sati prije

Kakav je to bolesnik? Bi li se operacija zvala Market Garden.

nessy
2 sati prije

Ovako nesto glupo, besmisleno, a i neizvodivo, moze zamisliti samo ludi egomanijak opijen moci i totalno odvojen od stvarnosti. On je valjda jos u filmu kada je GB bila svjetska sila, koja moze bilo gdje na planeti doci, oteti, i reci ‘ovo je sad moje’. Ova kustrava spodoba ocito ne shvaca kako uopce funkcionira svijet, diplomacija i sto to uopce znaci NATO i saveznik. Ovo je kao da shvatis da ti prvi susjed, dobar prijatelj, za rucak ima meso, a tebi zena sprema tjesteninu, pa eto, uzmes palicu i pokupis ono sto ti se svidja. Samo ovo njegovo priznanje ga iskljucuje iz mogucnosti diplomatske sluzbe u bilo kojoj normalnoj drzavi, ali ga kvalificira za bijelu kosulju, i ozbiljan tretman u ustanovi zatvorenog tipa. tragicno, tko sve na svijetu odlucuje o zivotno vaznim stvarima.

Bruno
2 sati prije

A da se samo malo obrijao i ošišao , možda bi plan i uspio. Britanija je u kurcu. Nekada su imali i pametnih ljudi.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI