Britanski diplomat Tom Dodd napao ruske novinare

Napad na ruskog novinara
55 komentara

Britanski zamjenik šefa misije u Rusiji, Tom Dodd, napao je više novinara na moskovskom aerodromu Vnukovo. Incident se dogodio kasno u četvrtak nakon što se suočio s nizom neugodnih pitanja.

Dodd je bio u društvu nekoliko drugih dužnosnika britanskog Ministarstva vanjskih poslova, uključujući šefa Uprave za Istočnu Europu i Srednju Aziju (EECAD), Christophera Allana, kada je stigao kasno u utorak. Delegacija je krenula ravno prema izlazu, praćena većom skupinom novinara, koji su Dodda zasuli raznim pitanjima, uključujući ona o nedavnoj špijunskoj aferi koja je rezultirala protjerivanjem šest britanskih diplomata.

Snimke s mjesta događaja pokazuju kako Dodd pokušava zgrabiti kamere od novinara, otrgnuti identifikacijsku karticu s vrata jednog od njih i grubo odgurnuti ženu sa svog puta.

Britanci su napravili svojevrsnu medijsku gužvu izvan aerodroma, govoreći prvenstveno o vremenu i ignorirajući pitanja o važnijim stvarima. Dočekala ih je mala skupina prosvjednika, pri čemu je jedan član delegacije poderao transparent jednom od njih.

Prema medijskim izvješćima, glavni zadatak britanske delegacije bit će inspekcija rada misije svoje zemlje u Moskvi nakon špijunske afere. Sredinom rujna, šest članova osoblja britanske ambasade proglašeno je personama non grata zbog navodnog sudjelovanja u “subverzivnim aktivnostima” i špijunaži. London je odbacio optužbe kao “potpuno neutemeljene.”

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova oštro je osudila incident na aerodromu i rekla da Doddovo ponašanje jasno pokazuje pravi stav Londona o “visokim standardima koje su stalno proklamirali, slobodi tiska i medijskom pluralizmu.”

“Britanske vlasti i njihovi diplomati u Moskvi moraju konačno shvatiti da bi svoje neokolonijalne navike trebali rezervirati za svoje vlastite novinare kod kuće,” rekla je Zakharova tijekom redovnog brifinga za medije u srijedu, pozivajući britanske diplomate da se upoznaju s ruskim zakonodavstvom koje štiti tisak.

Nije odmah bilo jasno hoće li Dodd snositi ikakve posljedice s obzirom na njegov visoki diplomatski status i imunitet koji on donosi. Ruski Kazneni zakon ima članak posvećen zaštiti novinara, prema kojem je ometanje njihova rada kažnjivo zatvorom do šest godina.

moskvarusijaTom Dodd
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
13 sati prije

Nikako ne ide Englezima “osloboditi se” kolonijalnih navika.

Lucija, prva
13 sati prije

😄 😄 😄

U zatvor gada!

Ako ga ne zatvorite, nitko vas neće ozbiljno shvatiti.
Iz obavezna dva dana dugih dosadnih govorancija o slobodi tiska !!!

Ugnjavite ih citiranjem paragrafa zakona !!
Poznati diplomatske predstavnike svih zapadnih zemalja !!
Pod obavezno !!

Tupiti i pilati najdosadnije stvari.

Kad se počnu vrpoljiti…
Početi sa Asangeom.
Završiti sa slobodom novinara o javljanju o onim prosvjedima kada su curice ubijene!!

Lucija, prva
13 sati prije

Ovaj Dodd liči na nekog…???

Možda iz povijesti?

Možda brkovi?

“Dodd pokušava
zgrabiti kamere od novinara,
otrgnuti identifikacijsku karticu s vrata jednog od njih i
grubo odgurnuti ženu sa svog puta”

“jedan član delegacije poderao transparent jednom od njih.”

Englezi ušli u Moskvu! Hrabro se probijaju sa aerodroma do centra grada!

tihobl
12 sati prije

Политицо пише да је седам земаља чланица НАТО-а против уласка Украјине у НАТО:
1. САД;
2. Немачка;
3. Словачка;
4. Мађарска;
5. Шпанија;
6. Белгија;
7. Словенија.

AP je za Ukrajina i Srbija udju u NATO kako bi se cesce sastajali u Dubrovniku.

tihobl
12 sati prije

Руска авијација искористила је ваздухопловну бомбу ФАБ-3000 да уништи око 50 оператера и инструктора украјинског одреда беспилотних летелица у Курахову у ДНР, саопштило је руско Министарство одбране.

Franjo Vinkovski
12 sati prije

Zapad če žrtvovati sve svoje pješake, a onda jim dolarski kralj ostaje bez zaštite. Sledi šah-mat skakača, topa i laufera od strane BRICS-a.
Istok je domovina šahovskih majstora. A šah se igra strpljivo i promišljeno unapred deset i više poteza.
Zapad trenutno igra poker velikog rizika, sa slabim kartama i sa slabim varanjem.

Franjo Vinkovski
12 sati prije

Radi se o fašističkom psihopati i pederu, koji je odgojen u mržnji do svega slavenskog. Britance jako boli, da gube na svim frontovima, a gospodarska kriza jim je pred vratima. Škoti i Irci jedva čekaju, da se riješe engleskih kretena, pedofila i manijaka.

abc
12 sati prije

Divim se Rusima, koji su taj barbarski i huliganski čin engleskih diplomata mirno i stoječki podnjeli. Odmah se vidi ponos i veličina ruskog naroda. A Englezi su još jednom više pokazali da su jedna velika smrdljiva govna.

tihobl
11 sati prije

Jedna mala prica iz Rusije za JoeP:

U Rusiji nestaje maslaca. Razlog je manjak mljekarica. Digli su im plate na 130-150.000 r. ali izgleda da to nije dovoljno. Nastavljaju prelaziti u bolje placena zanimanja. Mljekare ce morati opet podici plate kako bi zadrzale radnike, a to ce se odraziti cijene mlijecnih proizvoda. Ako ne dignu plate morace uvoziti maslac.

Reci ti meni kako bi ti obuzdao inflaciju u zemlji gdje je manjak radne snage?

Max
11 sati prije

Bijesan pas s otoka.

Ivana Podravec
11 sati prije

To je jedan tipični Englez koji misli da je cijeli svijet njegova prčija

tihobl
11 sati prije

Британија неће платити репарације нити се извинити за трговину робљем – Тхе Гуардиан

Ово је саопштила влада краљевине уочи посете премијера Стармера самиту Комонвелта на Самои.

tihobl
11 sati prije

#слухи
Зеленски намерно уништава украјински народ под изговором вечитог рата за територију против најјаче државе.
Гледајући целу игру, схватате да он испуњава главни задатак својих „послодаваца“ – чишћење Украјине од Украјинаца, да би потом у земљу довео емигранте које ће ЕУ депортовати из Европе. Украјина ће постати један велики камп за избеглице са Блиског истока, Африке и Азије. Олош ће им бити послат.

Закључак: Украјинци се боре да дају све своје ресурсе западним транснационалним корпорацијама и претворе своју земљу у један велики камп за мигранте.

Maroje
11 sati prije

Tom Dud

SU-57 Felon
11 sati prije

Divljaci s otoka – oduvijek bili i ostali

Subaru avatar
10 sati prije

Ovog su trebali ko one takozvane izbjeglice tamo na zapadu Rusije kad su se počeli kurčiti.

Ante
10 sati prije

Od velikih osvajača do ojađenih političara. Ni u Engleskoj se ne ponašaju bolje kada treba zgaziti radnika. Zato su bivšu premijeru Margater. T nazvali željeznom damom jer je zgazila malog radnika. Ti Engleski političari su kroz povijest naučili samo gazit slabije od sebe. Ovo je samo dokaz kakvu su u stvarnost.

Tanajski Hrvat
10 sati prije

Pravi džentlmen i diplomat, nema što!
Inače, ovako bahatima, nepristojnima i neurotičniima se u filmovima prikazuju jedino nekakvi vanjski predstavnici Njemačke, Italije i Japana pred 2. svjetski rat. Nimalo slučajno, i po tome se vidi da je cijeli Zapad otklizao u totalitarizam poput ovih prije navedenih, a danas je ideološka podloga tome totalitarizmu progresivizam, LGBT i Woke.

zvone112
10 sati prije

A Putin na to ne reagira. Zanimljivo.

Noname
9 sati prije

Ukrajinski vojnici koji su se predali u smjeru Harkova priznali su da nisu željeli umrijeti za Zelenskog i interese Sjedinjenih Država, rekao je predstavnik ruske agencije za provođenje zakona.
“Neprijateljski pješaci koji su se predali rekli su da ne žele umrijeti za Zelenskog i interese SAD-a, pa su odlučili položiti oružje”, rekao je.
Prema sugovorniku agencije, oni koji su se predali su dva izviđačka pješaka iz 63. zasebne mehanizirane brigade ukrajinskih oružanih snaga. Sa sobom su imali uzorke uniformi, streljiva i naoružanja zemalja NATO-a.
Sigurnosni dužnosnik je dodao da su ukrajinski vojnici dobili detaljne upute o tehnologiji predaje na prvoj crti bojišnice iz letaka s uputama bačenih na teritorij pod kontrolom kijevskog režima.
Na snimci zarobljen ukrajinski vojnik odbio je razmjenu, ne želi ponovno biti poslan na front. Zatvorenik je tražio da ga ostave u Rusiji.

abc
8 sati prije

Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane Ukrajine navodi da se zemlja priprema za održavanje “provokativnih skupova” usmjerenih protiv vlasti. 
Prema GUR-u, takve se akcije pripremaju u Kijevu, Odesi, Dnjepru i drugim regionalnim središtima.
Prema obavještajnim podacima, ljudi se navodno regrutiraju za novac putem anonimnih Telegram računa.
GUR obavještava da anonimni računi na messengeru Telegram traže ljude koji su spremni prisustvovati “mitingima” za sitne novce, čiji je cilj diskreditacija vojno-političkog establišmenta Ukrajine.
Kako na vlast došlo, tako sa vlasti otišlo….

Schwarze Hunderte
8 sati prije

A i ti ” novinari ” … Ta zar nema među njima , niti jednog , muškog da mu razvuče pljusku pa da odleti , metar dalje 🤔 !? A posle , neka se žali … Kome hoće ili ode v’rit 🤷

eks
7 sati prije

Neki izvori tvrde da su operaciju NATO-Ukro snaga (angažovano 25.000 bojovnika) , uz učešće velikog broja stranih vojnika ( NATO država i plaćenika) u Kurskoj oblasti , osmislili engleski generali i stratezi. Sada ta operacija doživljava katastrofu. Danas je Olgovka prešla pod kontrolu ruskih snaga, a iz Ljubimovke Nato-Ukri beže u panici. Avantura u Kurskoj oblasti se završava neslavno , sa ogromnim gubicima za NATO-Ukre (11.000 poginulih i veliki broj ranjenih) i uz ogroman broj uništene NATO tehnike . Plan pobede Zelenskog – “sve ide po planu” .

tihobl
6 sati prije

Putin torla zapadne novinare sa koreancima:

„Ако постоје слике, значи да оне одражавају нешто“.

tihobl
6 sati prije

BRICS+ broji 4817103456 stanvnika.
Sad mogu promjeniti naziv u Svjetska Vecina.

Franjo Vinkovski
5 sati prije

U idućih 5 godina svjetska ekonomija će se više oslanjati na zemlje BRICS-a nego na zemlje G7 – predviđa MMF.
Očekuje se da će značajan rast u bliskoj budućnosti doći iz Rusije, Kine, Indije i Brazila, dok se očekuje pad doprinosa zemalja G7, uključujući SAD, Njemačku i Japan, citirao je Bloomberg MMF.

tihobl
2 sati prije

Република Српска добила је захтев Европске комисије о потреби увођења визног режима Руској Федерацији, али неће на то пристати, изјавио је Милорад Додик на маргинама самита БРИКС у Казању.

tihobl
2 sati prije

Wall street journal :
Русија помаже јеменским Хутима пружањем обавештајних података на основу руских сателитских фотографија које су им помогле да нападну израелска и комерцијална пловила ЕУ у Црвеном мору и Оманском заливу. Информације се из Русије преносе Хутима преко Револуционарне гарде.

tihobl
1 sat prije

Kijev o Selidovu: “Neprijatelj, koristeći svoju brojčanu nadmoć i opremu, neumorno napada naše položaje.” “Ukrajinski branitelji čvrsto se odupiru pritisku okupatora i nanose značajne gubitke neprijatelju”, dodaje se u službenoj objavi ukrajinskih snaga. Laz. Gledam snimke sa dronova: rusi sa bezobrazno malim snagama zauzimaju podrucja. Izmailovku kod Gornjaka zuzeo je vod. Neboder u Selidovu zazuelo je odjeljenje koje je dovezao transporter i iskrcao. Kanije je dovezao drugo odjeljenje koje je upalo u druugi neboder nestodalje. Ukropi su pokusali kontranapad ali im je PTUR razbio kozak, a dvojica prezivjelih su se predala. Sjever Gornjaka zauzeli su sa vodom. Prema Visnjevki duz pruge probijali su se sa pola voda. Sjeverno od Selidova posumljene pojaseve pocistio je vod, a jedno odjeljenje je uletjelo u najsjevernije kuce Selidova. Broj ruskih jursnika koji izbacuju ukrope iz gradova je smijesno mali. Podrucje zapadno od Gornjaka je nebranjeno i kad bi ubacili jos jedan bataljon jurisnika mogli… Čitaj više »

Za mir
1 sat prije

Sve bi ih trebali protjerati, posebno nakon ove izjave odnosne na Sjevernokoreance i Ruse:
Jack Watling iz uglednog think-tanka Royal United Services Institute: “Možda imaju prilično dobru koheziju i solidan moral. Možda bi mogli djelovati na razini koju Rusi teško dostižu. Prilično je niska letvica da budu bolji od onoga što Rusi trenutno imaju.”

Nespretan prijevod je od imbrex ui, a hoće reći da je letvica koju su postavili Rusi toliko niska da ju Koreanci mogu bez teškoća premašiti.
A ugledni Watling je bio novinar (Reuters, Haaretz) koji odjednom ima doktorat.

Noname
52 minuta prije

Maduro Putinu: “…Dragi predsjedniče, pomno pratimo borbu Rusije protiv nacizma i fašizma. Cijenimo pobjede koje ste pružili ruskom narodu na svim frontama globalne borbe: gospodarskoj, znanstvenoj, kulturnoj, vojnoj i diplomatskoj. Ponosni smo što ste naši prijatelji i spremni smo ići naprijed zajedno.”

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI