Britanski premijer priznaje ‘otrežnjujući’ poraz

Rishi Sunak
17 komentara

Britanski premijer Rishi Sunak izvinio se svojim konzervativnim kolegama koji su izgubili svoja mjesta, u govoru u kojem je priznao porazan poraz koji je njegova stranka pretrpjela na izborima u četvrtak.

“Laburistička stranka je pobijedila na ovim općim izborima… Britanci su večeras izrekli otrežnjujuću presudu”, rekao je Sunak u govoru koji je trajao manje od dva minuta u petak ujutro, dok su izlazne ankete i rani rezultati predviđali da je opozicija pobijedila više od 400 od 650 mjesta u parlamentu.

Sunak je odbio odgovarati na pitanja, ali je nagovijestio da se neće povući s mjesta poslanika, obećavajući svojim biračima u Sjevernom Jorkširu da će nastaviti da “služi kao vaš član parlamenta”,   provodeći više vremena s njima u “tjednima, mjesecima i godinama doći.”

Sunak je pozvao lidera laburista Keira Starmera da mu čestita na pobjedi, prije nego što je otputovao u London, gdje se očekuje da “kaže više o večerašnjem rezultatu”.

LondonSunakUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Raskoljnikov
2 mjeseci prije

Sjaši Kurta da uzjaši Murta
Čak je ovo bilo najpametnije što je ovaj napravio, što je sabotirao sebe i torijevce, jer vrijeme koje dolazi gore je od bilo kojeg vremena prije. Bolje da se drugi nose s tim i onda budu odgovorni za sve što će se dogoditi.

tuf
2 mjeseci prije

Nakon ovog majmuna već je odabran sljedeći – Keir Starmer. Žena mu je židovka, odgajaju djecu po židovskim običajima. Koji očigledno uključuju i njegovu izjavu da Izrael ima pravo pojasu Gaze uskraćivati struju i vodu. Uz standardno opravdanje zločina uz obaveznu mantru o “Pravu Izraela na obranu”. Gdje smo to već čuli, hm, možda samo od strane svih europskih i američkih kvislinga. Dakle još jedan cionistički ‘humanist’ koji ne vidi problem u pokolju i izgladnjivanju djece.

Steve
2 mjeseci prije

Koliko ja vidim, niti tamo neko tuguje niti se ovi drugi baš nešto mnogo raduju…

nastran
2 mjeseci prije

KLEMPAVAC OBIČNI..OTKUD UOPĆE DOŠAO NA FUNKCIJU..IZDAJICA INDIJE..ŠTA DRUGO?

MladenSt
2 mjeseci prije

Konačno da je jedan budući Engleski premijer Keir Starmer po volji Tihobila@ i eksera@ 👍

Darko
2 mjeseci prije

Tog majmuna trebaju istjerati tamo odakle je dogmizao u Britaniju..

eks
2 mjeseci prije

Starmer je cionista i zagovornik rata protiv Rusije. On je veće govno od Sunaka.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Mjesto zastupnika , izgubila i Liz Truss – POSTAVLJENA A NE IZABIRANA !!!! ETO KADA SE NETKO IGRA DEMOKRACIJE !!!! POSTAVIŠ !!!! PODOBNU GLUPAČU , koja na prvim , regularnim izborima NE PROĐE NITI ZA ZASTUPNIKA – DONJA DOMA !!!! Eh do kuda je Britannia stigla … Banana – Republic 🤔 ???

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“smije se ni promišljati o promjenama u političkom sustavu a svi vidimo da je ovaj katastrofalan.”

“Smijes promisljati, ali ako su tvoja promisljanja ovakva koja ocito mogu biti samo jos gora od stanja u kojem smo sada, onda ces dobiti i kritike koje ce ti raci da si glup.”, index fb komentar

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Starmer. “Lider britanske oporbe je svojedobno bio i “hrvatski odvjetnik”, odnosno član hrvatskog pravnog tima u postupku po tužbi protiv Srbije zbog genocida. On je u ime Hrvatske prije šest godina u Hagu pred Međunarodnim sudom pravde obrazlagao što se dogodilo u Vukovaru, a što tijekom operacije Oluja. Britanski sudovi su vrlo formalna mjesta, mjesta na kojima vladaju stroga pravila. Neki stručnjaci upravo u tome vide razlog zašto Starmer u TV-debatama često izvuče deblji kraj u okršajima s ekstrovertiranim populistima…” Aha. 😄😄 “Kasnije je Starmer preuzeo jednu od 👉vodećih dužnosti u Državnom odvjetništvu, posao koji mu je priskrbio i vitešku titulu “Sir” – koja je istovremeno bila i poticaj njegovim protivnicima za nove napade. U politiku je Starmer ušao relativno kasno, i to “kako bi svijet učinio boljim mjestom.” S 52 godine je osvojio mandat u parlamentu, prije nego što je Jeremy Corbyn postao šef laburista i pozvao ga da… Čitaj više »

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Nastavak.

“Starmer je izbacio dosta članova zbog navodnih antisemitskih tendencija, oštro se suprotstavio ljevičarskom laburističkom krilu, založio se za to da predstavnik ljevičarskog krila CORBYN VIŠE NE MOŽE NASTUPATI KAO KANDIDAT STRANKE

Starmerovi simpatizeri za njega kažu da je pragmatičan, da je “čovjek centra”. Kritičari pak tvrde da MIJENJA SVOJE POZICIJE KAKO VJETAR PUHNE, da zaboravlja na svoja obećanja…

Keir Starmer nije veliki govornik, kakav je bio bivši premijer Tony Blair, koji je 1997. laburistima priskrbio veliku pobjedu i ujedno simbolizirao novi početak u zemlji. Starmer nije ni radikalni socijalist poput Jeremyja Corbyna. Za neke, poput već spomenutog gosta jednog TV-duela, on je POLITIČKI ROBOT.”

Sirotinja porijeklom. Odma’ znak za uzbunu. K’o i kod Bidena.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI