Čečenski vođa tvrdi da je Musk deaktivirao njegov Cybertruck

Ramzan Kadirov
51 komentar

“Nemuževni” potez je “neprikladan” za američkog milijardera, rekao je Ramzan Kadirov

Američki milijarder Elon Musk daljinski je isključio Cybertruck Ramzana Kadirova, objavio je u četvrtak čelnik ruske Republike Čečenije na Telegramu. Kadirov je još u kolovozu objavio video kako vozi vozilo po gradu Groznom, tvrdeći da je riječ o osobnom poklonu direktora Tesle i SpaceX-a.

“Ono što je Elon Musk učinio bilo je nedostojno [od njega]”, napisao je Kadirov u četvrtak, tvrdeći da mu je američki poduzetnik prvo poklonio automobil “u dobroj vjeri”, a zatim ga je “daljinski isključio”. Čečenski čelnik također je izjavio da je Cybertruck poslan na prve crte tekućeg sukoba između Moskve i Kijeva gdje je “pokazao manevarsku sposobnost i dobru zaštitu posade”, kao i “izvrsno se pokazao” na bojnom polju.

Vozilo je moralo biti odvučeno nakon što je deaktivirano, prema Kadirovu, koji je isključivanje nazvao “nemuškim” činom.

“Zašto, Elone? Što učiniti!” napisao je.

Tesla Cybertruck visoko je stilizirano električno vozilo s iznimno izdržljivom vanjštinom – iako nikada nije bilo dizajnirano za vojnu uporabu – i dostupno je na tržištu već od 200.000 USD. Još u kolovozu, Kadirov je pozirao na mjestu strijelca u videu koji je prikazivao mitraljez na nosaču ugrađenom u prtljažni prostor vozila.

Prošlomjesečni video doveo je do optužbi protiv Muska prvo u Ukrajini, a potom i u SAD-u. Američki politički stručnjak i pisac Seth Abramson, koji je najpoznatiji po svom istraživanju navodnih veza između bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i ruske vlade, ustvrdio je da Musk “otvoreno radi protiv SAD-a”.

Milijarder je uzvratio rekavši da je optužba “još jedan primjer koliko naslijeđeni mediji lažu”. Također je oštro demantirao “donaciju” Cybertrucka “ruskom generalu”. Kasnije istog mjeseca, Kadirov se osvrnuo na to pitanje pozivajući Muska da “ne obraća pažnju na nazadne i neuke ljude i korumpirane medije”. Također je zahvalio poduzetniku na drugim proizvodima koji nam “puno pomažu”, uključujući satelitski internetski sustav Starlink.

Starlink je, međutim, u veljači izjavio da “nije aktivan u Rusiji, što znači da usluga neće raditi u toj zemlji.” Satelitski internetski sustav postao je ključni element ukrajinske vojne logistike u sukobu s Rusijom, ali je navodno imao određena geografska ograničenja. Sam Musk je ranije rekao da su ta ograničenja spriječila Kijev da ga koristi za pokretanje dugometnih napada dronovima na ruske ciljeve.

ČečenijaCybertruckMuskRamzan Kadirov
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
11 sati prije

Ovaj klaun vozika prometalo od muska!posred Čečenije!koji Indijanac!dok istovremeno nosi seljačku trenerku,špic papak cipele i zlatni lanac oko vrata!!i sad mu isključilo auto!nemrem verovat!

Jedini Najpraviji Zmaj!
11 sati prije

Ma jok. Pokvarilo se srаnje. Samo budаle kupuju Tesla “automobile”.

Treton
11 sati prije

Ovo ce povecati prodaju tih auta LOL… To znaci sva Elec auta se mogu iskluciti, ti nisi GOSPODAR auta koje kupis

NOME
11 sati prije

…….poanta IV industrijske revolucije jest “isključivanje” po želji, automobila, ljudi ……

šukrija
11 sati prije

Hahaha…..Kadirov. Pa tko tog glumca i pozera još shvaća ozbiljno.

ForSale
10 sati prije

Haha, mora mu biti zahvalan da ga je samo isklučio.

Max
10 sati prije

Ugasili mu igračku.

Ime sa zvjezdicom
9 sati prije

Ne kužim ni ovo omatanje s redenicima, i to još 12.7 mm, lol

tihobl
9 sati prije

Stara vijest.
Nova je da je Kadirov upregao konje i ponovo se vozika.

hitber
8 sati prije

Sram ga bilo…..

Dalmata
6 sati prije

U jeku,najljučih borbi,Kadirov,sin,sa 16-17 god.je bija na frontu sa Čečenima.A Rvaski poglavnik,je bija slabokrvan,kad se pucalo,pa ga je,mama,poslala u Pariz,da ga ne truje miris baruta.Koliko je zabrinuto,iz Pariza gleda,na”lipu njihovu”,pogled mu se,od silne brige,”deškvarga”,pa danas gleda ,ka kuma zlapogleda,i dili,opljačkane pare,sirotinje,koju je,sam,kumova stvorit,,glumcu.koji je osigura,unosne posle grobarima u Ukrajini.Rusi imaju,Kadirova(među,stotinama,raznih naroda i narodnosti,koji,dobrovoljno tuču fašiste)i Čečene,a NATO,ima,silne junake,LBG,transrodne(samo imaju 72 spola,pa,jadni Rusi,umiru od straja,kad će,seke perse navalit)iz,Litve,Bugarske,Slovenije,Rvaske,Crne Gore,Holandije,Bugarske.Svakome svoje.Ko ima u glavi,zno soli,jasno mu je,da ovi Čečeni više vridu od,cile Ingleske,Švabske cirkusarije koju zovu vojsaka.Đaba in
njihovi dolari i euri,junaci se,rađaju,a ne,kupuju.Samo,pazite,dobro proučite,stvarnu istoriju,Da Ruski Medo,opet,ne razvali,klimava vrata,svih sluga USrA,i to,sa ovakvima,kakav je General Kadirov

T. Gorski
5 sati prije

Ova vijest je takva antireklama da sumnjam da je Mask nešto takvo napravio.

onaj najglu...Dalton
3 sati prije

U neuglednoj cvjećarnici neke sporedne ulice u Groznoj, blokiranom Cybertruku Ramzana Kadyrova, rodiak mu Magomed zvani ”Grunf”, instalirao je Android, multimediju, otvaranje vrata otiskom prsta i pokretanje motora zviždanjem lezginke…

Karma
2 sati prije

Jebla vas elektricna SRANJA, ponavljam SRANJA. Svaki dan svjedocim patnji naivaca koji su kupili ove bzv kutije po skandinaviji. Skupo, puni se dugo, gore kad im se hoce, servisi SKUPI, aplikacije i mobil tipkanja do vjecnosti, domet ajme…
Zivio dizel i benzin… AMEN

Karma
2 sati prije

Dao mu Musk elektricno SRANJE, jebbla vas el sranja. Zivio diesel i benz
Amen

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI