CIA je koristila Telegram za rušenje vlada, rekao je bivši američki dužnosnik Tuckeru Carlsonu

CIA koristio Telegram za rusenje vlada
6 komentara

Šifrirana aplikacija bila je “miljenik CIA-e”, prema bivšem diplomatu State Departmenta Mikeu Benzu

SAD i njihov ogranak “meke moći” pod kontrolom CIA-e koristili su šifriranu aplikaciju društvenih medija Telegram za poticanje nereda i prosvjednih pokreta protiv stranih vlada koje smatraju nepoželjnima, rekao je bivši dužnosnik Trumpove administracije i aktivist za slobodu govora Mike Benz.

Ove su izjave dane tijekom intervjua s američkim novinarom Tuckerom Carlsonom u njegovoj emisiji u srijedu. Benz, dužnosnik State Departmenta pod Trumpovom administracijom, sada vodi Zakladu za slobodu govora.

Carlson je pitao Benza o potencijalnoj ulozi SAD-a u uhićenju suosnivača i izvršnog direktora Telegrama Pavela Durova u Francuskoj prošlog tjedna. Sud u Parizu optužio je Durova u srijedu za sudioništvo u nekoliko zločina počinjenih putem njegove aplikacije, kao i za nesuradnju s francuskim vlastima.

Iako bivši diplomat nije spekulirao, primijetio je da je Durovljevo pritvaranje usklađeno s obrascem taktike “meke moći” koju su SAD provodile u prošlosti.

SAD su se desetljećima zalagale za slobodu govora na globalnoj razini, “uvelike” jer to zemlji omogućuje izgradnju otpora i političkih ili paravojnih pokreta “u zemljama u kojima američki State Department traži političku kontrolu”, rekao je bivši dužnosnik. Durovljeva end-to-end enkriptirana aplikacija društvenih medija Telegram bila je ključna u ovom nastojanju, tvrdi Benz.

Razlog zašto je “26 nevladinih organizacija koje financira američka vlada” osudilo Rusiju zbog pokušaja zabrane Telegrama 2018. bio je taj što je “američki State Department koristio Telegram”, koristeći njegovu enkripciju i lokalnu popularnost “kako bi potaknuo prosvjede i nerede unutar Rusije – baš kao što su učinio u Bjelorusiji, Iranu, Hong Kongu i pokušao učiniti u Kini”, izjavio je bivši dužnosnik State Departmenta. Enkripcija aplikacije moćno je sredstvo za izbjegavanje državne kontrole nad medijima i omogućavanje “političkim skupinama ili disidentima koje financira SAD da prikupe desetke tisuća pristaša relativno nekažnjeno”, dodao je.

Benz je ustvrdio da je Telegram bio “glavni kanal” kada su SAD “efektivno orkestrirale obojenu revoluciju u Bjelorusiji” 2020. “Nacionalna zaklada za demokraciju NED zapravo je plaćala glavne administratore Telegram kanala koji su orkestrirali te nemire”, rekao je. primijetio, nazivajući NED “jednim od najplodnijih CIA-inih rezova u arsenalu.”

Ova praksa je dio dugotrajne kampanje SAD-a, UK-a i drugih NATO partnera za postizanje političke kontrole nad teritorijima bivšeg Sovjetskog Saveza i njihovim resursima, prema Benzu.

Zaključio je da je Telegram bio “miljenik CIA-e, State Departmenta i USAID-a” za političke operacije diljem svijeta, zbog svojih milijardu korisnika i lakoće kojom ih se može usmjeriti na potrebne kanale za novačenje.

CIAMike BenzPavel DurovSADTelegramTucker Carlson
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
18 dana prije

Vlada SAD-a se koristi društvenim mrežama za rušenje nepoželjnih vlada širom svijeta.JBN aleluja!konačno smo to saznali!čuo sam neke glasine o tome ali od danas vjerujem u to!svaka čast,Mike Benz!

R M
18 dana prije

Uglavnom je sve to ista prica:dobar-los policajac. Jel navijas za Partizan ili Zvezdu? Ja navijam za Zvezdu(nebitno), ali jasno je cemu ovo vodi. Gusenje svih sloboda govora. Evo ona p.dercina Makro dolazi sad kod av, vidim od danas su ukinuli neku emisiju na jednoj tv sa nacionalnom frekvencijom, jer oni su pustali dosta ovih “teoreticara zavere”. A normalno, tema ce biti i litijum. Pritiska ga narod, ali i ovi zapadnjaci, potpisao je ne znamo sta i sta je prodao i po kojoj ceni…Svi koji su protiv kopanja su izdajnici. Samo nek nam objasni sta nasa zemlja dobija od toga(osim teskog trovanja), a on ce gistro da sazove “struku”(verovatno kao i oni za vreme plandemije iz kriznog staba, sto su besomucno lagali i odgovorni su za smrt velikog broja ljudi), da nam objasne da je zapravo zdravo da zagadimo vode i poljoprivredno zemljiste

Max
18 dana prije

Nije im baš uspjelo.

DEDA
17 dana prije

Opet pljuvanje po našim sirotim saveznicima.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI