CIA upletena u skandal sa seksualnim zločinima – CNN

CIA
19 komentara

Gotovo trećina zaposlenika CIA-e doživjela je neprimjereno seksualno ponašanje na radnom mjestu barem jednom tijekom svoje karijere, prema prvom internom istraživanju američke špijunske agencije, koje je ekskluzivno podijeljeno s CNN-om.

Prema ovom mediju, agencija prolazi kroz “svoj vlastiti #MeToo trenutak,” referirajući se na javnu kampanju protiv seksualnog uznemiravanja u industriji zabave koja je izbila 2017. godine i dovela do osude i zatvaranja filmskog mogula Harveyja Weinsteina.

“Nismo tamo gdje trebamo biti, i ne treba mi anketa da mi to kaže,” izjavila je glavna operativna direktorica CIA-e Maura Burns, koja nije u rodu s direktorom Williamom Burnsom, za CNN.

Samo četvrtina zaposlenika agencije sudjelovala je u dobrovoljnoj anketi. Od onih koji jesu, 28% je reklo da su doživjeli “barem jedan slučaj seksualno neprijateljskog radnog okruženja” tijekom svog rada u CIA-i, dok je 9% doživjelo barem jedan takav slučaj samo u protekloj godini.

CNN je napomenuo da je to “tek nešto više od nacionalnog prosjeka” i niže od podataka američke vojske. Medij je ukazao na dva velika slučaja koji sugeriraju “duboko ukorijenjeni kulturni problem” u agenciji sa sjedištem u Langleyju, Virginia.

Za jednog časnika, do nedavno stacioniranog u Europi, navodi se da je svjesno zarazio najmanje pet žena spolno prenosivom bolešću. On je još uvijek zaposlen u agenciji, radeći u središnjici u očekivanju ishoda interne istrage.

Jedna vanjska suradnica također je optužila visokog časnika CIA-e da ju je prisilio na seksualne odnose, navodno posjećujući njezin dom s vatrenim oružjem i predajući joj nož dok su bili u prostorijama CIA-e kao “prijetnju,” prema saveznoj tužbi. Dva izvora rekla su CNN-u da je dotični časnik otpušten.

Prošlog mjeseca, savezni sud u Virginiji osudio je bivšeg časnika CIA-e na 30 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja, nasilnog seksualnog kontakta, prisile i navođenja te transporta opscenog materijala. Brian Jeffrey Raymond priznao je krivnju za silovanje četiri žene, seksualno zlostavljanje šest žena i snimanje opscenih fotografija 28 ženskih žrtava, dok je bio raspoređen u raznim latinoameričkim zemljama više od desetljeća.

Da bi se pozabavila problemom u agenciji, Maura Burns je navodno osnovala Ured za odgovor i prevenciju seksualnog uznemiravanja/napada (SHARP). Na skupu 25. rujna, Burns i voditeljica SHARP-a dr. Taleta Jackson savjetovale su časnike kako prijaviti seksualno uznemiravanje bez kompromitiranja njihovog prikrivenog identiteta ili klasificiranih informacija.

“Idite, nazovite policiju. Za problem prikrivanja, mi ćemo to riješiti, ne brinite se o tome,” rekla je Burns na skupu, izvijestio je CNN.

Međutim, prema pritužbi koju je podnijela jedna navodna žrtva u lipnju, jedna zaposlenica CIA-e tvrdi da joj je uprava rekla da laže policiji o povezanosti i nje i njezinog napadača s agencijom, ili o činjenici da je navodno napadnuta u prostorijama agencije. Ako to učini, tvrdila je ‘Danielle Sparks’, bila bi kriva za pogrešno postupanje s klasificiranim informacijama.

CIASeksualni zločinSkandar
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bojans
12 dana prije

CIA je upletena u skoro sve..

Srećko
12 dana prije

Općenito je u svijetu porast seksualnog nasilja upravo u takvim institucijama , u vojsci , policiji , tajne službe , političari , u sportu treneri , učitelji , svećenici … To su predatori , seksualni manijaci koji u svom okruženju imaju moć i dostupne žrtve nad kojima imaju određenu nadmoć i seksualno ih iskorištavaju pomoću te moći , snage , oružja , ucjene … To sve institucije koje bi trebale biti visoko moralne , a najgori su šljam i kriminalci u svom okruženju . Naravno nisu svi , ali je najveći postotak među njima s tim da je stvarni postotak sigurno veći jer se mnoge žrtve iz straha boje reći što im rade , a neke su i ubijene i nema ih više .

Graciela
12 dana prije

brejking njuz

Prčitelj
12 dana prije

I njih sam sve sprčio.

nepoželjni
12 dana prije

Iskreno, radije bi ovdje pročitao o seksualnom ponašanju čovječje ribice u kraškom podzemlju, nego o tome kokogajebe u tamo nekoj ludnici preko Atlantika…
—————————-

Do prije tjedan, samo do podne ovdje bi dobili 5-6 kroketa na grickanje (i međusobno grickanje) pa bi se među tih 5-6 kroketa našli i oni dobrog okusa (recimo da je gazda bio darežljiv prema svojim “ljubimcima”… Evo sada je prošlo podne i dobili smo samo 3 kroketa i od toga 2 “pljesniva” a treći polujestiv !?

Je li se to gazda promijenio ili nas je zamrzio (?) …ono, žderi ako hoćeš, ako ne pusti ! … ili možda dobijemo što zaslužujemo?

(uglavnom, dok se zabavljamo gledajući horizont ne vidimo što će nam noge saplesti)

tihobl
12 dana prije

Sta je ono rekao Pompeo: nas uce da lazemo.
Ko laze taj i krade. Ko krade taj… nastavite niz.

Ovo je vijest:

20 људи је погинуло од поплава у Сахари.

Max
12 dana prije

Ne bi me čudilo ni da je ovo s P Didiyem njihovo maslo.

Hogar strasni
12 dana prije

A zasto je osnovana nego da heebe okolo planet smicalicama

Lucija, prva
12 dana prije

Netko je nekog uštinuo za guzu… Jaka stvar.

Trebalo bi stvoriti privid da tamo rade koliko toliko normalni?

Sad će one debele kokoši iz tajne službe koja je osiguravala Trumpa sigurno tvrditi isto.
E ne bi li zadržale posao. Još i napredovale?

nastran
12 dana prije

nek se jebu..križ-kraš, koga to uopće zanima?

Matko
12 dana prije

CIA upletena u skandal sa seksualnim zločinima – CNN
A u šta ta cio hazaro zločinačka organizacije nije upletena?
Od udostava, svrgavanja legalnih vlasti u državama, trgovina drogom, ljudskim organima itd. (nastavite niz) a vode je cio-jevreji sotonine sluge sinagoge zla.

Mukuti
12 dana prije

Sex agenda..feminizam show..

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI