Članica EU prijeti da će migrante poslati u Bruxelles

Migranti na granicama EU
19 komentara

Tražitelji azila mogli bi biti preusmjereni u zapadnu Europu, rekla je Budimpešta

Mađarska bi mogla platiti tražiteljima azila da putuju u zapadnu Europu umjesto da ostanu u zemlji, upozorio je u četvrtak visoki vladin dužnosnik.

Gergely Gulyas, koji vodi ured premijera Viktora Orbana, reklamirao je plan kao mogući odgovor na kazne koje je Mađarskoj izrekao Europski sud pravde (ICJ). Prošlog mjeseca sud je odredio kaznu od 200 milijuna eura Budimpešti zbog nepoštivanja pravila EU-a o izbjeglicama i nameće dodatnu naknadu od milijun eura dnevno za nastavak prkosa.

“Svim migrantima na mađarskoj granici ponudit ćemo mogućnost da se dobrovoljno i besplatno prevezu u Bruxelles”, rekao je Gulyas novinarima. “Ako Bruxelles želi migrante, može ih imati.”

Dužnosnik je opisao presudu suda EU-a kao “sramotu” i rekao da bi bilo razumno poslati migrante “u smjeru Austrije i Njemačke” i natjerati ih da tamo pregovaraju o svojoj budućnosti s Europskom komisijom.

Mađarski premijer Orban prethodno je osudio sudsku presudu kao “nečuvenu i neprihvatljivu” i rekao da će Budimpešta pronaći način da odgovori.

Mađarska vlada godinama ima tvrd stav prema ilegalnim migrantima, koje smatra kulturno nekompatibilnima s mađarskim društvom. Ta se politika sukobljava s politikom članica EU u zapadnoj Europi.

Tijekom migrantske krize 2015. Mađarska je podigla ograde duž svoje granice sa Srbijom i Hrvatskom kako bi presjekla priljev, slično kao i druge istočne Europe, ali i uvela druga ograničenja. Kazna ICJ-a odnosi se na presudu iz 2020. kojom je Budimpešti naloženo da promijeni svoj pristup.

Bude li proveden, mađarski plan vjerojatno bi sličio načinu na koji se neke države u SAD-u bave imigrantima koji su prešli granicu iz Meksika. Guverneri južnjaka, posebno Gregg Abbott iz Teksasa, naredili su da se od 2022. godine autobusima prevoze sjevernije do New Yorka i drugdje. Dužnosnici tvrde da, budući da njihove kolege u nekim državama podržavaju popustljivost prema ilegalnim migrantima, oni bi trebali snositi teret njihovog smještaja u njihove zajednice.

eumađarskaMigranti
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zeljko
23 dana prije

Ta članica će izgubiti, sa Sudžom u Kursku, jeftini ruski plin, ta država će izgubiti ogromna financijska sredstva iz EU fondova, ta država je skoro rekla, iako kontrolira nažalost, da ne valja plin i nafta iz HR dakle nema plina niti iz HR za Mađarsku, slijed događaja industrija uskoro u slobodnom padu kao i u Slovačkoj i Austriji! “Sasvim slučajno” je UA napala i drži Sudžu, sramota za RF da CNN ima “live” program iz Sudže iz RF a to gleda RF, dakle moguće je da je to sve napravljeno da se disciplinira Mađarska, Slovačka i Austrija, k tomu Mađarska “oslabila” vizni režim za RF! “Naranđast narcis” je jedina nada Mađarskoj jer ako on izgubi, a hoće, Mađarska će biti kao BiH i CG ekonomski!

R M
23 dana prije

Većinu tih migranata će cela EUropa vratiti u Srbiju, kad bude ih vraćala. Mi smo neka gistro polazna tačka, odavde su registrovani, naš predsednik je to potpisao. Kao i ovo za litijum, prodao je dušu…onom čije se ime ne pominje.

Max
23 dana prije

S pravom.

Panonicus
23 dana prije

Ne kužim u čemu je problem…
Prostranstva Laponije,Islanda,Grenlanda,škotskog visočja su slabo naseljena…Sicilija,Sardinija,Korzika,Dolomiti,fjordovi….

Mučki Provokator
23 dana prije

Jedan ministar iz niskozemske stranke BBB koja sada sjedi u novoj vladajucoj koaliciji zalaze se da se ukrajinske izbjeglice vrate u Usrajinu na front a njihova mjesta u izbjeglickim centrima ce naravno popuniti ovima sa fotke. Dakle azijatski islamisti su im vazniji i imaju veca prava nego evropski kriscani slaveni jer ove sa fotke sigurno nece vratiti tamo od kuda su dosli da se bore za evropske vrijednosti i evropsku demo(n)kraciju. Islamizacija evrope i istovremeno unistavanje evropskih kriscana se nastavlja a pitam kojom svrhom i u ciju korist !?

Baraba
23 dana prije

Mađarska ovim direktno učestvuje , u naseljavanju EU( čitaj Nemačka, Holandija, Skandinavske zemlj(ic)e. Maglovito, ali jedini Logičan zaključak, perfidno i razumljivo. Koliko avanturista hoče ostati na Balkanu ili micro državicama EU, znamo, skoro niko.Poenta je, svi neče migrante, a svake godine se povečava broj stanovnika u Holandiji, Nemačkoj, Skandinaviji, a natalitet opada, mislim na domicilno stanovništvo. A znamo iz medicine, kad bolest napadne periferne organe, možeš svirati Sebastijanu ili svircokurcu, pitanje vremena kad če i vitalni organi otiči u 3 LPM.

FELIX
22 dana prije

SVAKA CAST MADZARIMA I NJIHOVOJ VLADI KOJA JEDNA REDKIH DA RADI U DOBRO SVOGA NARODA I KOJA JE SHVATILA DA EMIGRANTI POGOTOVO ARAPSKI NEMOGU NIKAKO KORISTITI
ILI DOPRINETI STA GOD ZEMJI KOJA JIH PRMA NEGO DA CE PRIJE ILI KASNIJE IMATI SA NJIMA PROBLEMA DA O CENI ZBRVANJA NI NE GOVORIMO. MNOGE ZEMLJE BRINU ZA EMIGRANTE BOLJE NEGO ZA SVOJE DRZAVLJANE U SVIM POGLEDIMA POGOTOVU O ZBINJAVANJU I SMESTAJU.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI