Direktorica američke tajne službe podnijela je ostavku nakon što je pucano na Trumpa

Bivsa direktorica tajne sluzbe SAD
17 komentara

Kimberly Cheatle bila je suočena s pozivima da odstupi s položaja nakon pokušaja atentata na bivšeg predsjednika ranije ovog mjeseca

Kimberly Cheatle podnijela je ostavku na mjesto ravnateljice američke tajne službe, nakon što je to odbila učiniti nakon pokušaja atentata na republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa.

Strijelac je zarezao Trumpovo uho tijekom skupa u Butleru u Pennsylvaniji 13. srpnja, ubivši jednu osobu u publici i ranivši dvije prije nego što su ga snajperisti Tajne službe uspjeli neutralizirati. Thomas Crooks uspio se postaviti na krov koji je imao jasnu sliku mjesta gdje je Trump govorio, a koji je zaštitni detalj neobjašnjivo ostavio nezaštićenim.

Cheatle je podnijela ostavku u utorak ujutro, dan nakon oštrog saslušanja u Kongresu tijekom kojeg su je i republikanci i demokrati optužili za uskraćivanje informacija i odbijanje preuzeti odgovornost za sigurnosne propuste na skupu.

“Svečana misija Tajne službe je zaštititi vođe naše nacije. 13. srpnja smo podbacili,” rekla je Cheatle Odboru za nadzor Predstavničkog doma u ponedjeljak, opisujući pucnjavu na Trumpa kao “najznačajniji operativni promašaj Tajne službe u desetljećima”.

Iako je Cheatle preuzela “punu odgovornost” za propust na saslušanju u Kongresu, inzistirala je na tome da je ona “najbolja osoba” za vođenje agencije u ovom trenutku i izjavila da ima “puno povjerenje u muškarce i žene Tajne službe .”

U utorak je poslala e-mail obavijestivši osoblje agencije o svom odlasku.

“U svjetlu nedavnih događaja, teška sam srca donijela tešku odluku da odstupim s mjesta vaše direktorice”, napisala je, prenosi AP.

Predsjednik Joe Biden potvrdio je ostavku Cheatle, zahvalivši joj “na njezinoj službi našoj obitelji” i najavivši da će uskoro imenovati novog direktora, navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici Bijele kuće.

Cheatle se suočila s pozivima da podnese ostavku gotovo odmah nakon incidenta, ali se opirala više od tjedan dana. U intervjuu za ABC News, pokušala je opravdati odsutnost agenata tajne službe na krovu s kojeg je Crooks pucao rekavši da je previše “nakošen” i da predstavlja sigurnosnu opasnost.

Od tada se pojavljuju osuđujući detalji. Zviždači su rekli da je zaštita na skupu bila sastavljena uglavnom od osoblja Domovinske sigurnosti i privremenih agenata tajne službe. Do trenutka kada se Trump pojavio na republikanskoj nacionalnoj konvenciji, imao je različite agente kao svoje tjelohranitelje.

FBI trenutačno provodi kriminalističku istragu o pokušaju ubojstva. Odjel za domovinsku sigurnost, kojem tajna služba pripada, otvorio je tri interne istrage o sigurnosnim propustima. Kongres također raspravlja o istrazi događaja u Butleru.

Donald TrumpKimberly CheatleSADTajna službe
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Koja
1 mjesec prije

Boogg te maz’oo… šta je žeena u fokusu! No, nebi dalje, proglasiše me ženomrscem, da!

AJeTo
1 mjesec prije

Popušila regres.

Гавран
1 mjesec prije

zanimljivo:
:
Posle prvog atentatorskog metka na Madura, isti je bio prekriven pancirnim ćebadima od strane obezbeđenja.
#
Gnevni, slučajni, protestant je sve metke na Fica ispalio niže od pancira.
#

Lucija, prva
1 mjesec prije

“Ma kakav feminisam, to je daleko od feminizma, vise kao uhljeb na racun feminizma I nastavak politike muzjaka iz sjene, pa pogledaj te silne feministice sve do jedne su protiv mira u svijetu, sad kako bi zena, majka slala svoju djecu u rat, nikako”, index fb komentar

Darko
1 mjesec prije

Ovakve krmače niti su za odgovorne funkcije a niti su više za krevet. Stvarno njima nije mjesto u politici i odgovornim funkcijama..

Ivan BGD
1 mjesec prije

Propitivali su je u kongresu… bilo je na stotine pitanja. Nije dala ni jednu jedinu informaciju! Bukvalno je izludela sve odbijajuci da kaze bilo sta, da da bilo kakvo objasnjenje.
Odlicno je odradila posao/zadatak, sad moze u zasluzenu penziju.

tihobl
1 mjesec prije

Promasila je za pola inca i izgubila fotelju.

Max
1 mjesec prije

Nije joj bilo izbora.

trajko
1 mjesec prije

Čuvajte se tajnih državnih službi i potkupljivih zaštitarskih društava, mete su im zlatne koke i sami to riješa aju bez mogućnosti istrage.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

“U svjetlu nedavnih događaja, teška sam srca donijela tešku odluku da odstupim s mjesta vaše direktorice.” 
Nakon što je šefica Tajne službe Kimberly Cheatle otkrila šokantnu informaciju, i filadondroni u sjedištu Tajne službe su jedan drugome dali pet..

P.S.
Anno Domini 2037.

Zahvaljujući napretku tehnologije postale su poznate misli agenta iz osiguranja u trenutku atentata na Trumpa…

”Kad će više ovaj Trump završiti… Još moram u dućan, a poslije na kuglanu i pivo s dečkima. A sutra mi je platiti kredit. I odvesti punicu na tombolu…”

Sakupljac Sekundarnih Sirovina Iz Ukraine
1 mjesec prije

Ako je atentat bio stvaran, ovaj ce balvan (za Trampa sam ako moram da biram) da napravi haos jer je balvan uz to i osvetoljubiv ne bih im bio u kozi.

goran
1 mjesec prije

klinac od 20 g je posramio cijelu famoznu tajnu službu i njihovog ravnatelja.
e ako vas je mulac tako izjebao,pa šta bi onda bilo kad bi na drugoj strani stajao jedan iz specnaza?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI