Dron napao američku zračnu bazu u Siriji

Američke trupe u Siriji
5 komentara

Ovo je drugi napad posljednjih dana na američke snage na Bliskom istoku usred rastućih napetosti

Američke trupe u zoni iskrcavanja Rumalyn u sjeveroistočnoj Siriji napadnute su dronom, izvijestio je Reuters u subotu pozivajući se na dužnosnika američke obrane.

Ovo je drugi napad na američke snage na Bliskom istoku u proteklom tjednu, u jeku rastućih napetosti između Irana i Izraela. Nekoliko američkih vojnika navodno je ranjeno u raketnom napadu na zračnu bazu Al-Asad u Iraku u ponedjeljak.

“Prva izvješća ne upućuju na ozljede, no liječničke procjene su u tijeku. Trenutačno provodimo procjenu štete”, izvijestio je Reuters, citirajući neimenovanog dužnosnika američke obrane o napadu sirijske bespilotne letjelice.

Zona iskrcavanja Rumalyn domaćin je američkim i koalicijskim trupama predvođenim SAD-om u regiji.

Prema snimci koja se dijeli na internetu, napad drona je možda doveo do požara u objektu.

Washington očekuje nove napade, nakon što su neki njegovi vojnici ranjeni u napadu na zračnu bazu Al-Asad, piše Axios u ponedjeljak. Ovo dolazi u trenutku kada se Izrael priprema za napad iz Irana, nakon atentata na šefa političkog ureda Hamasa Ismaila Haniyeha u Teheranu prošlog tjedna. Iako su i militantna skupina i iransko vodstvo okrivili Izrael za ubojstvo, židovska država nije niti potvrdila niti zanijekala bilo kakvu umiješanost

Zapadni Jeruzalem obećao je eliminirati vodstvo Hamasa nakon napada skupine na Izrael 7. listopada, u kojem je oko 1200 ljudi ubijeno, a više od 250 uzeto kao taoci.

Prethodni sukob između Teherana i zapadnog Jeruzalema završio je velikim napadom projektila i bespilotnih letjelica koje je Iran pokrenuo protiv Izraela u travnju. Protuzračna obrana židovske države u to je vrijeme bila značajno potpomognuta od strane SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i drugih regionalnih saveznika.

NapadSADsirijazračna baza
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
1 mjesec prije

Amere treba derati gdje god promole gubice.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

A što će US Troops u Syria uopće , osim glede pljačke !

Max
1 mjesec prije

Djelo fronte otpora.

Zeljko
1 mjesec prije

900 vojnika “velikog brata”, uz pomoć Kurda, drži cijelu SI Siriju i sva izvorišta nafte! Pitam se što vojska Sirije, I.an, ira.ske frakcije, RF to trpi? Strah od odmazde “velikog brata” ili…

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI